分析 本文讲述了Jim早上起晚了,匆忙去上学,路上车坏了,不得不跑着去上学,天下着大雨,当Jim到学校的时候,已经上课了,物理老师看到Jim被淋湿了,将自己的夹克给Jim穿上,让吉姆很受感动的故事.
解答 46-50.BDBCB
46题答案:B考查细节理解题,根据文中的第一段As soon as I got on the bus,it started running."I'm sure I can get to school on time,"I said to myself.Suddenly the bus stopped.The bus driver got off the bus,then got;I'd better run to the school 可知先坐车,后跑着去的,故答案是B.
47题答案:D 细节理解题.根据文章第三段的句子"‘It's you again,Jim,'Mr.Smith said angrily."又是你,吉姆,"史密斯先生生气地说.可知物理老师史密斯老师看见Jim进来的时候,一开始不高兴.故选D.
48题答案:B 推理判断题.根据文章最后一段的句子"It was a bit large for me but I felt very warm in it."它是有点大的,但是我感觉穿上很温暖.可知吉姆感觉史密斯老师对他照顾很好.故选B.
49题答案:C考查词汇题,根据文中的I reached the classroom but I was wet shivering with cold可知我到了教室,但我冻得浑身发抖,故答案是C.
50题答案:B 主旨归纳题.根据文章内容可知Jim一开始对物理不感兴趣,但是史密斯老师对他很关心,让他对物理感兴趣了.再结合最后一段的句子"I found,for the first time,physics was so interesting and how well I could understand it"我第一次发现,物理很有趣,我怎么能很好的理解它.可知如果老师爱他们,学生可以学得更好.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | take off | B. | take in | C. | take out | D. | take care of |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | up to | B. | interested in | C. | close to | D. | good at |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Main idea | The taboo in every country are (91)different | |
| Facts | In India | Indians don't eat (92)beef because they think oxen are scared. |
| In the USA | Although it's not a taboo,Americans (93)never/seldom eat chicken's claws. | |
| Americans don't usually get into each other's personal space.For example,they usually don't ask someone else's marriage,job or (94)age | ||
| Conclusion | If you attention to taboos,you can get on (95)well with the people with different culture | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Work and health | |
| Fact | Hard-working people live longer than others; work is (81)helpful to health. |
| Evidence | As the rate of people who are out of work(失业) increases,(82) increases,too; the people who have jobs are (83)happier than those who have no job. |
| Reasons | Work can keep people away from (84)loneliness and can make people feel (85)value andstatus in society. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | What | B. | When | C. | How | D. | Why |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com