精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.During the 1800s,African Americans worked long days in the fields of the American South.They sang songs that they had brought from Africa while working.One person sang a line.Then a group of workers repeated it.The song's words told of the hardships(艰辛) that people suffered.They clapped their hands and stamped(跺脚) their feet to the music.
In the 1860s,the music changed greatly.African American music took new forms.It was also influenced by dance music,which had great rhythm(节奏).Banjos(班卓琴) became popular.A blues singer usually sang a line and then played the Banjo in reply.By the early 1900a,the guitar had taken the place of Banjo in the blues music.
The blues music has many obvious characteristics.One of them is that the musical notes(音调) are often"bent".That is,they are changed slightly to give a song more strength.
Lyrics are the words of a song.Blues lyrics describe everyday life.The lyrics are often about the relationships between men and women.They tell about finding and losing love,having money or being poor,being happy or sad or lonely.They almost always use the rhythms of everyday speech.A group of blues lyrics usually has three lines.The second line repeats the first line.The third line has different words.
By the 1940s,large numbers of African Americans moved to Chicago.There,a new kind of"Chicago"blues began.The new music was excellent dance music.Chicago blues led to the birth of a new music style-rock and roll.

34.This passage is mainly aboutA.
A.the blues music         B.the life of African Americans
C.the blues lyrics         D.the rhythms of different music
35.What information does the passage NOT provide?C
A.How the blues music developed as time went by.
B.What the blues lyrics are mostly about.
C.When African Americans moved the American South.
D.Hoe long the Banjo was popular in the blues history.
36.Which of the following is most likely taken from a blues song?B
A.You have to help me.I'll die if you don't,you have to help me.
B.you have to help me.You have to help me.I'll die if you don't.
C.I'll die if you don't.you have to help me.You have to help me.
D.I'll die if you don't help me.You have to help me.Please help me.
37.What fact does the passage lead you to believe?C
A.African Americans sang songs after a long day's work to relax in the 1800s.
B.The blues singers in the 1860s usually played the guitar while singing songs.
C.It is not difficult to tell the blues music from others from its musical notes.
D.Rock and roll was the most popular blues music in Chicago in the 1950s.

分析 全文大意:
在19世纪,非洲裔美国人在美国南部的田野长时间工作.他们工作时唱着从非洲带去的歌.一个人唱一句.然后一群工人重复.歌词诉说了他们工作的艰辛.随着音乐他们拍手、跺脚.在19世纪60年代,这种音乐发生了很大变化.非洲裔美国音乐采取了新的形式.它也受到有强烈节奏的舞曲的影响,班卓琴变得流行起来.布鲁斯歌手唱一句然后弹一下班卓琴.在20世纪初吉他在布鲁斯音乐中代替了班卓琴.布鲁斯音乐有许多明显的特征.他们的音调往往是"压音",(压音可以创造出一种非常接近人或动物的声音,这种效果听起来像是哭泣、哀怨或呻吟,在音乐中尤其是一布鲁斯音乐中有很强的表现力)他们稍微的变化给歌曲更多力量.布鲁斯歌词描绘日常生活.歌词常常是关于男人和女人之间的关系.歌词诉说发现爱和失去爱,有钱或者贫穷,快乐或悲伤或孤独.他们几乎总是使用日常说话的节奏.一组布鲁斯歌词通常有三行.第二行重复第一行.第三行有不同的歌词.到了20世纪40年代,大量的非裔美国人搬到了芝加哥.在那里,一种新的"芝加哥"布鲁斯开始了.这种新音乐是很好的舞曲.芝加哥布鲁斯引导了一种新的音乐风格的诞生----摇滚.

