精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Once Effendi had a joke with the Prime Minster(宰相).He said that the Minister would die the next day.The next day,the Minister fell to the ground from the horse and really died.When the king learned this,he got angry,and sent his men to catch Effendi at once.
When Effendi was brought to him,the king shouted angrily,"Effendi,since you knew when my minister would die,you must know the date of your own death.Say it out,or you'll die today."
Effendi looked at the king for a while.Then he answered,"But how can I know?I'll die two days earlier than you."The king was afraid that if he killed Effendi,he himself would die after that.He thought he must keep Effendi alive as long as possible,so he let Effendi go.

根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示.
31.The Prime Minister died because of illness.B
32.The king asked Effendi to tell the date of Effendi's own death because he knew when Effendi would die.B
33.The king let Effendi go because he hoped to have a long life.A
34.If the king killed Effendi,he himself would die two days later.B
35.The story tells us Effendi knew the date of everyone's death.B.

分析 本文讲的是聪明的阿凡提智答国王问题的故事.阿凡提跟丞相开玩笑说他第二天会死,结果丞相第二天真的死了.国王很生气,让阿凡提说自己今天会死,阿凡提回答说:"我会比你早两天过世."国王为了让自己活得长久,只好让阿凡提走了.

解答 31.B   推理判断题   根据"the Minister fell to the ground from the horse and really died."可知,宰相是从马上摔下来而死的,而不是死于疾病,故这句话与语意不符,答案为B
32.B   推理判断题    根据"The king was afraid that if he killed Effendi,he himself would die after that."可知,国王并不知道阿凡提什么时候会死,故这句话与语意不符,答案为B
33.A   推理判断题   根据"He thought he must keep Effendi alive as long as possible,so he let Effendi go"可知,国王放了阿凡提是为了让自己活得更长久,故这句话与语意相符,答案为A
34.B   推理判断题   根据短文可知,国王会在阿凡提死后两天死,这一说法是没有可信性的,只是阿凡提的一个自救说法.故这句话与语意不符,答案为B
35.B   推理判断题   根据"Once Effendi had a joke with the Prime Minster.He said that the Minister would die the next day.The next day,the Minister fell to the ground from the horse and really died"可知,阿凡提跟丞相开玩笑只是碰巧赢了,下文预言国王会比自己晚两天过世,只是为了自救.他并不知道每一个人的死期,故这句话与语意不符,答案为B

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.这个箱子太重了,我搬不动.
The box istoo heavy for meto carry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.他跑得那么快,以致我不能捉住他.
He ranso fast that Icouldn't catch him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.I'm hungry.Mum,I want_____ to eat.(  )
A.everythingB.anythingC.nothingD.something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Tom昨天又迟到了.
Tomwas late for school again yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.A young man went to visit a wise man who lived deep in the mountain.He wanted to ask for wisdom (智慧) of life.
"Excuse me!Could you tell me what is the most important day in our lives?Is it the day were born or the day we die?Is it the day we fall in love or the day we are successful?"the young man asked.
"None.The most important day in our lives is today."the wise man replied calmly.
"Why?"the young man was very surprised."Is it because there is some unusual event taking place today?"
"No.Nothing has happened today."
"So is it because of my visit?"
"Even if nobody visited me today,today is still very important,because today is the only wealth (财富) we have.No matter how important yesterday is,it has gone by; no matter how wonder tomorrow may be,it hasn't come; no matter how ordinary and boring today is,it is in our hands."
The young man still wanted to ask something,but the wise man stopped him and said,"When we are talking about the importance of today,we have wasted a lot of it.That is to say,part of‘today'has passed."
Having understood this,the young man nodded and then went down the mountain.
Actually today is the only wealth and chance we have.Therefore,what we should do now is to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today!
根据短文内容判断正误,正确的在答题卡上涂A,错误的在答题卡上涂B.
 56.The wise man lived in a big city.B
 57.The young man visited the wise man to ask for wisdom of life.A
 58.The most important day in our lives is today.A
59.The young man didn't get the answer to his question.B
60.What we should do now is to catch hold of today.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.A:Time flies!It's time to say goodbye to my junior high school!.When looking back at these past three (51)years (year),I remember many things.
B:Yeah,I will miss Ms.Miller very much.She was so patient with me that she took the time to explain things to me(52)clearly(clear) whenever I could't understand(53)anything(something).And she guided me to do a lot(54)well(good) in English.
A:I used to be weak in English,(55)butbecause of Ms.Miller,I put in more effort and my scores doubled.She (56)taughtus so well.
B:She was also strict with us and nobody was allowed to arrive late (57)formoring readings.
A:But she was also friendly and always made her classes (58)interesting(interest).I always remember the excitement.
B:Yes,we were lucky to spend time  (59)withour kind and caring teachers.
A:Shall we get each of them a card and a gift to say thank you?
B:OK.Let's make a card by(60)ourselves(we)
A:Good idea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.-A new book on how to lose weight is coming out soon.
-Really?I can'twaitto read it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The painting is protectedby thick glass.

查看答案和解析>>

同步练习册答案