精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Want to travel as cheaply as possible while enjoying as many beautiful places as you like?
Backpacking is the way.As the most popular traveling choice among young western people,backpacking allows you to travel at your own free will.Carrying a tent,a sleeping bag and clothes,backpackers(背包客) also need to pack a spirit that will help them deal with many challenges.
It is exciting to put our ability to test and challenge ourselves with the difficulties we might meet with.So,backpacking is something that almost all young people want to try.
The rich might stay in expensive hotels where everything is provided.But backpackers carry everything in a large bag and depend on themselves to travel through unknown places.
To travel with as little money as possible,they stay in cheap hotels,or in schools and universities,and they even sleep in railway stations,in tents,or under bridges.
Young people in Europe often travel around by train.Now,with plane tickets dropping in price,more are traveling to countries far away.And some just travel within their own countries.
But no matter where a backpacker travels,planning in advance(提前) is important if he or she wants to enjoy the trip.
Clothing
In summer,light,waterproof (防水的) clothes are best.Backpackers must remember to travel lightly and not pack too many clothes.
Medicine
There are many medicines especially for summer,such as those for sunstroke (中暑).Others are useful in every season,such as those for common colds.
Cards
Three types of cards are valuable for backpackers:student Identity Card,personal ID and a credit card.
A student ID card can be helpful for saving money.It often gets train tickets and entrance tickets at cheaper prices in many western countries.
Personal ID cards can not only get you out of trouble with local police,but also prove useful in all kinds of other situations.
Carrying a credit card can be a safer way than carrying money,as cash can easily get lost,stolen or wet.
Travelers in a foreign country must always take care of their passports.
And of course,don't forget to enjoy your trip!

106.根据短文内容回答问题(限10个词以内).
According to Paragraph 2,what do backpackers usually carry in their backpacks?Atent,asleepingbagandclothes
107.根据短文内容回答问题(限15个词以内).
Why do some backpackers sleep in railway stations?Becausetheytravelwithaslittlemoneyaspossible
108.把短文中画底线的句子译成汉语.在欧洲的年轻人经常坐火车旅游.现在随着机票的价格降低,更多的人到遥远的国家去旅游.
109.根据短文内容回答问题(限10个词以内).
What is important for backpackers to do if they want to have a good trip?Planninginadvanceisimportant
110.根据短文内容用一个完整的英文句子(限15个词以内)回答问题.
What is this passage mainly about?Thispassageismainly aboutbackpacking..

分析 想要一场既便宜又精彩的旅行吗?那么背包旅行就是你的首选.不需要太多准备和花销,带好你必需的物品和帐篷,向远方出发吧,你准备好接受身体和精神的双重挑战了吗?

解答 106.A tent,a sleeping bag and clothes细节理解题.根据Carrying a tent,a sleeping bag and clothes,backpackers(背包客) also need to pack a spirit that will help them deal with many challenges.可知背包客需要携带帐篷、睡袋和衣服,故回答为A tent,a sleeping bag and clothes.
107.Because they travel with as little money as possible.细节理解题.根据To travel with as little money as possible,they stay in cheap hotels,or in schools and universities,and they even sleep in railway stations,in tents,or under bridges.可知,他们随身携带的钱太少了,因此住在车站.故回答为Because they travel with as little money as possible..
108.在欧洲的年轻人经常坐火车旅游.现在随着机票的价格降低,更多的人到遥远的国家去旅游.句子翻译题.Young people in Europe在欧洲的年轻人,in Europe做的是Young people的后置定语,with plane tickets dropping in price随着机票的价格降低,with短语做状语,far away遥远,做 countries的后置定语. 故答案为:在欧洲的年轻人经常坐火车旅游.现在随着机票的价格降低,更多的人到遥远的国家去旅游.
109.Planning in advance is important细节理解题.根据But no matter where a backpacker travels,planning in advance(提前) is important if he or she wants to enjoy the trip.可知,无论一个背客要去哪,提前做计划是重要的.故回答为Planning in advance is important.
110.This passage is mainly about backpacking.主旨大意题.通读全文可知介绍的是背包旅行的好处及其如何准备的事.故回答为This passage is mainly about backpacking.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.D    The Internet has become popular in children's lives at home or school.Many parents are worrying about that.
    There are more than 120,000 Internet café in China.
"A healthy environment and healthy online services should be offer to all kids,and we hope some green net bars will help to do that,"a Chinese officer said.Now the Chinese government is calling on more school and community (社区) centers to provide free Internet services for young people.
    Though the government has shut down illegal (违法的) Internet café,some people things this is not the best way to solve the problem.Being online is a way of life for today's young people,so it is impossible to ask them to stay away from Internet cafes.
"You can't stop kids using Internet cafes just because they are poorly managed,"the officer said."Not-for profit Internet services shall be free or offered at a cheaper price.We should also provide safe and healthy online services for youngsters."A few Internet cafes in Wuhan have been the pioneers in providing the non-profit Internet services for youngsters.The call for more"green net bars"followed a government notice in March.The notice didn't permit the opening of any new Internet cafes for one year.
    City officials are asked to check the Internet cafes at least once a month,and local officials every two weeks.It is hoped that the checks will help reduce the number of youngsters who are addicted to (沉迷) online games.Now the number is about two million.

