精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Sylvan Goldman,an American supermarket owner,invented the shopping trolley (购物车) in the 1930s.The reasons why he invented the trolley was not just to help shoppers carry their shopping,but also to encourage them to buy more.
To create the first trolleys,Goldman used folding chairs.He put one basket on the seat,and he raised the chair by putting wheels under the legs.So people could shop with them.But he was disappointed to find that business did not improve.Many shoppers wouldn't like to use the trolleys,because they were afraid they might not be able to control(控制) them.
However,Goldman didn't give up his idea because he knew that people could be easily influenced.He tried again,and this time his ideas seemed to work.Crowds of people were seen coming from his supermarket with trolleys.Their trolleys were full of goods (商品).Others,after seeing theme began to believe that the trolleys were safe after all.What they did not know was that they were cheated (欺骗),Goldman paid those people they saw to act as shoppers happily pushing full trolleys.

44.Sylvan Goldman was an AmericanBin the story.
A.movie star                   B.supermarket owner
C.chair inventor               D.basketball player
45.PictureC might be the first shopping trolley.

46.The word"C"can best describe Goldman.
A.funny     B.honest       C.creative     D.friendly
47.The right order of the following isA.
a.Many shoppers began to use the trolleys.
b.Goldman invented the shopping trolleys.
c.Goldman paid some people for using the trolleys.
d.Few shoppers would like to use the trolleys.
A.b-d-c-a     B.b-a-d-c      C.a-d-c-b      D.a-b-d c.

分析 Sylvan Goldman,一个美国超市的老板,在20世纪30年代发明了购物车.他发明购物车不仅仅是帮助购物者们携带东西,而且也是鼓励购物者多买东西.
为了创造第一个购物车,Goldman用折叠椅.他在座位上放了一个篮子,他把轮子放在椅子的腿下,托起了椅子.所以人们可以用它们购物.但他很失望地发现,生意状况并没有改善.很多消费者不喜欢用这种购物车,因为他们害怕可能无法控制它们.
然而,Goldman并没有放弃他的想法,因为他知道人们可以很容易地受到支配,他又试了一次,这一次他的想法似乎在起作用.成群结队的人们被看到在他的超市推着购物车.他们的购物车装满了商品.其他的人,在看到这一场面开始相信购物车毕竟是安全的,他们不知道他们是被欺骗了,他们所看到的这些高兴地推着装满东西的购物车的购物者们是扮演者,Goldman为他们付了钱.

解答 44.答案:B;该题考查细节理解;根据短文内容Sylvan Goldman,an American supermarket owner,invented the shopping trolley (购物车) in the 1930s.可知Sylvan Goldman是一个超市的老板;故选B;
45.答案:C;该题考查细节理解;根据短文内容Goldman used folding chairs.He put one basket on the seat,and he raised the chair by putting wheels under the legs.可知图C所示是正确的;故选C.
46.答案:C;该题考查概括人物特点;根据短文内容To create the first trolleys,Goldman used folding chairs.He put one basket on the seat,and he raised the chair by putting wheels under the legs.可知Goldman是一个很有创意的人;creative,创造性的,有创造力的; 有创意的;故选C;
47.答案:A;该题考查句子排序;根据短文内容To create the first trolleys,Goldman used folding chairs;Many shoppers wouldn't like to use the trolleys,because they were afraid they might not be able to control(控制) them;Goldman paid those people they saw to act as shoppers happily pushing full trolleys;Others,after seeing theme began to believe that the trolleys were safe after all;Crowds of people were seen coming from his supermarket with trolleys.Their trolleys were full of goods;可知细节顺序是:Goldman刚创造出购物车的时候,很多消费者不喜欢用这种购物车,因为他们害怕可能无法控制它们;但Goldman为一部分购物者付了钱,让这些购物者们装作愿意使用他的购物车来购物,当其他的购物者看到购物场面后,消除了对购物车的顾虑,许多人开始使用购物车;故顺序为:b-d-c-a;故选A.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The Spring Festival is on the way.Many shops have ___huge posters with the word"sales".(  )
A.put upB.put onC.put outD.put off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.We can't breathe ffresh air because of polluted environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Many people like to add some sugar whiledrinking(drink) black tea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The little child is too young todress(穿衣) himself.Let's help him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The journey was not so ______ as we had expected.(  )
A.goodB.betterC.bestD.the best

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Although Mr.Lin is over 80,he still does all the housework on ______own.(  )
A.heB.hisC.himD.himself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---___________ is the Summer Palace from here?
---About three kilometers away.You can take the No.35bus.(  )
A.How longB.How farC.How oftenD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.You'd better go home to see your parentstwice(two) a week.They need more care.

查看答案和解析>>

同步练习册答案