精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.A kind of little cars may be seen in the streets in the future.People will like this kind of small cars better than the big ones.The car is as small as a bike.But it can carry two people in it.Everybody can drive it easily,just like riding a bike.Even children and old people can drive them to school or parks.
If everyone drives such cars in the future,there will be less pollution in the air.There will be more space for all the cars in cities,and there will also be more space for people to walk in the streets.
The little cars of the future will cost less money to buy and to drive.These little cars can go only 65kilometers an hour,so driving will be safer.The cars of the future will be fine for going around the city,but they will not be useful for a long trip.
This kind of cars can save a lot of gas.They will go 450kilometers,then they have to stop for more gas(汽油).
They are nice cars,aren't they?

根据短文内容,从题中所给的A,B,C,D四个选项中,选出正确答案.并将所选答案填到答题卡的相应位置上.
61.If you drive this kind of little cars for four hours,you can probably goAat most.
A.260kilometers        
B.65kilometers
C.450kilometers       
D.130kilometers
62.Why do these little cars have to stop after going 450kilometers?B
A.For more water.
B.For more gas.
C.To have a rest.
D.To charge.(充电)
63.How many people does this kind of car carry?D
A.Five          
B.Three           
C.Four          
D.Two
64.If everyone drives such cars in the future,there will beApollution in the air.
A.less          
B.more           
C.fewer          
D.many
65.Which of the following statements is NOT true?C
A.Driving big cars can make the air dirtier.
B.The little cars can make space for other cars and people.
C.These little cars will be useful for a long trip.
D.This kind of cars can save much gas.

分析 本文叙述了一种小的汽车可能会出现在未来的道路上,人们会喜欢这种小型车,如果未来每个人都开着这样的车子,空气中会有更少的污染.

解答 61-65:A B D A C
61题答案:A 细节题.根据文中第二段These little cars can go only 65 kilometers an hour,.可知4小时你能走260千米.故选A.
62题答案:B 细节题.根据 文中第三段They will go 450 kilometers,then they have to stop for more gas(汽油).可知它需要更多的汽油.故选B.
63题答案:D 细节题.根据第一段The car is as small as a bike.But it can carry two people in it.可知 这种汽车只能携带2个人.故选D.
64题答案:A 细节题.根据第二段If everyone drives such cars in the future,there will be less pollution in the air.可知如果每个人都开这种小汽车,那么在空气中会有很少的污染. 故选A.
65题答案:C 细节题.通读整篇文章可知A.Driving big cars can make the air dirtier.;B.The little cars can make space for other cars and people.D.This kind of cars can save much gas.是正确的.they will not be useful for a long trip.这种汽车不适合长途旅行,故选C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.What do you like most when you can get one of such things:freedom,true friends,love,honesty and so on?Here are some choices of students:
Chen Cheng,14,Jiangsu:I think I need a true friend.I had some friends before.However,it seemed that they didn't treat me well.I told them my secrets but they didn't share(分享)theirs with me.What's worse,they told my secrets to others,which made me very unhappy.I hope to find a true lifelong(终身的)friend who can share happiness and sadness with me and keep my secrets.
Gan Xiaoning 14,Heilongjiang:Freedom is what I want most.I am a bird in two cages(笼子).In school,I have to follow the school's rules and listen to teachers.At home,my parents don't allow me to do what I like,either.I have to do everything that they tell me to do:study,study and study some more.So,freedom is the only thing I really want!
Yuan Siyu,15,Guangxi:I am a boy from a poor family.My father works very hard but only makes a little money every month to support(支撑) the family.I want to go to a key university (重点大学)so that I can find a good job in the future.Then,I can earn enough money to get my family out of poverty(贫困) and offer my parents a happy life.
Qu Yi,15,Hebei:I want a complete family.My parents got divorced(离婚) three years ago.Since then,I have had no chance to be together with both of them any more.Now,I am living with my mom and get her love,but I also want my dad's love.I am envious(羡慕) of my classmates who live with their parents.So,I would have a complete family if I could.

