【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Most of the taxi drivers in Beijing can speak some simple English, so western tourists can communicate (交流) with them. If a foreigner is in a street in Beijing, and he wants to take a taxi, the friendly taxi driver will stop near him and ask him in a friendly way. Here is the usual dialogue in English between them.
The taxi driver:” Can I help you?”
The foreigner: “Yes, please.”
The taxi driver:” Please get on the taxi.”
The foreigner: “Thank you.”
The taxi driver: “Can you tell me where you would like to go?”
The foreigner: “I'd like to go to Tian Qiao Street.”
The taxi driver: “OK, I see.”
During the ride, the driver will play the western music for the foreigner, and the driver will also begin the conversation with a small talk like the weather or the fashion.
After getting off the taxi, the foreigner will give the driver some tips (小费) like the way in his country, however, the driver will say politely, “Thank you, but I only take what the ride costs.”
(1)Beijing taxi drivers speak to western tourists____________.
A.in Chinese
B.in Spain
C.in Russian
D.in English
(2)When Beijing taxi drivers see foreigners, they will say“___________” firstly.
A.Please get on the taxi.
B.Can I help you?
C.Can you tell me where would you like to go?
D.Do you like Beijing?
(3)During the ride, A Beijing taxi driver won't____________.
A.play the western music for the foreigner
B.talk about the weather with the foreigner
C.ask the foreigner's age
D.talk about the fashion with the foreigner
(4)As for a foreigner's tip, Beijing taxi drivers____________.
A.won't accept it
B.will get it
C.hate it very much
D.have to exchange (找零) it
(5)The passage mainly tells us_____________.
A.western tourists like Beijing very much
B.how to learn English well
C.Beijing taxi drivers can communicate (交流) with western tourists in simple English
D.western tourists are very polite and friendly to Beijing taxi drivers
【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】北京是我们的首都,是一个国际化的城市,有很多的外国人在北京。北京的出租车司机会说简单的英语,他们可以跟外国人进行交流。
(1)细节理解题。根据短文的开头Most of the taxi drivers in Beijing can speak some simple English, so western tourists can communicate (交流) with them.可知,北京的出租车司机可以用英语跟西方的游客交流,故应选D。
(2)细节理解题。根据短文中The taxi driver:” Can I help you?”可知,当出租车司机看到外国人的时候,他们会用英语问:我可以帮助你吗?故应选B。
(3)细节理解题。根据短文中During the ride, the driver will play the western music for the foreigner, and the driver will also begin the conversation with a small talk like the weather or the fashion.可知,在途中,司机会跟外国人聊一些话题,如天气或者时尚,也会给他们播放一些西方的音乐。文章中没有提到询问他们的年龄,而且询问外国人的年龄是不礼貌的,故应选C。
(4)细节理解题。根据短文的最后一段After getting off the taxi, the foreigner will give the driver some tips (小费) like the way in his country, however, the driver will say politely, “Thank you, but I only take what the ride costs.”可知,北京的出租车司机不会收外国人的小费。故应选A。
(5)主旨大意题。这篇短文的中心句在短文的第一段Most of the taxi drivers in Beijing can speak some simple English, so western tourists can communicate (交流) with them,主要是告诉我们北京的出租车司机用英语跟外国人进行交流。故应选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意、首字母或汉语提示写出正确形式的单词,每空限填一词。
(1)The tall boy with (眼镜)is my brother.
(2)My mother made many chocolate (小甜饼)for me on my birthday.
(3)I enjoy running. It's my (每天的)exercise.
(4)There're many kinds of (模型)planes in this toy shop.
(5)Nemo and Shrek are favourite cartoon (英雄).
(6)The poor villagers can't a to buy food for themselves.
(7)Our team won the match, so our teacher was very p of us.
(8)The earth and seven other p go around the sun.
(9)I've been a m of the school football team for two weeks.
(10)This excellent film has won the h of young people all over the world.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—We're tired.We need to have a good rest.
— , but we still have lots of homework to do.
A.Oh,well
B.That's all right
C.Hurry up
D.That's it.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
The timer is running. These people have 60 minutes to escape (逃脱) from a room they paid to be locked inside.
