精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.One day,a poor boy was trying to sell things from door to door to pay for school.He was hungry.Then he decided to ask for a meal at the next house.However,when a nice young woman opened the door,he changed to ask for a drink of water.She thought he looked hungry and brought him a large glass of milk.He drank it slowly and then asked,"How much do I pay?""You needn't do that,"she said."Mother has taught me to be kind."
Years later,the young woman became seriously ill.She was sent to a big city.When Dr.Howard Kelly,a very famous doctor now,heard the name of the town she came from,a strange light filled his eyes.At once,he got up and went down through the hospital hall into her room.He recognized her at once and decided to do his best to save her life.He did it and they won at last!
Before she left,the bill (账单) was sent to her.She was quite afraid to open it.Finally,she looked,and to her surprise,she found these words on the bill:"Paid with a glass of milk.Dr.Howard Kelly."
Tears of joy came down from her eyes as she said silently,"Thank you,God.Your love has passed through hearts and hands."

根据短文内容,选择正确答案,并将其字母代号填入答题卷相应空格内.(共5小题,每小题2分,满分10分)
61.Why did the boy want to sell things?A
A.He wanted to pay for school.
B.He was hungry.
C.He wanted to make money.
D.His mother made him do it.
62.What can we say about the woman?A
A.She was kind.
B.She was very rich.
C.She knew the boy's mother.
D.She loved the boy very much.
63.Why was the woman afraid to open the bill?D
A.She was afraid of the doctor.
B.She didn't want to pay anything.
C.She was worried about her illness.
D.She thought it would cost her a lot.
64.Why did the doctor go into the woman's room?B
A.To give her some money.
B.To make sure who she was.
C.To send some medicine to her.
D.To ask somebody else for help.
65.What can we say about the doctor?A
A.Thankful.
B.Rich.
C.Strange.
D.Surprising.

分析 这篇短文主要介绍了一个男孩在饥饿时受到了一个女孩一杯牛奶的馈赠,在许多年后,男孩当了医生,恰好给女孩做手术.于是他在女孩的账单上签下一杯牛奶的价值.

解答 61.A 细节理解题.根据a poor boy was trying to sell things from door to door to pay for school.可知男孩为了筹集学费而卖东西,故选A.
62.A 推理判断题.根据短文描述女孩给了男孩一杯牛奶不要报酬,可知她善良,故选A.
63.D 推理判断题.根据上下文可知女孩认为手术会花费她许多的钱,所以她有点不敢看账单,故选D.
64.B 推理判断题.根据At once,he got up and went down through the hospital hall into her room.He recognized her at once可知医生是为了确认那个女人是不是曾经的女孩,故选B.
65.A 推理判断题.根据文章内容可知女孩子是一个懂得感恩的人,故选A.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.To _______ a famous star is to ask him or her some questions so that you can know about him or her.(  )
A.introduceB.inventC.interview

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.
CountrySoviet UnionThe USAChina
Date12April,19615May,196115October,2003
AstronautYuri GagarinAlan ShepherdYang Liwei
Age273838
SpaceshipVostok 1Mercury 3Shenzhou 5
Time1hour 48minutes15minutes21hours
Height327kilometers185kilometers343kilometers
Circles around the Earth1014
25.The form above shows usA.
A.three journeys into space                 
B.daily life of three famous people
C.differences between three spaceships        
D.something about three famous astronauts
26.Cwent into space first.
A.China              
B.The USA          
C.Soviet Union         
D.The UK
27.The Chinese astronaut stayed in space forD.
A.1hour 48minutes                       
B.only 15minutes
C.the shortest time                        
D.the longest time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Whenever the sun dropped and the blue sky came up,my father and I used to climb the mountain near my house.Walking together,my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences.He always told me,"You should have goals like climbing the mountain."Without the mountain-climbing that we both enjoyed,we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy.I really got a lot from mountain-climbing.It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience.
Once we climbed a very high mountain.It was so challenging for me because I was only ten years old.During the first few hours of climbing.I enjoyed the flowers and trees,and the birds'singing,but as time passed,I got a pain in both of my legs.I wanted to quit climbing.In fact,I hated it at that mountain,but my father said to me,"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see it before you reach the top.Only there at the top,can you see all of the nice things,just like in life."
At that time,I was too young to understand his words.But later after that,I got new hope and confidence.I found myself standing at the top of the sky,which was as clear as crystal (水晶).
28.The word"quit"in the passage means"C".
A.carry on      
B.put off      
C.give up    
D.pick up
29.Which of the following is the closest in meaning to the father's words in the second paragraph?D
A.You will get all you need at the top of the mountain.
B.The sky is always as clear as crystal.
C.You can find life is full of nice things.
D.Never give up half-way.
30.We can infer (推断) from the last paragraph thatA.
A.the writer was very successful in his life
B.the writer reached the top of the mountain
C.though the writer was young,he could understand his father
D.the writer used to stop half-way when he climbed the mountain
31.The best title for the passage is"A".
A.Reaching the Top of the Mountain   
B.Standing at the Top of the Mountain
C.Conversations between Father and Son
D.How to Get to the Top of the Mountain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.俗话说,远(distant)亲不如近(close)邻.As a saying goes,"Close neighbours are better than distant relatives.".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.It is reported that 300million people in China have eyesight trouble.More and more parents hope to save their children's eyesight with(58)C or by correcting the ways that children read and sit.But in fact,one should start with the exercise on one's feet.Here are three ways to save eyes.
First,don't tie your shoes too closely.Try wearing comfortable and soft socks or walking(59)B socks and shoes at home.While you are travelling,try wearing cloth shoes in order to improve blood circulation(循环).
Second,walking on tiptoes(脚尖)is good for one's eyesight.It can(60)D eyesight trouble.
Third,rope skipping can also be good for one's eyesight.While skipping rope,one has to move(61)E,making both the brain and the eyes excited.It may also help make one grow taller.

A.with   B.without   C.medicine   D.fight against   E.quickly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.When I was young,I liked to play jokes on people I knew,especially on my parents and friends.One day my mother was (80)C and I was playing with my younger brother Tony.Suddenly I ran to my mother and said,"Tony fell from the open window!"She was very (81)C and ran out of the kitchen.Then I said,"Don't worry,I'm just joking."And my mother shouted at me,"If you do it again,I'll hit you."
One day I went swimming with my friends in the sea.I wanted to play a joke on them.In the beginning,I swam fast,and I called out,"(82)B!"All my friends came to help me,only to find that I was joking.But half an hour later,I wasn't joking.I swam so fast that I got (83)D and couldn't swim on in water.I tried my best to call my friends for help,but this time nobody came to help me.
(84)A,they found I was telling the truth.They came and saved my life.They took me to the hospital.This is the best (85)B in my life.From then on,I haven't joked on anyone.

80.A.sleepingB.writingC.cookingD.swimming
81.A.happyB.angryC.worriedD.sorry
82.A.Come onB.HelpC.LookD.Hello
83.A.boredB.hungryC.surprisedD.tired
84.A.In the endB.In additionC.Since thenD.Instead
85.A.timeB.lessonC.experienceD.sport.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---I'd like __________ pink T-shirt.
---Sorry.We don't have pink T-shirts.But do you like ____ orange one with a ball on it?(  )
A.the; anB.the; aC.a; theD.a; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.My family makes a living by growing cotton and tobacco.

查看答案和解析>>

同步练习册答案