精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Mr Robin(知更鸟)had his house in a tree.
His four baby robins lived in it.They grew very fast.Soon the house was too little for them.
"It is time for you to fly,"said Mr Robin.
"Oh,we can not fly,"said the baby robins.
"You can,if you try,"said Mr Robin.
A robin tried.He flew into a tree.
"Oh,how interesting!"said the little robin."I like to fly.See me go!"
Then the other robins tried.
In a little while they could all fly.
The robins could fly,but they could not sing.
"No,Dad,we can not sing."
"You can,if you try.Hear the other birds sing.Look at the pretty flowers and the blue sky.Then you will want to sing.Hear me sing to you.Now sing for me."
One little robin sang.
Then they all sang.
A little girl came by."Wow,hear the birds sing!"she said."How happy they are!"

51.How many baby robins lived in the house?B
A.3.
B.4.
C.6.
D.7.
52.What did Mr Robin ask his babies to do first?A
A.To fly.
B.To jump.
C.To look for food.
D.To build houses.
53.How did the little robin feel when he flew into a tree?A
A.Interested.
B.Bored.
C.Tired.
D.Worried.
54.What else did the baby robins learn to do?D
A.To have dinner.
B.To take a trip.
C.To have a party.
D.To sing.
55.What did the girl think of the birds?C
A.They were poor.
B.They were rude.
C.They were happy.
D.They were sad.

分析 本文介绍了小知更鸟学习飞翔和唱歌.知更鸟先生先看见自己的家太小了,容纳不了四只小知更鸟,于是想让他们的孩子飞去.小知更鸟一会就学会了飞翔,他们觉得非常有趣.然后他们又学习唱歌.不久也都学会了,一个小女孩走过来,听见小鸟正在唱歌,她说:"他们多么高兴啊!".通过这个故事可以看出;我们只要坚持不懈并且勇敢的去做,我们就能把事情做成功.

解答 51.B.细节理解题.根据"His four baby robins lived in it."可知共四只更知鸟,故选B.
52.A.细节理解题.根据"It is time for you to fly,"said Mr Robin.可知更知鸟爸爸首先让他们飞,故选A.
53.A.细节理解题.根据He flew into a tree.以及Oh,how interesting!可知小更知鸟飞到树上感到有趣,故选A.
54.D.推理判断题.根据文章第十二段"No,Dad,we can not sing."和十三段"You can,if you try."以及再接下来的两段"One little robin sang.Then they all sang."可知小更知鸟还学会了唱歌,故选D.
55.C.推理判断题.根据文章最后一句"How happy they are!"可知小女孩觉得更知鸟很开心,故选C.

点评 本篇阅读理解是一篇逸闻趣事类阅读短文,体裁为一个寓言故事,故事内容易理解,题目大部分为细节理解题.对于细节理解题,我们需要把握住题干中的关键词,然后带到文章中寻找关键句,即可解答这些题目.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Qujingrailway station (火车站)is in the north of the city.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.A:Hi,Mike.Do you know the second season of A Bite of China has come out?
B:That's great news.(66)When did it come out?
A:On April,18th.
B:Have you watched it?
A:(67)Yes.
B:How do you like it?
A:(68)It is great,because it introduces some Chinese culture and tasty food to us.
B:Really!It is a pity that I didn't watch it!
A:(69)How about coming to my home to see it together next Saturday?
B:That's a good idea.I will go to your home to watch it together next Saturday.I can't wait for it!See you!
A:(70)See you..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--May I speak to Mr.Smith?
--Sorry he isn't in.He         London on business.(  )
A.has gone toB.have been toC.have gone toD.has been to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.In the village      he lived in his early life,there was only one small school of     200kids and 4teachers(  )
A.that  lessB.where  less than
C.where moreD.more than

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.He often goes to school           foot.(  )
A.onB.inC.byD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I'll call you as soon as she           Nanning next week.(  )
A.arrive inB.arrives inC.arrived inD.will arrive in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-I called you at 8:00 yesterday evening,but no one answered.
-Sorry.I______clothes for my parents at that time.(  )
A.washB.washedC.am washingD.was washing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The future     those who believe in the beauty of their dreams.(  )
A.belongs toB.willing toC.according toD.live in

查看答案和解析>>

同步练习册答案