61.What is not mentioned in the passage?D
A.freedom     
B.love           
C.a true friend      
D.hobby
62.Who is facing the problem of poverty and decides to fight?D
A.Qu Yi       
B.Chen Cheng    
C.Gan Xiaoning      
D.Yuan Siyu
63.As for Chen Cheng,she wants a friendD.
A.who often tells lies to her   
B.who only cares about her own happiness
C.who can play with her      
D.who can share her feelings and keep secrets
64.Gan Xiaoning wantedA most.
A.to be free       
B.love        
C.a few friends          
D.money
65.Which of the following is true?C
A.Qu Yi's father works very hard and makes much money to support his family.
B.Chen Cheng gets along very well with his friends.
C.Qu Yi is living with her mother.
D.Gan Xiaoning says he is a bird because he wants to fly like a bird.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Mr.Jenkins lives in a town.He works in a museum.There are a lot of old,wonderful things in it.
He likes his work and often goes to his office on time.
One day he left his office at twelve.He went to eat lunch.When he went out,he met Paul,an old friend of his.They were very happy because they didn't see each other for about five years.
They went  into a restaurant  together.There they drank a lot.Then Paul said"Maybe you're drunk(喝醉的) now.Let me help you to your office,".
"No,no,"said Mr.Jenkins."My office is only two minutes'walk.I can go there myself."
When Paul left,Mr.Jenkins found that he could hardly stand.He was afraid to be late and stopped a taxi.When he got in,the driver asked,"Where are you going,sir?"
"To Park Street."
"Oh!Sorry,sir,"the driver said."Here's just Park Street."
"OK!"Mr.Jenkins said.He took out some money and gave it to the driver.He shouted,"But don't drive so fast next time."
71.Where does Mr.Jenkins work?B
AIn a school.
B.In a museum.
C.In a hospital.
D.In a restaurant.
72.Mr.Jenkins metDwhen he went out to eat lunch.
Aa pilot
B.a policeman
C.his brother
D.his friend
73.They didn't see each other for aboutD.
A.four months
B.four years
C.five months
D.five years
74.Where is Mr.Jenkins'office?A
AIt's in Park Street.
B.It's far from the restaurant.
C.It's next to the park.
D.It's across from the restaurant.
75.What did Mr.Jenkins do after Paul left?C
AHe went home.
B.He went to sleep.
C.He took a taxi.
D.He drank some water.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.用方框中所给的单词的适当形式填空,每个单词限用一次.
 Busy      swim hardly      three      ourselves
66.Father's day is on thethird/3rdSunday in June.
67.The traffic during the rush hour is muchbusierthan usual
68.We must learn to look afterourselves when we are alone at home.
69.Swimmingis good or our healh.
70.When I got to the op of the high mountain,I couldhardlywalk any more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Water rides-Something that really attracts you!
The water rides are the most popular rides.(56)B The boat slides down very fast into the water!You can buy your ticket before you go to the theme park.Then you do not have to stand in a long line.(57)A If more than 10people go to the theme park together,it costs less.There is a ticket machine beside each ride.You can stand in line for your turn.Or you can take a ticket that gives a time you can go on that ride.Then you can do something else while you are waiting.
(58)D This is because when you are scared,your knuckles become white!It is a strange idea to pay more money to be scared,but many people do that because they want to enjoy the excitement of the rides!Sometimes they laugh and scream!At the theme parks,there are special rides for young children.Of course,the children's rides are not fast or high or scary.(59)E The children are safe when they sit inside the teacups and the ride goes around very slowly.
Sometimes there are animals like rabbits and sheep for children to see at a theme park.So there are lots to do and see.You will sleep very well after you have been to a theme park for the day!(60)C Or would you be too scared?Do you think that your mother and father would enjoy this ride?
A.You can go to the rides without waiting!
B.You can travel in a boat made of wood.
C.Would you like to go on this white knuckle ride?
D.The most exciting rides are called"white knuckle rides".
E.One famous ride for children looks like a lot of teacups!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Heredity is not the only thing that influences our color.Where we live and how we live after we are born are important too.Our skin color depends to a great extent on how much sunshine we get.
During the cold winter months,people keep themselves covered.A group of light-colored people will all seem to be pretty much the same color in these months.But when summer arrives and they go to the eaches,some will tan darkly,some will tan lightly and a few will not tan at all.Each one has inherited a different ability to tan.
Centuries ago,most of the people in Europe were peasants and had to work in the fields all day.Noblemen,on the other hand,did not have to work.They stayed indoors and remained pale.You could always tell a nobleman from a peasant because the peasant had a tan.
During the Industrial Revolution things changed.Farmers left their fields and went to work in factories,mines,and mills.Working for long hours in dingy-lit factories and mines made their skins pale.Wealthy people,however,could afford to travel to sunny countries.They had the leisure to lie around on the beaches and get a tan.Having a tan became a sign of wealth.
In Western Europe and North America pale skin is no longer desirable.Instead of bleaching themselves white with lemonjuice,many women spend their time under a sunlamp.The desire for a quick tan has led to the nvention of pills and lotion (乳液) that darken the skin artificially without exposure to sunlight.These pills and lotions can be bought by anyone at any drugstore.A rich man can spend hundreds of dollars on a vacation in the sunny West India and get his suntan there.But his lowest-paid clerk can have what looks like the same tan out of a bottle of a few cents.
So there are three answers to the question"Where does our color come from?"It comes from the genes we inherit.It comes from the conditions in which we live.And it can come from a bottle that we buy at the drugstore on the corner.

