精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.In Britain,people usually begin their talks with weather.For example,they will say"It's a fine day,isn't it?""Do you think it will rain?"
Many people believe that they are able to tell what the weather will be like.But they never agree with each other.One man may say,"How cloudy (阴的) it is now!It's going to rain."Another man will say,"No,it's going to be fine later."
People always hope the weather they want.For example,when a farmer needs water,he looks for something to tell him it's going to rain.When a man wants to travel,he is sure the weather will be fine quickly.
Now almost everyone listens to the weather report.It doesn't always tell us the weather we want,it only tells us what the weather will be like.But sometimes it makes mistakes(错误).
根据短文内容,选择正确答案.
58.People inCbegin t heir talks with the weather.
A.China                       
B.America
C.England                
D.Japan
59.Most people don't agree withDabout the weather.
A.yourselves                     
B.themselves
C.himself                             
D.each other
60.Dlisten(s) to the weather report.
A.All the people               
B.Everyone
C.Each of the people       
D.Most people
61.The weather report isBright.
A.always                          
B.not always
C.never                      
D.seldom
62.The passage mainly tells us something aboutC.
A.sports                     
B.music
C.weather                         
D.culture.

分析 这篇短文主要讲述了英国人们主要谈论天气的问题,他希望天气和自己想象的一样.几乎每个人喜欢听天气预报,天气预报不总是正确的.

解答 58.C细节理解题.根据第一段In Britain,people usually begin their talks with weather.可知,在英国人们喜欢谈论天气.故选C.
59.D 细节理解题.根据第二段But they never agree with each other.One man may say,"How cloudy (阴的) it is now!It's going to rain."Another man will say,"No,it's going to be fine later.可知,大部分人们谈论天气是彼此不相同的,故选D.
60.D 细节理解题.根据文中第三段Now almost everyone listens to the weather report可知,几乎每个人喜欢听天气预报.故选D..
61.B 细节理解题.根据文中最后It doesn't always tell us the weather we want,it only tells us what the weather will be like.But sometimes it makes mistakes(错误).可知,天气预报不总是正确的.故选B.
62.C.主旨题.根据第一句In Britain,people usually begin their talks with weather和对本文的理解可知本篇文章是讲天气,故选C.

点评 在进行阅读理解的过程中可采用两种方法:先通读全文,再答题;先看文章后的问题,再从文章中找答案.第二种方法对解决事实细节题比较有效,考生可带着问题在文中寻找答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.My parents and I ________ to the party.(  )
A.inviteB.invitedC.were invitedD.was invited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.at,take,night,eight,she,shower,a,last (注意变形哟)
She was taking ashowerateightlastnight..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.用方框中所给单词的适当形式填空,每词仅用一次,每空限填一词.

beside    help     remain    courage   real
46.Mary has nocourageto walk home alone at night.
47.He is 70 years old,but he stillremainsactive in sports.
48.I can't believe I amreallygoing to meet the pop star.
49.I found Wendy sittingbesideher mother,saying nothing.
50.Sometimes it ishelpfulto make a list of everything you have to do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Different countries celebrate the New Year in different ways,and at different times.New
Year celebrations in some countries (like the USA) don't last (持续)long.But in some countries
(like China,Vietnam,and Korea) they can last two weeks.This is what people often do to
celebrate the festival.
CountryThings people do
JapanPeople eat a special kind of noodles,hoping for a long life.
MexicoPeople wear red or yellow clothes for good luck.
BrazilPeople wear white clothes for good luck.
ChinaPeople wear red clothes and eat dumplings.
ScotlandPeople open the front door to let in the new year,and open the
back door to let out the old year.
KoreaPeople drink a kind of cold wine for good health.
51.New Year celebrations are usually short inB
A.China
B.the USA
C.Vietnam
D.Korea
52.In which countries do people wear red clothes for good luck?A
A.Mexico and China.
B.Brazil and China.
C.Scotland and Mexico.
D.Brazil and Scotland.
53.Why do the Japanese people eat a special kind of noodles?C
A.Because they want to have good luck.
B.Because the noodles are very nice to eat.
C.Because they think it can help them live longer.
D.Because they want to say goodbye to the old year.
54.What do people in Scotland do to celebrate New Year?B
A.They open all the windows.
B.They open the front and the back doors.
C.They drink a kind of cold wine.
D.They wear white clothes for good luck.
55.What is the passage about?D
A.People in different countries make different wishes for New Year.
B.People in different countries eat different food for New Year.
C.People in different countries wear different clothes to celebrate New Year.
D.People in different countries celebrate New Year in different ways.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.China is        the Great wall(  )
A.known asB.know forC.know asD.known for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.--When _____ the abacus _____?--In the sixth century by the Chinese people.(  )
A.is,inventedB.did,inventC.was,inventedD.does,invent

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Americans are very direct people.When they want something,they say"yes"and when they don't,they say"no".If they want something different from what is given,they ask for it.Here's an example.I arrive at someone's house and he gives me wine,I don't want wine.Maybe I don't like it or maybe I just don't want it.I will say"No,thanks."If everyone around me is drinking something,I would ask for something else,"No thanks.But I'll take a bit of tea if you have some."If I really want wine,I just say"Yes,thank you".Unless they happen to know the Chinese customs,westerners will not ask you again and again after you have said you don't want it.

56.If Americans want something,they would say"A".
A.Yes,thank you         
B.No,thanks         
C.No,I'm sorry
57.When Americans do not want what is given,they would say"B".
A.No,I don't        
B.No,thanks         
C.Yes,thank you
58.In this passage,"westerners"means"C".
A.the people who live in the west of their countries
B.the visitors who go to the Western countries
C.the people who live in the Western countries
59.The Chinese people mightCif you don't want something given.
A.be glad         
B.get angry         
C.ask you again to take it
60.From this passage we know thatB.
A.the Chinese people are direct
B.different countries have different customs
C.the westerners are more polite.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-What school rules do you have?
-We have to wear the school _________ every day.(  )
A.uniformB..hairC..busD..dish

查看答案和解析>>

同步练习册答案