精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

As the world's population continues to increase, so does the amount of global waste people produce. According to data collected by the World Bank Group, nations are on pace to produce 4 billion tons of waste every year by 2100. Many experts are calling the problem of global waste a worldwide health crisis(危机)because it is ruining the world's oceans, air and soil and endangering the health of all living things.

For years, governments have been telling people that living a zero-waste lifestyle is the way to go. One example of this is what's often called the three R's: reduce, reuse recycle. In that case, less money is spent on waste management. Such positive effects on an economy(经济)as a result of applying the basic rules of reduce, reuse and recycle-is known as a circular economy.

Now some stores are helping people do that. Sometimes, grocery stores produce waste when they throw away food including fruit and vegetables that don't look good any more.In other cases, it's packaged food that is nearing the "sell-by" date printed on the package which is not considered safe to eat. To solve this problem, business people are opening smaller zero-waste stores. Instead of selling food in packages, these stores offer it in open containers. Customers bring their own bags or clean containers to the store. There, they fill their bags or containers with everything from nuts and rice to oil and sauce. They pay for only the amount of each product that they need. Zero-waste stores often sell fruit and vegetables as well. When these goods start to look old, they're sold at a discount or donated to a charity Inspired by these smaller zero-waste stores, some large supermarkets are taking similar steps to reduce the amount of waste that they produce.

By following a circular system, more products than ever are being produced using recycled materials. For example, used tires(轮胎)can be recovered to pave roads, while plastic is reused to make new plastic products. Environmentally-friendly decisions like these help to protect and save natural resources, reduce pollution, save landfill space and even create new job opportunities. Recycling can truly turn garbage into gold.

1What is the main purpose of the first paragraph ______

A.To explain the experts' opinion.

B.To discuss the reason of the problem.

C.To draw people's attention on the problem.

D.To introduce a research of the World Bank Group.

2We can infer from the passage that ______.

A.grocery stores sell bad-looking food cheaper

B.some supermarkets will sell food without packages

C.governments decided to spend less money on recycling

D.customers will pay for the containers in zero-waste stores

3Which of the following would be the best title for the passage?

A.Zero Waste, Full Recycle.

B.Less Garbage, More Gold.

C.Global Waste, a Worldwide Crisis.

D.Zero-waste Stores, Garbage Killer.

【答案】

1C

2A

3B

【解析】

随着世界人口的持续增长,人类会产生更多的垃圾,为解决垃圾问题,本文提出了3R的方式,即减少,重复利用,循环。

1细节理解题。根据“According to data collected by the World Bank Group, nations are on pace to produce 4 billion tons of waste every year by 2100.”可知,通过列举数据,引起人们对问题的关注。故选C

2细节理解题。根据“Zero-waste stores often sell fruit and vegetables as well. When these goods start to look old, they're sold at a discount or donated to a charity.”可知,当蔬菜和水果品相不好时会打折销售的。故选A

3最佳标题题。根据“Environmentally-friendly decisions like these help to protect and save natural resources, reduce pollution, save landfill space and even create new job opportunities. Recycling can truly turn garbage into gold.”可知,一些有利于环保的决定可以保护和节约自然资源,减少污染,节约土地,甚至可以创造就业机会.循环利用可以变废为宝。故选B

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】You’re not welcome by your classmates ______ the way you communicate.

A. because of B. because C. as D. since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Why do you like Michael Jackson?

________ he was the King of Pop.

A.As B.For C.Because D.Since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Which do you like _____, coffee, tea or milk?

A. more B. best C. the better D. better

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Why didn’t Luo Ji go with them then?

—_______ he was too tired.

A. Since B. As C. Because D. Although

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Then machine doesn’t work .I think it needs _____.

A. to mend B. mended C.mending

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【贵州省安顺市2015年中考英语试题】—When is Lang Lang’s concert?

—It’s three o’clock the afternoon of December 18th.

A. at; in B. at; on C. on; in D. in; on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 -_______is the old bridge over the river?

- Not very wide. It's about three meters.

A. How long B. How heavy C. How wide D. How high

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There is nothing in the world ________ can make him give up his dream.

A. what B. that C. which D. who

查看答案和解析>>

同步练习册答案