5.Sometimes,you feel down or unhappy and it is hard to come back to your high spirit.So if you're having a bad day and need a boost,then help is just a click away.
A website is trying to offer people positive(积极的)messages from strangers to cheer them up.It announces to be"the nicest place on the Internet",where happy people can present their positive thoughts and feelings to those who are in low spirits.
The website,the nicest place on the internet,lets people post videos of themselves blowing kisses and leaving positive and encouraging messages to lift visitors'spirits.
The website was created by Jeff Lam and is considered to help many people out when they feel low.The well-known artist who lives in San Francisco said he came up with the idea when he and his friend Lauren were having one of those bad days.
"We tried to become cheerful,but none of the usual methods seemed to be working.Not music.Not food.What we hoped was something positive,honest and good.So with only a camera and work-free weekend,we created‘The Nicest Place On The Internet,"he explained on his website.
One user of the site,Joseph Meehan,27,from Birmingham,said,"it's a fun and
exciting website.I visit every once in a while when I'm missing my friends or family.I think it could really be a help to people that are feeling down or sad.It may even stop them from doing something stupid.You can also post your video to the website,and they add it to the series.It's very easy to share the love."
Mr.Lam is now working on a new project that allows people to leave positive voicemails for strangers.The idea is that strangers send an audio(声音)diary by leaving a voicemail and then anyone can listen to it.
26.The underlined word"boost"in paragraph 1 probably meansA.
A.鼓舞 B.放松 C.休闲 D.提高
27.The website was created in order toD.
A.provide a place for those who want to post their videos
B.discover something positive,honest and good
C.recommend positive voicemails on the website to people
D.offer something positive to cheer people up
28.According to the text,which of the following is TRUE?C.
A.Jeff Lam is working on a new project to collect more audio diaries.
B.Jeff Lam met a lot of difficulties during the time of creating the website.
C.Joseph Meehan has got help from the website and supports it.
D.Joseph Meehan has shared his own positive videos with strangers.
分析 本文主要介绍了一个宣称自己是"互联网上最好的地方"的网站,网站通过寄录相、留一些积极的鼓励人的信息来提振人的士气.现在网站正在建立一个新的系统工程:就是让人们可以上传语音去给别人加油打气.
解答 26.答案:A.词义推测题.根据"it is hard to come back to your high spirit",come back to your high spirit,可知跟鼓舞的意思类似.故选A.
27.答案:D.细节推断题. 根据"The website,the nicest place on the internet,lets people post videos of themselves blowing kisses and leaving positive and encouraging messages to lift visitors'spirits."可知这个网站的目的是为了提供正面的东西来鼓舞人们.故选D.
28.答案:C.细节推断题.根据"I visit every once in a while when I'm missing my friends or family."可知Joseph Meehan从网站中得到过帮助并且支持这个网站.故选C.
点评 这是一篇涉及生活常识的阅读理解题.本文是一则新闻. 主要描述了一个网站主要目的是让人们可以上传语音去给别人加油打气.在做题过程中,要掌握不同的阅读技巧,要做好这类阅读,平时就要注意生活中的一些常识,掌握一定背景知识,对这类文章的叙述特点及内容安排有一定了解,还要扩展这方面的词汇.在全盘掌握文章内容的基础上进行正确的解答.