解答 答案:
34、A   内容归纳题    根据第一段They sang songs that they had brought from Africa while working可知非洲裔美国人工作时唱从非洲带去的歌;根据第二段主题句In the 1860s,the music changed greatly可知在19世纪60年代,这种音乐发生了很大变化;根据第三段The blues music has many obvious characteristics可知布鲁斯音乐有许多明显的特征.根据最后一段By the 1940s,large numbers of African Americans moved to Chicago.There,a new kind of"Chicago"blues began.可知到了20世纪40年代,大量的非裔美国人搬到了芝加哥.在那里,一种新的"芝加哥"布鲁斯开始了,可知本篇短文主要是关于布鲁斯音乐的发展及特点.故选A.
35、C   细节理解题 根据第一段African Americans worked long days in the fields of the American South可知非洲裔美国人在美国南部田野长时间工作,并未提到非洲裔美国人何时去的美国南部,故选C.
36、B 推理判断题 根据第三段最后一句A group of blues lyrics usually has three lines.The second line repeats the first line.The third line has different words.可知一组布鲁斯歌词通常有三行.第二行重复第一行.第三行有不同的歌词,结合选项B.you have to help me.You have to help me.I'll die if you don't.可知符合布鲁斯歌词的特点,故选B.
37、C 细节理解题 根据The blues music has many obvious characteristics.One of them is that the musical notes(音调) are often"bent".可知布鲁斯音乐有许多明显的特征.他们的音调往往是"压音",结合选项C的意思"从它的音调不难发现布鲁斯音乐和其他音乐的不同",可知该项与短文相符故选C.

点评 本文是一篇社会文化类阅读理解题,解决此类题要理解和掌握文章的内容,作答时针对细节要根据文章内容做到有理有据,对于推理判断要基于文章的细节来做出合理的结论.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2017届江苏盐城鞍湖实验学校九年级上期开学检测英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Is that Mr Green speaking?

—Sorry, he isn’t at home. He________ to Africa for a trip.

A.has been B. went C. has gone D. will go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年重庆大学城第一中学校八年级上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

– How do you like our new teacher Ms. Lee ? She’s so funny .

-- Yeah , but I think she is not __________ our English teacher .

A. so funny as

B. as funnier as

C. so funny than

D. so funnier than

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年重庆大学城第一中学校八年级上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

–Last month you went to London . Did you go with __________ ?

-- Yes , I did . I went with my brother .

A. someone B. anyone C. everyone D. no one

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Excuse me,__________ you know how to use the iPad?
-Yes.Let me show you how to use it.(  )
A.doB.doesC.isD.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Sometimes,you feel down or unhappy and it is hard to come back to your high spirit.So if you're having a bad day and need a boost,then help is just a click away.
A website is trying to offer people positive(积极的)messages from strangers to cheer them up.It announces to be"the nicest place on the Internet",where happy people can present their positive thoughts and feelings to those who are in low spirits.
The website,thenicestplaceontheinter.net,lets people post videos of themselves blowing kisses and leaving positive and encouraging messages to lift visitors'spirits.
The website was created by Jeff Lam and is considered to help many people out when they feel low.The well-known artist who lives in San Francisco said he came up with the idea when he and his friend Lauren were having one of those bad days.
"We tried to become cheerful,but none of the usual methods seemed to be working.Not music.Not food.What we hoped was something positive,honest and good.So with only a camera and work-free weekend,we created'The Nicest Place on the Internet'."he explained on his website.
One user of the site,Joseph Meehan,27,from Birmingham,said,"It's a fun and exciting website.I visit every once in a while when I'm missing my friends or family.I think it could really be a help to people that are feeling down or sad.It may even stop them from doing something stupid.You can also post your video to the website,and they add it to the series.It's very easy to share the love."
Mr.Lam is now working on a new project that allows people to leave positive voicemails for strangers.The idea is that strangers send an audio(声音)diary by leaving a voicemaiⅠand then anyone can listen to it.
53.Who created the website?Jeff Lam created the website
54.How does the website help unhappy people?By offering people positive messages from strangers
55.If you feel down,will you visit the website?Why or why not?Yes,I will.Because It's a fun and exciting website.It could really be a help to people that are feeling down or sad..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.At the age of 4,my dad began to teachme English.(I)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.He felt so upset because he didn't pass the driving license.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.-Many parentsgo out of their way to provide their kids with everything that they need.now.(不怕麻烦地为孩子提供所需要的一切)(way)
-So many children depend on their parents too much.

查看答案和解析>>

同步练习册答案