精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Once,there was a little grey planet.People living on it hadn't looked after it well.Although they had all kinds of inventions and spaceships beyond our imagination,they made the planet full of rubbish and pollution.As a result,there were no plants or animals left.
One day,a little boy was walking on the planet.When he passed a cave(山洞),he noticed a small red flower in it.The flower was sick.It was almost dying.The boy dug it out carefully with oot and some soil.Then he tried to find somewhere to plant it.After he searched all the planet,there is no proper place because of rubbish and pollution.He looked up in the sky and he found the moon.He thought the flower might grow well on the moon.So he climbed into a spaceship with the flower and flew to the moon.He grew the flower on the moon and looked after it every day.The flower started to grow so well that several days later it gave birth to many little flowers.Soon these flowers spread all ver the moon and the moon was covered with red flowers.
When the flowers open,the moon looks red,like a warning light.If we don't look after our earth,the day will come when flowers will only be able to grow on the moon.

根据短文内容,选择最佳答案.
71.Why there were no plants or animals left on the grey planet?A
A.Because of rubbish and pollution.
B.Because there is no water.
C.Because it's too hot.
72.What did the boy find in the cave?B
A.A yellow flower.
B.A red dying flower.
C.A little dog.
73.How was the flower after it was planted on the moon?B
A.It couldn't grow and died.
B.It grew well and gave birth to many little flowers.
C.It didn't grow well and the leaves turned yellow.
74.Why does the moon look red according to the passage?C
A.Because it is covered with fire.
B.Because it is covered with red water.
C.Because it is covered with the red flowers.
75.Which of the following is TRUE?C
A.The color of the planet is red.
B.The boy went to the moon by plane.
C.The planet is covered with rubbish and pollution.

分析 本文通过一个童话故事,告诉我们要保护环境、爱护地球.

解答 71.A细节理解题.根据文中they made the planet full of rubbish and pollution.As a result,there were no plants or animals left.可知,因为垃圾和污染,没有植物或动物留下.故选A.
72.B细节理解题 根据文中When he passed a cave(山洞),he noticed a small red flower in it.可知,这个男孩发现了一朵快要死的小红花.故选B.
73.B细节理解题.根据文中The flower started to grow so well that several days later it gave birth tomany little flowers.可知,花在月球上长得非常的好.故选B.
74.C 细节理解题.根据文中When the flowers open,the moon looks red,like a warning light.可知,因为他被红色的花覆盖.故选C.
75.C 细节理解题.通读整篇短文可知,只有选项C是正确的.The planet is covered with rubbish and pollution.星球被垃圾和污染覆盖.故选C.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.晚饭后,格林的父母是喜欢去散步.
After supper,Green's parents always likegoing for a walk..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I'm ________ in the book.Do you think it very ________?(  )
A.interesting; interestingB.interested; interested
C.interesting; interestedD.interested; interesting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8._______ this empty box away and bring me a full one.(  )
A.BringB.TakeC.FetchD.Carry

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Just about everything you do leaves a"carbon footprint (碳的足迹)".For example,when you travel in a taxi,the car gives off carbon dioxide (CO2) into the air.Carbon dioxide is a greenhouse gas.Greenhouse gases make the earth become warm.To protect our environment,we need to leave less of a"carbon footprint".
How big is your carbon footprint?To get an idea,take a look at the following numbers.
*TV sets and DVD players produce 723kg of CO2 a year.
*If you use your dryer machine five times per week,you produce 185kg of CO2 per year.
*If you take an eight-minute shower every day,you produce 616kg of CO2a year.
Surprised?Well,here's how you can work to reduce it:
Eating
*Each week,choose a day not to eat meat.Meat uses up lots of energy because it takes a long
time to produce.
*Do not waste food.Ask to take food home from restaurants if there's any left.
At home
*Save energy by using efficient light bulbs.Turn off the lights when you leave.
*Take short showers rather than baths.
*Dry your clothes in the sun instead of in a dryer machine.
At school
*Only print things out when necessary,and print double-sided.
*Don't use disposable (一次性的) cups or boxes.Take your own cups and lunchboxes to school.

任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格.
How much CO2do they produce every year?
•TV sets and DVD players used a (81)year:723kg
•Dryer machines used five times a week:185kg
•An eight-minute shower every day:616kg
How to make a lighter carbon footprint?
•Each week,choose a day not to eat (82)meat.
•Don't (83)wastefood.Take food home if there's any left when you eat out.
•(84)Use efficient light bulbs to save energy.
•Take short showers rather than baths.
•Dry your clothes in the(85)sun.
•Use(86)double-sided of paper when you print.
•Take your own cups and lunchboxes to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.时间对每个人来说都是宝贵的,那么怎样才能更好地利用时间呢?请用英语写一篇题目为"How to Save Time"的短文.
内容包括:1、时间的意义和重要性;2、人们浪费时间的现象(至少3种);
3、节省时间的方法(至少3个);4、号召大家节约时间.
注意:1.词数80-100;
2.请不要逐句翻译,可适当发挥;
3.文中不能出现真实的校名和人名;
How to Save Time
                                

