精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.He almost didn't see the old lady stand on the side of the road,but even in the dim light of day,he could see she needed help.So he stopped his car and got out,walked towards her.
Even with the smile on his face,she was worried.No one had stopped to help for the last hour or so.Was he going to hurt her?He didn't look safe.
He said,"I am here to help you,ma'am.Why don't you wait in the car where it is warm?By the way,my name is Bryan Anderson."
Well,all she had was a flat tire (爆胎),but for an old lady,that was bad enough.Bryan crawled under the car looking for the jerk,and changed the tire.But he had to get dirty,and his hands hurt.
As he was tightening up the lug nuts,she rolled down the window and began to talk to him.She told him that she was from St.Louis and was only just passing through.She was grateful(感激的) for his help.
Bryan just smiled as he finished the work.The lady asked how much she owed him.Any amount would have been all right with her.She already imagined all the awful things that could have happened if he had not stopped.Bryan never thought about being paid.This was not a job to him.This was helping someone in need,and God knows there were plenty who had given him a hand in the past.He had lived his whole life that way,and it never occurred to him to act any other way.
He told her that if she really wanted to pay him back,the next time she saw someone who needed help,she could give the person the assistance he or she needed,and Bryan added,"And think of me."
He waited until she started her car and drove off.It had been a cold and depressing day,but he felt good as he headed home,disappearing into the twilight.

99.Why did the old lady stand on the side of the road?Because sheneededhelp..
100.No one had stopped to help her for the last hour,had he?No,he hadn't.
101.What's wrong with the old lady's car?It hada flattire.
102.How did Bryan help the old lady with the car?He crawled under the carlookingforthejerk.
103.How did the old lady feel when Bryan helped her?Shewasgratefulforhishelp.
104.Did Bryan ask the old lady to pay for what he had done for her?No,he didn't.
105.What do you learn from the story?We should help someone in need.

分析 文章介绍了一位老太太在轮胎没气失望无助之时,得到一位男子的帮助的故事.

