精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.There was once a spider that lived in a cornfield.She liked this home and planned to stay there for the rest of her life.
One day,the spider caught a little bug in her web.Just as the spider was about to eat him,the bug said:"If you let me go,I will tell you something important that can save your life."
The spider thought for a little while and listened."You'd better get out of this cornfield,"the little bug said."The harvest is coming!"
"I think you are just telling me a story,"the spider said with a smile.
"Oh no,it is true,"the little bug said."All the stalks will be knocked down,and the corn will be gathered up.You will be killed by the giant machines if you stay here."
"I don't believe you,"the spider said as she ate the little bug for lunch.
A few days later,the spider was laughing about the story the little bug had told her.She thought to herself:"A harvest!What a silly idea.I have lived here all of my life,and nothing has ever disturbed me."
The next day was a beautiful sunny day.The sky above was clear,and there was no wind at all.That afternoon,as the spider was about to take a nap,she noticed some thick dusty clouds moving towards her.She could hear the noise of a great engine,and she said to herself:"I wonder what that could be?"
34.The little bug tried to get free byC.
A.getting away from the web         
B.asking his friends for help
C.offering the spider some news        
D.fighting with the spider
35.The spider didn't believe the little bug becauseD.
A.she had got other news        
B.the little bug was her enemy
C.the little bug told a lie
D.nothing had happened before
36.Put the following sentences into correct order according to the passage.B
a.The spider was about to take a nap.
b.The spider caught a little bug in her web.
c.The spider ate the little bug for lunch.
d.A great engine moved toward the spider.
e.The bug said he could save the spider's life.
A.a b e c d      
B.b e c a d           
C.a e b c d     
D.b e a d c
37.What might happen to the spider in the end?A
A.It might be killed by giant machines.
B.It might escape from the cornfield.
C.It might still live the cornfield.
D.It might be saved by another bug.

分析 曾经有一只蜘蛛生活在一片玉米地,她喜欢这个家,并计划在那里度过余生.
一天,蜘蛛在她的网里捉了一只小虫子,就在蜘蛛要吃他的情况下,虫子说:"如果你让我走,我会告诉你一些重要的东西,可以挽救你的生命."
蜘蛛想了一会儿听着."你最好离开这片玉米地,"小虫子说."马上就要收获了!"
"我想你只是在给我讲一个故事,"蜘蛛笑着说.
"哦,不,这是真的,"小虫子说,"所有的秸秆都被撞倒了,玉米也会被收集起来,如果你呆在这里,你会被巨大的机器杀死."
"我不相信你,"蜘蛛说,她把小虫子作为午饭吃了.
几天后,蜘蛛在嘲笑小虫子告诉她的这个故事,她想:"收获!真是个愚蠢的主意,我一生都住在这里,什么也没有打扰到我."
接下来的一天是一个阳光明媚的日子,天空晴朗,而且一点风都没有.那天下午,当蜘蛛要午睡时,她注意到一些厚厚的灰尘云飘向她.她能听到巨大的发动机噪音,她对自己说:"我想知道这可能是什么?"

解答 34.C 细节理解题.根据第二段中Just as the spider was about to eat him,the bug said:"If you let me go,I will tell you something important that can save your life."可知虫子通过告诉蜘蛛一些重要的事情来获取自由,故选C.
35.D 细节理解题.根据What a silly idea.I have lived here all of my life,and nothing has ever disturbed (打扰) me我一生都住在这里,什么也没有打扰到我,可知蜘蛛不相信虫子的话是因为以前什么事也没有发生过,故选D.
36.B 细节理解题.这篇短文先写蜘蛛抓住了一只虫子,再写虫子告诉蜘蛛一些重要的事情可以挽救蜘蛛的生命.接下来写蜘蛛要把虫子当午饭吃,又写蛛准备睡午觉,最后写灰尘云朝蜘蛛过来,故选B.
37.A 推理判断题.根据.That afternoon,as the spider was about to take a nap,she noticed some thick dusty clouds moving towards her.She could hear the noise of a great engine当蜘蛛要午睡时,她注意到一些厚厚的灰尘云飘向她.她能听到巨大的发动机噪音,可知是一些收获的机器过来了,马上就收获玉米了,那么蜘蛛也将要被机器杀死,故选A.

点评 本文是一篇记叙文文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Our English teacher likes black coffee better than green tea.(保持句意).
Our English teacherprefers black coffeeto green tea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The Spring Festival usually comes inJanuary(一月)or February,people in China get together to celebrate it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.你校学生会以"初三学生要不要参加春游活动"为题,向初三学生做调查.请你根据下表所出示的结果,以"Whether or Not Should Junior 3Students Go Spring Outing?"为题写一篇短文,上交学生会.
65%的学生认为应该春游35%的学生认为不应该春游你的观点:春游有很多其他活动无法比拟的优势
1他们可亲近自然,听到淙淙的水声和飒飒的风声1有太多作业要做1…
2春游给身心带来安宁2春游就是浪费时间2…
注意:1词数90左右,开头不计入总词数.
2必须包括所有要点,不要逐字翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺.
Whether or Not Should Junior 3Students Go Spring Outing?
We have had a heated discussion on whether Junior students should go spring outing.65percent students think                                  

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.
A.get on     B.surprised     C.get familiar     D.likely     E.as well
Prepare in advance for the types of questions you will probably be asked.
The interviewer will most (50)Dask you to tell about your background,education,and working experience.If you are employed(雇佣),the interviewer may ask you why you want to leave your present job,or how you (51)Awith your co-workers.The interviewer might ask why you left your last job (52)E.You should be prepared to talk about what you know about the company.Don't be(53)Bif you are asked what your strengths and weaknesses are.Just be ready to answer questions!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.(  )
A.mathB.backC.want

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.-A group ofgeese (鹅) are swimming in the pond.
-They seem to enjoy the warm sunshine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I arrived late for school because Ioverslept(睡过头) this morning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Neither of the books _______ interesting.I won't buy ________ of them.(  )
A.is; eitherB.are; neitherC.is; any

查看答案和解析>>

同步练习册答案