精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.2.26-meter-tall Yao Ming made his NBA debut (初次亮相) on October 23,2002and got 6points for the Houston Rockets in the game.The next day,he scored 16points in another game.
Yao Ming,22,has been a star in China for some time,but it is still under question as to whether he can play well in the NBA.Yao Ming said,"When you watch it on TV,it looks very easy.But when you are playing in the NBA,it is really difficult."He said that joining the Houston Rockets was a new start and a new challenge."I hope that through very hard work I can make everyone happy and help the Rockets win more games."he said.
Yao Ming speaks some English.Both he and his teammates can understand each other.They don't think there is a language problem.They say that Yao Ming is one of the best players in their team.They all like him.

50.On October 23,2002,Yao Ming played hisA game in the NBA.
A.first             
B.second     
C.third         
D.fourth
51.Yao Ming scoredC points in the first two games for the Houston Rockets
A.6             
B.13          
C.22             
D.28
52.Yao Ming thinks thatB.
A.it is boring to play basketball            
B.playing in the NBA is not easy
C.it is difficult to watch NBA games on TV   
D.he is an NBA star
53.From the passage we can learn thatA.
A.Yao Ming will work hard for his team      
B.Yao Ming often watches TV
C.Yao Ming is a very strong player          
D.the Rockets has lost several games.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了休斯顿火箭队的球员姚明.姚明是在2002年10月23号NBA首秀中,得了6分,在第二场比赛中得了16分.姚明,22岁,在中国是个明星已经很久了,在接受采访的时候说,在电视上看NBA很容易,但是在打NBA是很困难的,加入休斯顿火箭队是一个新的起点,新的挑战,姚明认为通过自己的努力,会让每个人快乐,也能帮助火箭队赢得更多的胜利,姚明的英语虽然不是很好,但是不会影响和队友之间的交流,他们认为姚明是球队里最好的球员,他们都很喜欢他.

解答 50.A.细节理解题.根据"Yao Ming made his NBA debut (初次亮相) on October 23,2002and"可知姚明是在2002年10月23号的时候,在NBA赛场上第一次打比赛,故选A.

51.C.细节理解题.根据"Yao Ming made his NBA debut (初次亮相) on October 23,2002and got 6points for the Houston Rockets in the game.The next day,he scored 16points in another game."姚明在第一场比赛中得了6分,第二场比赛中得了16分,可知姚明在头两场比赛中,一共为休斯顿火箭队得了22分,故选C.

52.B.细节理解题.根据"But when you are playing in the NBA,it is really difficult."可知姚明认为在NBA打球并不是很容易的事情,故选B.

53.A.细节理解题.根据"I hope that through very hard work I can make everyone happy and help the Rockets win more games."姚明认为通过自己的努力,会让每个人快乐,也能帮助火箭队赢得更多的胜利,可知姚明将会球队努力的工作,故选A.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.
little,either,follow,too many,spend,strict,because,must
I'm Molly Brown,a student from New York.Every day,there are (73)too many terrible rules around me.In the morning,Mom's rules come-"Get up now and make your bed!","Don't leave your dirty dishes in the kitchen!"After that,I run to school (74)because I can't be late.At school,I also have more rules (75)to follow-don't be noisy,don't eat in class,…
I can't play basketball after school except on weekends.Dad's rule is"You(76)must do your homework."After dinner,I have to read a book.So I can't relax,(77)either.No games,no TV programs,only rules,rules.
However,Dr.Know tells me that parents and school are sometimes (78)strict,but they make rules to help us to behave well in daily life.I believe rules are necessary.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1."a>b"means               .(  )
A.b is less than aB.a is more than b
C.a is less than bD.Both A and B

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Sorry,there's____________coffee here.How about a cup of tea?
-OK.That's it.Thank you.(  )
A.littleB.fewC.some

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---Attention,please!We'll have a ________ holiday on New Year's Day.
---That's great.But it's coming in _________.(  )
A.two days,two days'B.two days',two-day
C.two-day,two days   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.There are ____ people in the zoo on Children's Day.(  )
A.one hundredsB.two hundreds ofC.hundreds ofD.hundred of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Collectingstamps  (邮票) is very interesting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-How long have you prepared for the party?
-______.(  )
A.Since last weekB.In last weekC.At last weekD.last week

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.If Iwere(be )Yang Liwei,I would fly into the space.

查看答案和解析>>

同步练习册答案