精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Donald Duck was born on June 9,1934.Now he is 71years old.He is the oldest duck in the world.He is very funny.He makes a lot of people laugh again and again.Children around the world all like him.
He first appears (出现) in the cartoon The Wise Little Hen.The little hen works very hard.But Donald Duck and his friend Peter Pig do not want to work.Then the little her gives them a lesson.She tells them that work is important.
Donald is like a little man in a big world.He has a good heart.He wants to help others.But things always go wrong for him.He doesn't like it.He gets angry easily.Then his girl friend Daisy comes to help him.So he tries it again.He thinks there must be a better way to do things.But he does not know another way.It does not matter what other people think of him.

49.Children like Donald Duck because he isB.
A.old
B.funny
C.friendly
D.little
50.The underlined word"them"refers to (指的是)D.
A.children
B.Donald Duck and Daisy
C.people
D.Donald Duck and Peter Pig
51.Which sentence about Donald Duck is NOT true?B
A.He doesn't want to work.
B.He doesn't have any friends.
C.He makes people laugh again and again.
D.He is angry when he does something wrong.

分析 文章大意:唐老鸭出生于1934年六月9日.现在他是71岁了.他是世界上最古老的鸭子.他很有趣.他让很多人一次又一次笑了.全世界的孩子都喜欢他.
他第一次出现在动画片《Wise Little Hen》里,小母鸡工作很努力,但是唐老鸭和他的朋友Peter Pig不想工作,然后小女孩给了他们一个教训,她告诉他们工作是重要的.唐老鸭是一个大世界的小男人,他有一颗善良的心,他想帮助别人,但总是走错了.他不喜欢它.他很容易生气.然后他的女朋友戴茜来帮助他.所以他又试一遍.他认为必须有一个更好的方式去做事情.但是他不知道哪一种方式.对于其它人怎么想的无所谓.

解答 49-51BDB
49题答案:B考查细节题解,根据文中的He is very funny.He makes a lot of people laugh again and again.Children around the world all like him.他很有趣.他让很多人一次又一次笑了.全世界的孩子都喜欢他.可知 他很有趣,故答案是B.
50题答案:D考查细节题解,根据文中的But Donald Duck and his friend Peter Pig do not want to work.Then the little her gives them a lesson.但是唐老鸭和他的朋友Peter Pig不想工作,然后小女孩给了他们一个教训可知 them代指唐老鸭和小猪,故答案是D.
51题答案:B 考查细节题解,根据文中的But Donald Duck and his friend Peter Pig do not want to work.Then the little her gives them a lesson.但是唐老鸭和他的朋友Peter Pig不想工作,然后小女孩给了他们一个教训,可知是有朋友的,所以B错了故答案是B.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Mr White is talking to a psychiatrist.Mr White:"Every night when I get into bed,I think that someone is under my bed.I then get up and look.There is never anyone there.When I go under the bed and lie down,I get the idea that there is someone on top of the bed.I then get up and look and I never find anyone on top of the bed.This goes on all night,up and down,up and down.I nearly get mad.Do you think you can help?"
Psychiatrist:"I think I can.All you have to do is to visit me twice a week for the next two years and I think I can cure(治愈)you.The visits will costs$75an hour."
Mr.White:"That is an awful lot of money for a working man like me.I'll have to talk it over with my wife and let you know."
The next week Mr.White phoned the Psychiatrist.
Mr.White:"I won't be back,sir.My wife solved the problem.She cut the legs off the bed."
46.Mr.white isA
A.ill in mind(精神) B.crazy about sports  C.interested in his bed  D.afraid of someone in his house
47.The psychiatrist works as aC.
A.teacher   B.volunteer   C.doctor    D.listener
48.The psychiatrist told Mr.White toB.
A.ask his wife for help   B.visit him a lot more   C.cut the legs off the bed  D.believe his abilities
49.Mr.White became all right with the help ofB.
A.the psychiatrist   B.his wife    C.his bed     D.a working man
50.Which of the following statements is TRUE?C
A.Mr.White is in a good health because he exercises every day.
B.The psychiatrist made a lot of money by helping Mr.White.
C.Mr.White has a smart wife who is very helpful.
D.Mr.White went mad before  he went to see the psychiatrist.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.西方人用许多方式庆祝感恩节.
Peoplein thewest celebrate Thanksgiving Dayin manyways.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.昨天我们迫不及待地想知道你所听到的内容.
Wecouldn't wait to know what you heard yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Once there is a boy in London.His name is Jimmy.He starts painting when he is three years old,and when he is five years old,he is already very good at it.He paints many beautiful and interesting pictures,and a lot of people buy his pictures.They say,"This boy is going to be famous when he's a little older,and then we're going to sell these pictures for a lot of money."
Jimmy's pictures are different from others'because he never paints on the whole of the paper.He only paints on half of it,and the other half is always empty.
"That's very clever,"people say."No other painters have ever done that!"
One day someone asks Jimmy,"Please tell me,Jimmy,why do you only paint on the bottom (底) half of the paper,but not on the top half?"
"Because I'm small,"Jimmy says,"and my brushes can't reach very high."
61.From the passage,we know Jimmy lives inB.
A.China      B.England      C.America     D.Canada
62.A,he began painting.
A.When he was three years old         B.When he was five years old
C.When he was eight years old         D.When he was ten years old
63.How are Jimmy's pictures?D
A.Beautiful.B.Interesting.
C.Bad.D.Beautiful and interesting.
64.Which part of paper did Jimmy paint?C
A.The whole of the paper   B.The top half.
C.The bottom half.D.The middle part.
65.Jimmy only paints half of the paper becauseB.
A.he was very cleverB.he was very short
C.he was very tall D.he was very big.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.迈克闲暇时喜欢下国际象棋.
Mike likes playing chess in hisspare/freetime.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.去学校郊游go on a shool trip.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.学生们没有很多零花钱,所以他们在商店里只试穿便宜的衣服.
Students don't have muchpocketmoney,so they onlytryoncheap clothes in shops.

查看答案和解析>>

同步练习册答案