精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.I have a big and happy family.Now look at this photo of my family.The old man and woman in the middle is my grandparents,Alan Smith and Joan Smith.They're sixty-seven and seventy.These are my parents,Tom Smith and Linda Smith.My father is thirty-five and my mother is thirty-two.They're both teachers in a middle school.This woman in a red sweater is my aunt,Anna Smith.She is twenty years old.This is my uncle Jim Smith.He's great fun.The lovely girl is my cousin,Amy Smith.She's only six years old.Who's this boy?Can you guess?Haha,yes,it's me,Bob Smith.I'm thirteen and I'm a student now.

阅读短文,然后判断正(T)误(F).
66.Tom Smith is thirty-two years old.F
67.Smith is my cousin's last name.T
68.My aunt is twenty-three years old.F
69.Tom is Jim's brother.T
70.My aunt is in a blue sweater.F.

分析 本文介绍了作者家人的照片.他详细介绍了自己的家人及他们的工作情况.

解答 66.F   细节理解题   根据"Tom Smith and Linda Smith.My father is thirty-five and my mother is thirty-two"可知,Tom Smith 三十五岁了,故这句话不正确,答案为F
67.T   细节理解题   根据"The lovely girl is my cousin,Amy Smith."可知,她的姓氏是Smith,故这句话正确,答案为T
68.F   细节理解题   根据"This woman in a red sweater is my aunt,Anna Smith.She is twenty years old"可知,姑姑20岁,故这句话不正确,答案为F
69.T   推理判断题   根据"These are my parents,Tom Smith and Linda Smith""This is my uncle Jim Smith."可知,Tom是我的爸爸,Jim是我的叔叔,故他们是兄弟关系.故这句话正确,答案为T
70.F   细节理解题   根据"This woman in a red sweater is my aunt,Anna Smith"可知,姑姑穿的是红色毛衣,故这句话不正确,答案为F

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Could you please sweep the floor?I'm going to cook dinner.
-_________.I'll do it at once,Mom.(  )
A.I'm afraid notB.It's a pityC.It's a shameD.With pleasure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Who's the boy over there?
---He's my________ brother Jack.He's two years older than me.(  )
A.youngB.olderC.elder

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.It's not proper for kids to have too much pocket money because they may buy ___.(  )
A.something necessaryB.necessary anything
C.something unnecessaryD.unnecessary something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Tom's cousin does a part time job.He can get more working experience.(保持原句意思)
Tom's cousin does a part time jobin order to get more working experience.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.His birthday is on October 1.(划线提问)
When ishis birthday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Could you tell me        your bike yesterday?(  )
A.where you foundB.where did you find
C.how you findD.how do you find

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.我们即将结束三年的初中生活,初中阶段必定有太多值得记忆的事.假如你是王海,请用英语给你的英国笔友Susan写一封信,谈谈你初中生活中最难忘的一件事.
要点如下:
1.事情发生的时间、地点、经过;
2.你从这件事中明白了什么道理.
要求:1.意思连贯,语法正确,层次清楚.
2.文中不得出现真实的姓名等个人信息.
3.词数80~100.
Dear Susan,
Howareyou?I'llgraduatefrommyschoolrightnow.Ifeelreallysadtosaygoodbyetomyteachersandclassmates.Ihaverememberedmanythingsduringmyschoollife.Forexample,lastyeartherewasanewstudentcomingtoourclass.HewasreallyweakinEnglish.Mostofushelpedhim,includingmyteacher.Wetoldhimtolistenandspeakasmuchaspossible,takenotesintheclassandwriteadiaryinEnglishveryoften.So,inthelastEnglishexam,hemadegreatprogress.Theresultcheeredhimup.
Fromhim,Iknowifyouputyourheartintothethingyouwanttodo,youwillsucceedintheend.
Bestwishes!.
Yours,
Wang Hai.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-I hear John had a car accident after drinking last night.
-I don't feel anything surprising.______.(  )
A.Like father,like son
B.A miss is as good as a mile
C.You can't be too careful
D.It's better to be safe than sorry

查看答案和解析>>

同步练习册答案