精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.
Passage A
Yuan Longping was born in Beijing in 1930.He developed his new kind of rice in 1974,which helped many countries grow more rice than ever before.So he is called"the Father of Rice."
Passage B
Dear Diana,
Last week,we had a history exam but I didn't study for it.I was really worried.In the exam,Tom sat next to me and I copied his answers.Will the teacher give me zero marks if I tell her the truth?Should I tell her?
Yours,
Maggy
Passage C
An Italian marathon runner,Dorando Pietri,entered the stadium and took a wrong turn during the race.He fell down.He was treated by a doctor and he was helped across the finishing line.
Passage D
Sometimes a birthday party can be a surprise party.It is planned by friends but it is a secret.One friend of the birthday boy/girl invites him/her to do something at their house.All their friends arrive early and hide until he/she arrives,and then jump out and shout"Surprise!"
Passage E
 Ways of travelling Cost Time
New York-Los Angeles coach 20dollars10 hours
plane 80dollars2 hours
train 60dollars3 hours
car 230dollars8 hours
Choose the right answer according to the passage
41.According to Passage A,which sentence is right?D
A.Yuan Longping is"the Grandfather  of Rice."
B.Yuan Longping was born in 1932
C.Yuan Longping helped only one country grow more rice.
D.A new kind of rice was developed by Yuan Longping
42.If you want to write a true event about the Olympic,you can readCfor information.
A.Passage A
B.Passage B
C.Passage C
D.passage D
43.The best tile of Passage D isB
A.A Birthday Boy/Girl
B.A Birthday Party
C.A Secret
D.An Invitation
44.What is second cheapest way to travel from New York to Los Angeles?C
A.By coach
B.By plane
C.By train
D.By car
45.What is Maggy?A
A.A student
B.A teacher
C.A doctor
D.A policeman.

分析 A  袁隆平,1930年出生于北京.他在1974年开发了自己的新型水稻,帮助许多国家收获了比以前更多的水稻,所以他被称为"水稻之父".
B  亲爱的戴安娜,上周,我们有一个历史考试,但我没有复习,我真的很担心.在考试中,汤姆坐在我旁边,我抄了他的答案,如果我告诉老师真相,她会给我零分吗?我应该告诉她吗?你的玛吉
C 一个意大利的马拉松选手多兰佩德力,进入体育场,在比赛过程中走错了方向.他摔倒了,医生给他治疗,并且在人们的帮助下他越过了终点线.
D 有时一个生日聚会可能是一个惊喜聚会.它由朋友计划,但它是一个秘密.一个过生日男孩/女孩的朋友,邀请他/她来他们的房子.所有的朋友早就到了并且藏起来,直到他/她到达,然后就会跳出来,喊"惊喜!"
E 关于一个从纽约到洛杉矶的交通方式,有长途客车,飞机,火车,汽车,分别对应花费和时间.

解答 41.答案D  理解判断题 由文中 He developed his new kind of rice in 1974可知 他在1974年开发了自己的新型水稻,故选D
42.答案C  细节理解题 由文中 An Italian marathon runner,Dorando Pietri,entered the stadium and took a wrong turn during the race 可知 一个意大利的马拉松选手多兰佩德力,进入体育场,在比赛过程中走错了方向,与奥运会有关,故选C
43.答案B  文章理解题 由文中 Sometimes a birthday party can be a surprise party.It is planned by friends but it is a secret可知 有时一个生日聚会可能是一个惊喜聚会.它由朋友计划,但它是一个秘密,讲的是关于生日聚会的,因此生日派对最为合适,故选B
44.答案C  细节理解题 由文中E可知,第二便宜的方式是乘火车,花费60美元,故选C
45.答案A  细节理解题 由文中 Last week,we had a history exam but I didn't study for it.I was really worried可知 上周,我们有一个历史考试,但我没有复习,我真的很担心,由她说的话可以知道她还是个学生,故选A