56.What can we infer from the passage?D
A.In Western Europe and North America pale skin is no longer desirable.
B.In the past,English peasants had the same tan as the noblemen.
C.The more we lie on the beach,the more tanned our skins get.
D.At one time people needed a tan skin to show they were wealthy.
57.What does the word"tan"in Paragraph 2best mean?D
A.Getting thirsty.
B.Getting tired.
C.Getting hot.
D.Getting brown.
58.How many different ways do western people use to give their skin a tan?B
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
59.What is the passage mainly about?C
A.Our skin color depends on how much sunshine we get.
B.Our skin color changes with the conditions in which we live.
C.Our skin color depends on where and how we live besides heredity.
D.People's attitude towards their skin color changes with time and people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.The train started moving.It was packed with people of all ages.Most of them were working men and women and young college boys and girls.Near the window sat an old man with his son,who looked about thirty years old.
As the train moved,the son was filled with joy because he was very excited at the view outside.He said in a high voice,"See Dad,the green trees and the view are very beautiful!"It made the other people feel very strange.Everyone started talking in a low voice about the old man's son.Suddenly,it started raining.Raindrops fell on the travelers through the open window.
Seeing the rain,the old man's son said happily,"See Dad,how beautiful the rain is!"Hearing these words,a young lady became angry with the man,as the raindrops were dropping on her new clothes.She couldn't help shouting at the noisy son and his father.
"Can't you see it is raining?You!Old man!If your son is not feeling well,get him to a mental(精神的)hospital quickly and please don't disturb us any more!"The old man's face turned slightly red and then in a low voice,he replied,"We are on the way back from hospital. He was blind at birth.Only last week he can see again.The rain and the nature are new to him.
Please forgive(原谅)him."All the other people became quiet.

53.What did people think of the son's behavior(行为)?They thought he wasC
A.lovely         
B.funny                  
C.strange      
D.clever
54.What was wrong with the son when he was born?B
A.He had mental illness.
B.He couldn't see.
C.He couldn't hear.
D.He couldn't talk.
55.What do you think of the young lady?B
A.She was friendly to the man.
B.She was rude to the old man.
C.She was clever.
D.She was too noisy.
56.According to the passage,what does the writer want to tell us?D
A.We should be friendly to sick people.
B.We should learn to enjoy the nature.
C.We should respect the elder people.
D.We should know the truth before complaining.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.The best way of learning a language is using it.The best way of learning English is to speak it as much as you can.Sometimes you'll get your words mixed up (混合) and people will not understand you.Sometimes people will say things too quickly and you can't understand them.But if you keep your sense of humor (幽默感),you can always have a good laugh at the mistakes (错误).Don't be unhappy if people seem to be laughing at your mistakes.It's better for people to laugh at your mistakes than to be angry with you,because they don't understand what you are saying.The most important thing for learning English is:"Don't be afraid of making mistakes because everyone makes mistakes."

49.The writer thinks that the best way for you to learn a language isC.
A.writing        
B.listening       
C.using it       
D.1earning grammar
50.What should you do to learn English well?D
A.Be careful not to make any mistake.    
B.Write as quickly as you can.
C.Laugh more often.                  
D.Speak English as much as you can.
51.When people laugh at your mistakes,you shouldA.
A.not care      
B.be angry       
C.feel worried    
D.be unhappy
52.The article tells us"D."
A.Only foolish (愚蠢的) people make mistakes
B.Few people make mistakes
C.People never make mistakes
D.Everyone makes m i stakes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Jenny likes playing          piano in        winter.(  )
A.the;/B.a; theC./;aD.the; the

查看答案和解析>>

同步练习册答案