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.As space science develops,man has learned more and more about space.Space is not only amazing but also dangerous.While working in space,spacemen are facing danger as well as success.
Scientists have found out that radiation(辐射)is the greatest danger to spacemen in space.When spacemen are working in space,they are in danger of radiation from the sun and other stars,which is bad for their health.The damage(危害)done by radiation won't be discovered until their children or ever grandchildren are born.Some special medicine may work a little,but no really helpful medicine has been found so far.
Space junk(垃圾) is also thought a great danger go spacemen.It's reported that there are 9,000man-made things flying in space.About 30% of these are satellites(卫星),10% are spaceships,and the rest are space junk.An explosion(爆炸) in 1996made a cloud of 300,000 fragments,each at least 4mm in size,and even a small piece of these knocked against a spaceship window and did some damage.Scientists are watching and reporting any possible danger all the time.They are working on helpful ways to do with space junk.
Although space is really dangerous,it interests everyone on the earth.In the near future,it may become usual for people to spend a few days in a space hotel.We may even choose to leave the earth and live in space in a few years.So we should care for space and do something to help improve the space environment.
根据短文内容选择最佳答案
61.Space junk and radiation in space are dangerous toA.
A.spacemen working in space      
B.people only on the earth
C.all the people except children     
D.all the animals
62.The underlined word"fragments"means"A".
A.碎片     
B.泡沫      
C.烟雾      
D.粒子
63.C shows the man-made things in space in the correct way.
A.Teachers    
B.Spacemen    
C.Scientists   
D.Fragments
64.Which of the following about the passage is TRUE?A
A.The passage tells us that radiation in space comes from the sun and other stars.
B.Every one of us can make a trip to space now.
C.Scientists have found out ways to solve any problem in space.
D.We can do nothing to help improve the space environment.
65.The best title of the passage is.B
A.SPACE RADIATION    
B.SPACE DANGER
C.SPACE JUNK         
D.SPACEMEN.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Two years ago,the H7N9virus (病毒)hit Shanghai,Anhui,Jiangsu,Zhejiang and so on.It seemed that most people who were infected(被感染) with H7N9had the common flu.Some people suffered from a fever or a cough.
Don't be afraid-it's not easy to be infected with the virus.Here is some advice to help you protect(保护) yourself when it comes.
Wash your hands.You need to wash your hands with soap and hot water before you eat,after you use the toilet(厕所),and after you touch animals,because your hands may carry viruses.
Cover your nose and mouth.When someone (某人) sneezes(打喷嚏) or coughs,flu viruses can travel as far as one meter through the air,so you'd better stand a proper distance (距离) while talking to someone who has a cold.And always cover your mouth and nose with a piece of paper when you sneeze or cough,and then clean your
hands.
Wear a mask(口罩).Some doctors say that masks can stop the flu as much as 80%,but if you don't wash your hands often,it's no use wearing a mask.And it's necessary to wear the mask in the groups of people.Do sports often.Exercises will help make your body strong enough to resist the virus.
61.When did the H7N9virus hit Shanghai?B
A.In 2014.
B.In 2015.
C.In 2012.
D.In 2013.
62.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.Some people who were infected with the H7N9virus had a toothache.
B.You should cover your mouth and nose with a piece of paper when you sneeze or cough.
C.Some doctors say that masks can stop the flu as much as 100%.
D.It's very easy to be infected with the virus.
63.How many ways to stop the virus are mentioned in the passage?A
A.Four.
B.Three.
C.Five.
D.Six.
64.What does the underlined word"resist"mean in Chinese?A
A.抵抗     
B.传播
C.感染        
D.接受
65.What's the main idea of this passage?D
A.It tells us how to wash hands.
B.It tells us why we should use masks.
C.It gives us some advice on how to protect ourselves when the H7N9virus comes.
D.It tells us what H7N9virus is.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯,符合逻辑,不少于60词的短文.所给英文提示词语供选用.请不要写出你的校名和姓名.
还记得去年7月21日那场大雨吗?向阳派出所所长李方洪为救凤凰亭村村民,献出了自己宝贵的生命.请你以"Learn from him!"为题,发一篇微博.说说李所长,谈谈你的感受以及我们应该学习他什么.
提示词语:a police officer,the flood of July 21st,villagers,safety,be deeply moved,brave.
It was last July 21st.It rained so hard in Beijing that some villages were watered by the flood.At about 1:00 o'clock,Li Fanghong,the police officer of our district,went to see the villagers.When he saw rainwater coming into one of the houses,he organized them to leave to safety.However,while he was carrying an old man,he was killed by electricity.
I was deeply moved by his story.I think he is not only a good officer but also a brave hero of us.He did his best when he faced great danger.I should learn from him.I will think of others first and help them as much as possible when facing difficulties..

查看答案和解析>>

同步练习册答案