精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Once a king got two nice falcons (猎鹰) from his son.He had never seen such beautiful falcons before.He loved them so much and he ordered the best falconer to train them to fly.After several months,the king came to see how the training was going on.He found that one falcon had already been able to fly high in the sky,while the other was staying on the branch of a tree quietly,just keeping still.
The king called all his falconers together and ordered them to try every way they could to make the other falcon fly.But none of them succeeded.One day,while the king was taking a walk in the forest,an idea came to his mind.Maybe someone who knew the natural environment well could solve this problem.He sent for a farmer who lived in the forest into his palace to train it at once.The next morning,the king saw the other falcon flying above in the sky freely."It's unbelievable!How could you make it happen?"The farmer replied,"It's very easy.I just cut off the branch where the falcon rested."It's always the same to human beings.We all have"two flying wings"in our hearts as well,but we often don't seem to notice them and stay where we are just for safety and comfort.We won't realize we can fly so high and freely until the"branch"we are resting on breaks.
Judge the following sentences true (T) or false (F) according to the passage.
61.The king loved the falcons so much that he wanted them to fly.T
62.A few months later,the two falcons were able to fly freely.F
63.None of his falconers could succeed making the other falcon fly.T
64.Finally the king's son made the other falcon fly in the sky.F
65.Everyone has"two flying wings"in their hearts like that falcon in the story.T.

分析 国王得到两只猎鹰,他专门请人教它们飞翔.一只鹰学会了飞翔,另一只却只愿意待在树枝上.国王用尽方法让它飞翔,但是都无济于事.后来他找来一个住在森林里的农民,那个农民折断了树枝,猎鹰就学会了飞翔.

解答 61:T  细节理解题   根据"He loved them so much and he ordered the best falconer to train them to fly."可知,国王喜欢它们并想让它们学会飞翔.故这句话正确.
62:F  细节理解题   根据"He found that one falcon had already been able to fly high in the sky,while the other was staying on the branch of a tree quietly,just keeping still."可知,还有一只鹰不会飞翔,故此句话错误.
63:T  细节理解题   根据"The king called all his falconers together and ordered them to try every way they could to make the other falcon fly.But none of them succeeded"可知,没有一个训鹰者能让它飞翔,故此句话正确.
64:F   推理判断题   根据"The farmer replied,"It's very easy.I just cut off the branch where the falcon rested.""可知,让另一只猎鹰飞翔的是一位农民,故此句话错误.
65:T   细节理解题    根据"We all have"two flying wings"in our hearts as well"可知,我们每个人都跟文中的那只猎鹰一样,只在心里有一双会飞的翅膀,故这句话正确.

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I seem to be lost.Could you tell me ______________?
-Sure.You can take bus No.5to get there(  )
A.where is Ge Garden
B.how long it will take me to the Yangzhou-Taizhou Airport
C.how I can get to the Slender West Lake
D.how far is my trip to the museum in Yangzhou

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

11.The air pollution in our city is very serious.(改为感叹句)
Howserious the air pollution in our city is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.You have to be 18years old before you are allowed (允许)to drive a car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Don't you think these boots look very nice?I wonder     .(  )
A.how much I should pay for them
B.how much do they cost
C.how much should I spend on them
D.how much are they

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-What did you say to your grandmother on the phone just now?
-I asked her _______.(  )
A.if is she cooking for lunchB.if she is looking for lunch
C.what did she cook for lunchD.what she cooked for lunch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-They are supposed to arrive at six,but there is no sign of them.
-Something unexpected_____ to them.(  )
A.might happenB.must have happened
C.would have happenedD.could happen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Written in a hurry,________.How can it be satisfactory?(  )
A.they found many mistakes in the report
B.Sam made lots of mistakes in the report
C.there are plenty of mistakes in the report
D.the report is full of mistakes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.随着《中国足球改革总体方案》的出台,足球进校园已经成为社会热议的话题.假如你想参加学校足球队,但你的父母认为踢足球会影响学习,请根据以下提示给父母写一封信,谈谈你的看法,并试着让他们理解:你已经长大,自己的事可以自己决定.
1 不同意我加入校足球队的原因是踢足球会影响学习.
2我认为踢足球对身体好,身体健康比成绩更重要.
3踢足球能使人自信,激励自己更加努力的学习.
4 足球是团队运动,可以和更多的人交流,交到很多朋友.
注意:1词数80词左右.
2应覆盖所有要点;可适当增加细节,使行文连贯.
3文章中不得出现真实的人名和校名.

查看答案和解析>>

同步练习册答案