67.Shutting down illegal Internet cafes is not the best way becauseB.
A.all the youngsters like to go to the Internet cafes
B.being online is a way of life for youngsters
C.new Internet cafes are open every day
D.there are few"green net bars",the youngsters have no places to play
68.What's the meaning of"Not-for-profit"?A
A.非盈利的       B.无收效的     C.不经营的      D.不分红的
69.City officials cheek the Internet cafes very often in order toC.
A.know how many youngsters are online
B.see what the youngsters are doing
C.reduce the number of youngsters who are addicted to online games
D.shut down Internet cafes
70.Healthy online services should be offered to kids becauseA.
A.there are many illegal Inter cafes that make youngsters be on line to play games and night
B.it is possible to ask children to stay away from Internet cafes
C.few children fight and none of them hurts in the Internet cafes     
D.the Internet services are free.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.阅读下面短文,并做后面的题目,从各题所给的A、B、C 3个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案.
    The earth is our home.We must take care of it.Life today is easier but there are some new problems.One of the biggest problems is pollution.Pollution comes in many forms.It is beginning to harm our health and even our life.
    Many years ago,the problem was not so serious because there weren't so many people.In other words,the more people,the more pollution.Now man is slowly polluting the whole world.
    Air pollution is still the most serious.It's not good for living things in the world.
    Many countries don't let people burn anything bad for air in houses and factories in the city.SO2 is now the most dangerous pollution.It's partly caused by heavy traffic.People say it's best to ride a bicycles are expensive or people are tired.It's because cars are more convenient(方便的),so more people go to work by car,and then the situation is getting worse and worse.We should make it so difficult and expensive for drivers to drive their cars into the city.They will go back to use their bicycles.

46.From the passage,life today is easier but there are some new problems,one of the biggest problems isB.
A.food               
B.pollution           
C.traffic                  
47.Many years ago,the problem was not soAbecause there weren't so many people.
A.serious            
B.light                
C.simple
48.What kind of pollution is still the most serious?C
A.Noise              
B.Water              
C.Air
49.Why don't most people go to work by bicycle?B
A.Because bicycles are expensive.
B.Because cars are more convenient.
C.Because people are tired.
50.From the passage,what do you think is the best way to go to work in the future?C
A.Taking a car.
B.Taking a bus         
C.Riding a bike.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.根据下列提示,写一篇英语短文,简要介绍你的英语老师Steven.
1.Steven是位美国人,50岁左右,又高又瘦,戴着一副眼镜;
2.对学生要求严格,认真备课,认真批改作业;
3.教学方法不同于别人,鼓励学生思考,培养学生自学能力;
4.课余时间和学生一起运动,和蔼可亲,深受学生的爱戴和尊重
要求:
1)必须用上以上所有信息,可适当发挥;
2)要求句子连贯,语句通顺,书写规范;
3)词数80---100词左右,开头部分已给出,不计入总词数;
4)文中不得出现真实的人名、校名等相关信息.
参考词汇:prepare one's lesson,correct,teaching style,encourage,develop,ability,respect
Steven,our English teacher is from America.and is about 50 years old.He is tall and thin with a pair of glasses on his nose.He is strict with us in our study.He prepares his lessons well and corrects our homework carefully.His teaching style is quite different from that of the others.In class he always encourages us to think hard and develop our ability to study on our own.He often helps and cares for us.He is very kind to us.In his spare time he plays basketball and football with us.We all love and respect him..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.昨晚直到 9 点,他才做完作业.
Hedidn't go to beduntil he finished his homework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

9.One Saturday afternoon,Tom and his sister,Viv,were having tea in a café.Tom was telling Viv about his history project."On Monday I am giving a speech in front of the class.It will be about famous inventions,"Tom told Viv."Let's go to the public library and find a book on inventions,"suggested Viv."We'll call the library first to see what time it closes."
They walked over to an old telephone box and went inside.Just as Viv was about to ring‘1888',the number for Directory Enquiries(电话号查询台),there was a loud crash outside the phone box.A woman had dropped her shopping bags.
Viv dialed the number.When she had finished,the telephone box started shaking,and a loud noise filled their ears.The shopping centre disappeared,and everything went dark.Suddenly there was a big bump.The telephone box stopped shaking and everything was quiet.Tom and Viv looked out of the window.They couldn't believe their eyes!They were in the middle of a large field.Tom pushed the door and stepped outside.
"This is amazing!"he said."I think we've travelled through time."
Suddenly some men on horses appeared.They were wearing strange clothes.They saw the children and started riding towards them,shouting.
"Let's get out of here!"Tom shouted.They ran back inside and closed the door behind them.
"Those men look like people from the past,"Tom said."You dialed the number‘1888'for Directory Enquiries.If we dial‘2010',perhaps we'll return home."
Tom dialed the number.He was nervous,however,and dialed‘3010'by mistake.The telephone box started shaking again,and the field disappeared.There was another large bump.Looking outside,the children saw strange buildings and cars.A face suddenly appeared outside the window.The person had three eyes!Viv shouted with fear.
"I don't want to be in the future.I want to go home,"said Viv.
Tom quickly dialed‘2010'.Soon they were back in the shopping centre.Outside,a woman was picking up some shopping that she had dropped.
Tom recognized the woman."We're back!Let's help that woman with her shopping,"he said.
"Thank you.You're very kind,"the woman replied to Tom's offer of help.
She turned to look at the children.Tom and Viv jumped in horror.The woman had three eyes…

