【题目】
Surprising camera WATCH out! A slingshot (弹弓) is aimed at you. But don’t be afraid. It’s just a camera. It’s called Slingshot camera. The camera will catch your surprised look. Pull the rubberband (橡皮筋) back and shoot. It takes a picture. Two designers from South Korea made it. | ||
Making Use of Smog SMOG (雾霾) is annoying. But what if it could be made into a diamond (钻石)? A “Smog Free Tower” will try to do that, although the diamonds will not be as real ones. Black particles (颗粒) in smog and diamonds are mostly carbon. A designer from the Netherlands made the tower. | ||
New Flower Home WHEN plants get too big, you have to move them from a small flowerpot to a big one. Now the special growth flowerpot can save you time and energy. It’s made of a special kind of material in origami style. It gets bigger and bigger as the plant grows. It is from Belgium. | ||
Solar charged light You can put it in your pocket. But if it’s inflated (充气), it turns into a light! This is LumnAID, a solar light that can be on for 16 hours after recharging (充电) with just seven hours of sunlight. Two US students designed it. | ||
【1】From the passage above, we know that _________.
A.the diamonds made from “Smog Free Tower” can be very expensive as real ones
B.a slingshot camera can catch one’s surprised look by shooting
C.the designer of the special growth flowerpot is from South Korea
D.a LumnAID must be recharged with 16 hours before using it
【2】_________ might be the best gift for Mary, who loves plants but have little time on it.
A.slingshot cameraB.A diamondC.A growth flowerpotD.A LumnAID
【3】What’s the news above mainly about?
A.SafetyB.Entertainment.C.Environment.D.Invention
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【解析】
本文介绍了五项高科技发明:令人惊讶的照相机;利用雾霾造钻石的新发明;会生长的花盆;轻松停放自行车的装置;利用太阳能充电的灯。
【1】细节理解题。由文中“It’s called Slingshot camera. The camera will catch your surprised look.”可知,弹弓相机可以抓拍你惊讶的样子,只有B项符合题意,故选B。
【2】推理判断题。由文中“Now the special growth flowerpot can save you time and energy.”可知,特殊的增长花盆可以随着植物长大而长大,不用跟换花盆,可以节约时间和精力,可以推测出增长花盆对繁忙但喜欢植物的Mary来说是最好的礼物,故选C。
【3】主旨大意题。Safety安全;Entertainment娱乐;Environment环境;Invention发明。由全文主旨可知,介绍了五项有趣的发明,所以这些新闻是主要关于发明的,故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
根据短文内容,用方框中所给词语的适当形式填空,使文章通顺、完整。(每词限用一次)
through turn together feel they wait noise seat because different
The train made a lot of noise as it came to a stop at the station. Martha waited for a while until her father held her hand. They walked onto the train 【1】. Her mother and brother walked behind them.
This was the first train ride for Martha and her brother Brian. They would take the train to visit【2】 grandparents. They usually went there by car. But today, Mom and Dad wanted to try a 【3】 way.
They walked to the middle of the train. They found some 【4】 and sat down. A few minutes later, the train began to move.
Martha and Brian were a little nervous, but their parents said they would enjoy the ride. Dad said he liked the train ride 【5】 he didn’t need to drive all the time. Mom added that she could talk to her two children face to face instead of 【6】 around.
When the children heard their parents’ words, they 【7】 relaxed.
“The train isn’t as 【8】as I thought it would be,” said Martha, “and I can stand up and walk around. I believe I can see everything 【9】 the windows.”
The train really goes fast, said Brian, “I like that best of all. If we get on the train in the morning, we can see grandparents before lunch. I can’t 【10】 to enjoy their apple pie.”
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I can’t play soccer. I think it’s _________.
A. fun B. difficult C. relaxing D. interesting
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Does Tom _______ a brother?
—No, he _______.
A. have; doesn’t B. have; hasn’t
C. has; doesn’t D. has; hasn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 ---When will Uncle Sam come to see us?
---He’ll see us this weekend. He _________ me by email.
A. told B. is telling
C. will tell D. is going to tell
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—How is Jack in India?
—I wonder, too. But I haven't seen him since he ________there.
A. moves B. moved C. move D. has moved
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 I _____________ ride a bike to school, but I walked to school this morning.
A. never B. seldom C. usually D. Almost
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Who will give us the speech on public manners?
— Mr. Smith___________, but I'm not sure.
A. can B. need C. must D. might
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Smoking is bad for your health. You should ______________.
A. give it up B. give up it
C. give away it D. give it away
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com