It is a game with clues (线索) that are spread in the room. And there is no starting point. You start wherever you feel like. It is up to you to put the clues together in order to find the key to get out.
A popular room offered by Timothy Smith in Washington D.C. is designed to mimic (模仿) the Oval Office in the White House. It is built like the office of the American president. The fun part of Escape the Oval Office is that anything here could be a clue to solving the puzzle. An old typewriter from the 1930s. Or the small table in the corner. Or the map of Washington D.C. on the wall. And then there are hidden messages that can only be seen under a black light.
Sometimes, the telephone rings. “Would you guys like a clue?” The boss controls the game progress on a camera and calls to offer hints (提示) when needed.
Teams can be made up of classmates, families, tourists, or a group of six friends and two strangers who just meet before the game starts.
It's said that there are more than 800 Escape Room adventures in Washington D.C.. Each experience has different themes and stories. The rules for playing are similar, and solving the puzzle needs social, physical abilities and quick, creative thinking.
It was a little stressful. Some of the clues seemed really complex (复杂的). But it was a lot of fun, and the players had no idea what to expect.
Escape Room adventure is popular because it gives any person a chance to be a detective or to be a James Bond. However, like most team sports, this game is really all about being a good teammate and having a good time.
(1)Escape the Oval Office is a popular room in __________ .
A.Chongqing
B.Washington DC
C.Beijing
D.Hong Kong
(2)The underlined word in the last paragraph means __________ .
A.侦探
B.律师
C.医生
D.政客
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.All game clues are easy to find.
B.Nobody can give any hints during the game.
C.Strangers can't play the game together.
D.Players need to work together to escape successfully.
(4)This passage is probably from a(an) _____________.
A.newspaper
B.medicine box
C.story book
D.movie poster
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,根据语境,音标或单词的提示,在每个空格内填入一个适当的单词, 使短文意思完整,行文连贯。
Many things around us may affect our feelings and moods, such as colors, weather, news and the environment.
I think the moon can affect my moods, [i'spel]when the full moon is high in the sky on the Mid-autumn Festival. The moon is so and bright. But I can't get together with my family. I feel very [lunli], and my eyes fill with tears.
Colors can affect my feelings and moods. Orange and yellow make me feel confident. When I am feeling sad, these colors me up. Blue and white can make me feel calm. is the color of nature. It can give me more energy. (wear) red often makes me feel active.
The environment can change my feelings. I live in a big city. It is always l (noise ) and crowded with people. I feel ['nvs] and I have trouble (sleep) at night. I hope to live in the countryside some day. It is clean and . I think I could relax and sleep well
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达:
某英语报开展“How to Deal with the Exam Stress(考试压力)”征文比赛,请你根据图片和表格中提示的内容,简要描述并适当发表自己的观点,写一篇英语短文。
注意:(1)词数80-100左右,短文首句已给出,不计入总词数
(2)文中不得提及考生所在学校及自己的姓名
适当的压力 | 积极思考,认真学习 按时复习,防止遗忘 |
过重的压力 | 无法入睡,非常疲倦 害怕考试,导致失败 |
应对的措施 | 合理计划,准备充分 …… (至少2条) |
How to Deal with the Exam Stress
Everyone may have the exam stress. A little bit of stress can be a good thing to us.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】听一段对话,填入所缺的单词。
Neil wants to go to Sunshine Museum | |
Where is it ? | In the of the city. |
How can | ①Go out of his house and turn |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】As the New Year is coming, we have ____________ preparation work to do.
A. a great deal of B. a great deal
C. a number of D. the number of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是王兵,请根据表格中提供的信息写一篇短文,介绍一下你和你的好朋友的情况。要求:语句通顺,前后连贯;不少于60词。短文开头已给出,不计入总词数。
相同点 | 不同点 | |
Tom | Wang Bin | |
第六中学 | 15岁 | 14岁 |
八年级(2)班 | 擅长英语 | 擅长数学 |
喜欢帮助别人 | 篮球 | 足球 |
努力学习 | 绿色 | 红色 |
I'm Wang Bin, a student of No.6 Middle School.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com