解答 99.needed help细节理解题.根据he could see she needed help可知老太太站在路边是寻求帮助,故答案为:needed help.
100.No,he hadn't细节理解题.根据No one had stopped to help for the last hour or so可知在最后一个小时左右没有人停下来帮忙,故答案为:No,he hadn't.
101.a flat tire 细节理解题.根据all she had was a flat tire (爆胎),可知,故答案为:a flat tire.
102.looking for the jerk细节理解题.根据Bryan crawled under the car looking for the jerk,可知布莱恩在车下搜寻那个螺母.故答案为:looking for the jerk.
103.She was grateful for his help细节理解题.根据She was grateful(感激的) for his help可知她很感激他的帮助,故答案为:She was grateful for his help.
104.No,he didn't细节理解题.根据Bryan never thought about being paid.This was not a job to him可知Bryan 不收钱,故答案为:No,he didn't.
105.We should help someone in need理解推断题.根据文章内容He told her that if she really wanted to pay him back,the next time she saw someone who needed help,she could give the person the assistance he or she needed,可知从文中我们应该学到的是要帮助有需要帮助的人,故答案为:We should help someone in need.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.What might the future be like?Here are some predictions:things to come,things to go.
The last few days of every year in big cities in China,when everyone returns home,have been the worst headaches for millions of Chinese.More than 2billion people travel at the same time,making getting travel tickets and the journey difficult.But in 28years,Spring Festival travel may not be a problem at all.China plans to build more than 120,000kilometers of railway and a fast transportation network that will serve 90% of the population by 2020.And because most of China will be cities,people will not have to go to other places to find a job,so it will no longer be a problem.
Newspaper will come to an end in 2043.There will be fewer and fewer people reading news on paper and the cost of making and buying newspaper will be reduced.In the future,digital (数字的) newspapers will be sent to personal web tools through Internet.Readers can discuss topics with journalists and editors.Information will move faster.
Oil is running out faster than expected.But scientists have found something else for oil as fuel (燃料).Coal,natural gas,solar power,nuclear power and even water can take the place of oil as sources of energy (能源).And  the alternative ways of energy will help reduce the cost and pollution,too.
Schools will go electronic (电子化).Computers will be important and popular among the students.Everything will be in the computer and students will not need to bring books to school.They will find information on the Internet.A computer will be the students'library,schoolbag and connection to the outside world.There will be robot teachers,they will check homework on computers and communicate with the students'parents through e-mail.Students will find their personal teachers to ask for special help for those the robot teachers cannot do.And school buses will be like spaceships,comfortable and safe.
48.The newspapers will disappearC.
A.by 2020          
B.by 2053       
C.in 28years           
D.in 38years
49.The underlined  the alternative ways in paragraph 4meansB.
A.modern ideas 
B.other choices  
C.wise methods 
D.natural means
50.From the passage we can knowA in the future.
A.robot teachers will check homework on computers
B.90percent of the population will live in the city
C.the Spring Festival travel may still be a problem
D.readers can discuss with each other through Internet
51.The passage mainly tells usC.
A.old things will be gone           
B.computers will be important
C.future changes in many ways 
D.new things will be coming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.先阅读短文,然后用下面方框中所给的单词或短语填空,使全文在逻辑上正确.(提示:选项中有一个是多余的.)
keep out/expensive/lead/compare/take out/cheap
71.Rose took us out to dinner at anexpensiverestaurant,but the food was not good at all.
72.I need a new coat.This one doesn'tkeep outthe cold
73.Working hard at Science canleadto a good job.
74.Wait before you buy that computer,Let'scompareprices at another store.
75.Her shoes were reallycheap They only cost seven dollars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.阅读短文,从方框中选择适当的单词填空.
harder   gifts   teaching    always  with
Tom is a good teacher.He has taught English in Chuangxin Middle School for ten years.He is (86)alwayskind and friendly to his students.He often helps them (87)withtheir school work.So he is regarded as their best friend.They love him very much and they often do something nice for him.
One day before Teachers'Day,some of his students bought him some (88)gifts.When they gave him the gifts,they said,"Thank you for (89)teaching us so well and we will study (90)harder than before."How nice his students are!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.阅读下面短文,从短文后方框中所给的五个句子中选出四个,分别填入文中相应的序号后,使短文语义连贯,结构完整.
Anne and Joseph are talking about an interesting question.(60)C?There can be many reasons.Hanna changed her name to Anne because she thought it would be easier for people to remember.On the other hand,Joseph is thinking about changing his name to an unusual name because he wants to be different.
(61)E.Film stars,singers,sportsmen and some other famous people often change their names because they want names that are not ordinary,or that have special sound.They chose the"new name"for themselves instead of the name their parents gave them.
Some people have another reason for changing their names.They have moved to a new country and want to use a name that is usual there.For example,Li Kaiming changed his name to Ken Lee when he moved to the United States.He uses the name Ken at his job and at school.(62)D.
In many countries,a woman changes her family name to her husband's after she gets married.But today,many women are keeping their own family names and not using their husbands'.Sometimes,women use their own names in some situations and their husbands'in other situations.(63)A.
A.And some use both of them
B.Is it good or bad to change names
C.Why do some people change their names
D.But with his family,he uses Li Kaiming
E.People have many reasons for changing their names

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.假期里,你去哪儿旅行过呢?把你印象最深的地方用英语写下来吧,让我们一起来分享你的快乐.请以"My last holiday"为题,写一篇短文.内容包括:什么时间去哪里旅行的,怎样去的,和谁一起去的,参观了哪些地方,干了什么事情以及你的感受如何等等.
写作要求:
1.语句通顺,语法正确,词数大约60-100.
2.文中不得出现与考生本人相关的真实校名和姓名等信息.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.我晚上十点前必须躺在床上.
Ihavetogoto bedbefore ten o'clock.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.They ____ their daughter,for she did quite well _____ the exam.(  )
A.took pride in,atB.were proud of,for
C.took pride in,inD.were proud of,for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.This is a pencil.(对划线部分提问)
Whatisthis?

查看答案和解析>>

同步练习册答案