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.推理判断题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---Is the school bag Jenny's?
---No,it        hers,It's not the right color(  )
A.couldn't beB.shouldn't beC.can't beD.mustn't be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Mum,I've got____important to tell you.
-What's up?(  )
A.nothingB.anythingC.somethingD.everything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.A:Good morning,sir.(76)E
B:I'd like to buy a shirt,please.
A:Oh,good!We've got lots of new shirts of different styles.This way,please.(77)C
B:Let me have a look first.
A:This blue one is made of cotton(棉),and that green one is made of silk.Both of them feel soft and cool in summer.
B:The green one looks nice.(78)A
A:Of course.Hmm,it fits you very well.
B:Thank you!(79)F
A:$78.
B:(80)G
A:But it really looks beautiful on you.
B:That is true.OK.I'll take it.

A.Can I try it on?
B.Here is the money.
C.Which one do you like?
D.Where is the shirt?
E.What can I do for you?
F.How much is it?
G.That is a little bit expensive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:Hello.This is John Brown(71)G
B:Hello.This is Julie Stone.The window of my living room got broken this morning(72)D
A:No problem.1 will come tomorrow morning.(73)A
B:Could you come immediately?
A:Well,I will get to your house as soon as possible.
B:That's nice.It costs about 60 dollars,right?
A:Yes,as long as it's a small window.Mrs.Stone,didn't  I repair a window for you a few weeks ago?
B:Yes,you did.
A:(74)FWere they playing ball in the house?
B:No.I told them not to do that again.(75)BI was practising volleyball.

A.Is that OK?
B.This time I broke it.
C.How can we do that?
D.Can you come and repair it?
E.Oh,my God.You broke it again.
F.Your sons have broken the window again?
G.Can I help you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Which of the following underlined parts is different in pronunciation from the others?(  )
A.She had milk and bread for breakfast
B.Tom had got a headache last night
C.I read an interesting story yesterday
D.There are so many leaves on the ground

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.You are supposed       shake hands when meeting others     the first time.(  )
A.to,atB.in,forC.at,inD.to,for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The school           last year.(  )
A.is buildingB.is builtC.builtD.was built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Americans like to have different kinds of parties such as birthday parties,surprise parties,tea parties and house-warming parties.Pajama(睡衣)parties are one of the most popular kinds of parties in the US.At a pajama party,a group of friends spend the night at a person's house.It is a great way for children or teenagers to get together and have a good time.
To hold a pajama party,the host(东道主)will usually plan some fun activities such as watching movies and playing board games and video games.He or she should also prepare some delicious snacks and fun food like pizza.Guests at a pajama party should bring their own pajamas,toothbrushes,pillows and blankets (枕头和毯子).But if they forget something,they don't need to worry because the host will give them what they need.
If a pajama party is mainly for fun,a prom is no doubt a very important thing in most American schools.A prom is a formal(正式的)dance party that is held at a high shchool.The party is usually held near the end of the senior year,the last year of high school,so it is often called graduation(毕业)dance.Students are supposed to wear formal clothes at the prom.A Prom Queen and a Prom King may also be crowned(加冕)at many schools'proms.

31.How many kinds of parties are mentioned in the passage?C.
A.Four.
B.Five.
C.Six.
D.Seven.
32.A pajama party is heldD.
A.at a cinema 
B.at a restaurant 
C.at a high school 
D.at a person's house
33.The guestsAat a pajama party.
A.can enjoy some fun activities
B.must use the host's pajamas
C.have no snacks of fun food to eat
D.can't get what they need from the host
34.The studentsA at a prom.
A.wear formal clothes
B.play board games
C.are all crowned
D.are all surprised
35.What's the best title(题目)for the passage?B
A.American school life
B.Pajama parties and proms
C.American sleeping habits
D.Birthday parties and tea parties.

查看答案和解析>>

同步练习册答案