93.What speech would Tom give in front of the class?A speech about famous inventions
94.Did they know the telephone number of the public library?No./No,they didn't
95.How did they travel through time to the past?By dialing 1888./In a telephone box.
96.Which number would enable them to go back home?2010
97.How did Viv feel when she saw a face with three eyes in the year 3010?Frightened./Scared./Fearful
98.Where had the woman probably come from?The future./The year 3010.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.With long brown hair,deep blue eyes,a tall and thin figure,Brad Pitt seems to be a born actor.He made his (26)B appearance in a film in 1990.Though he (27)Din the film for only 14minutes,people flooded the cinema to see him.In his next (28)C,Pitt played the role of a fisherman.To make the film (29)C,he learned the skill of fishing from a fisherman.
Pitt,caring(30)Aabout roles than money,has a special favour for the"hard"roles.After reading the screenplay of"Legends of the Fall",he was attracted by the  leading character.He asked for a lower (31)Bfrom the shooting team and was  willing to work in hard conditions in the Rocky Mountains for six months."The film (32)Cthe chance to know life,I shall(33)Aremember the time when we were (34)Bthe film,"Pitt said after completing it fully.
Pitt started his (35)C of art when he was in university.(36)Dborn in an ordinary family in 1964,he showed his(37)Bin film at an early age.After leaving high school,he went to university to  study law. Because he loved film more than law,shortly before he could graduate,he (38)Cout of school for a life of his own,with only 325dollars in(39)A,sometimes as a porter(40)Ca waiter.Thanks to his hard work,he  finally opened up a new field of his own.

26. A. lastB. firstC. secondD. other
27. A. wasB. workedC. stayedD. appeared
28. A. partB. cinemaC. filmD. appearance
29. A. earlierB. laterC. betterD. cheaper
30. A. moreB. lessC. nothingD. much
31. A. priceB. payC. moneyD. degree
32. A. findsB. leavesC. givesD. misses
33. A. alwaysB. neverC. everD. hardly
34. A. playingB. makingC. seeingD. directing
35. A. workB. jobC. dreamD. show
36. A. BecauseB. WhenC. SinceD. Though
37. A. hopeB. interestC. successD. feelings
38. A. fledB. stoppedC. droppedD. ran
39. A. handB. bookC. headD. bag
40. A. butB. andC. orD. so.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.There are many things that you should be careful with when you are alone at home.Read the following solutions (方法) to protect yourself.
•Keep the door locked when you are alone at home.Many people think it's the best way to protect themselves.
•Keep a list of phone numbers to call for help,such as 110,the police station or a neighbor's number.
•Be careful with the electrical appliances (电器).If you don't know how to use them,ask your parents.Make a safety check before you go to sleep.
•Look through the keyhole when you hear the doorbell.If there are strangers,ask"Who's that?"with the door locked and say"Come back later."Don't tell them that your parents are away.Say"Mum's having a shower."Or"Dad's having a sleep."To ignore (忽视) the doorbell is not a good idea because sometimes dad people ring doorbells to see if anyone's at home.

缺词填空
Title:(76)Howto Protect Myself When Home Alone
SituationsSolutions
When I am alone at home,I should keep the door (77)locked.
To (78)call_for help,I should make a list of(79)phone numbers.
 Before (80)goingto sleep,I should check the electrical appliances and keep them(81)safe.
If there are strangers(82)ringing_the doorbell, I should ask"Who's that?"(83)withthe door closed.
Instead of saying"My parents are
not (84)at home."to the strangers,
I should say"Mum's having a shower."Or
"Dad's (85)having a sleep."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.I'm an office worker.I like ordering meals on the phone and I often order food from a restaurant in the center of the city.
Yesterday I had a bad experience.(66)B When I called the restaurant for the first time,nobody answered the phone.(67)D I called at least ten times before a girl answered it.I was a little angry.I told the girl my order and then waited for my food.(68)ASo I called the restaurant again.The girl told me she was too busy.I was so hungry that I decided to get my food myself.(69)EWhen I walked to the restaurant,I found there were lots of people waiting in line.(70)CWhen I finally got my pizza,I found I had no appetite(食欲).What a bad day!

A.I waited for nearly an hour,but I still didn't get my food.
B.I wanted to order an Italian pizza for my lunch.
C.So I had to wait for a long time for my food.
D.Then I tried again and again,but still nobody answered it.
E.However,my car broke down(坏了) on the way to the restaurant.

查看答案和解析>>

同步练习册答案