精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Visit the ancient kingdom of Nepal(尼泊尔).
Why not take a holiday somewhere completely different?Visit Nepal-a land of excitement and adventure!From Everest Base Camp high in the Himalayas,to the jungles of the Royal Chitwan National Park,to the ancient city of Bhaktapur,Nepal's amazing scenery and fascinating culture make it a great holiday destination.
Any trip to Nepal starts in the Kathmandu valley,with a visit to the Nepali capital.The old centre of Kathmandu with its crowded old streets and beautiful architecture is very different from the expensive modern hotels,shops and restaurants on the city's outer areas.
The valley is also home to two other cities.Patan is quieter and less crowded than Kathmandu,and is famous for its temples and other old buildings.However,the oldest and probably the most attractive of the three cities is Bhaktapur.Many of its beautiful temples and palaces were built in the seventeenth century,when it was the capital of Nepal.
Travel eight hours by bus west of Kathmandu to reach the beautiful lakeside city of Pokhara.This is a perfect place to relax-row a boat on the lake,read a novel,or just hang out in one of many great restaurants.If you are feeling more energetic,you can go for a three-or four-day journey around Mount Annapurna.
Northeast of Kathmandu,near the border with China,is Mount Everest,the world's tallest mountain.Everest Base Camp is where teams of climbers prepare to climb the mountain,and  it is a popular destination for tourists.However,there have been problems with tourists leaving litter at Base Camp-so remember to take your rubbish away with you!
In the south of the country,near the border with India,is the Royal Chitwan National Park.Very different from the cool mountains of the Himalayas,Chitwan is a hot and sticky tropical jungle.In the past,this was where rich British and Nepalese hunters shot elephants,rhinoceros,tigers,leopards and deer,but today all these animals are protected.You can take a tour of the park,riding on the back of an elephant.

74.This passage is probablyA.
A.an advertisement
B.a newspaper article
C.a report
D.a letter
75.The main point of the first paragraph is that NepalB.
A.is very ancient
B.is very exciting and interesting
C.has mountains and jungles
D.has amazing scenery
76.Bhaktapur isA.
A.one of the three cities in the Kathmandu valley
B.the capital of Nepal
C.less crowded and more attractive than Patan
D.bigger than Kathmandu
77.The underlined word‘it'in the fifth paragraph refers toC.
A.Mount Everest
B.Kathmandu
C.Everest Base Camp
D.China
78.As a tourist,you can do all the things to relax in Pokhara exceptD
A.rowing a boat on the lake
B.doing some reading
C.hanging out in a certain restaurant
D.swimming in the sea
79.According to this passage,which sentence is NOT TRUE?D
A.Kathmandu is famous for its crowded old streets and beautiful architecture.
B.Patan is famous for its temples and other old buildings.
C.Everest Base Camp is a place for climbers to prepare to climb the mountain.
D.The Royal Chitwan National Park is now a place to hunt animals.

分析 本文主要向我们讲述了充满激情和冒险的古老的尼泊尔王国.它是一个值得游玩和参观的国家.下文具体介绍了尼泊尔王国的地理情况,城市,旅游景点等.

解答 74.A  推测理解题:根据第一句Visit the ancient kingdom of Nepal(尼泊尔).访问古老的尼泊尔王国;第一段Why not take a holiday somewhere completely different?Visit Nepal-a land of excitement and adventure为什么不到一个完全不同的地方度假?参观充满激情和冒险的尼泊尔吧!推测这可能是一则广告,故选A.
75.B  归纳概括题:根据第一段Why not take a holiday somewhere completely different?Visit Nepal-a land of excitement and adventure为什么不到一个完全不同的地方度假?参观充满激情和冒险的尼泊尔吧!即讲述了尼泊尔是一个令人激动有趣的地方,故选B.
76.A  细节理解题:根据第三段However,the oldest and probably the most attractive of the three cities is Bhaktapur然而,三个城市中最古老,也许是最有吸引力的是巴德冈.故选A.
77.C  推测理解题:根据第五段Everest Base Camp is where teams of climbers prepare to climb the mountain,and  it is a popular destination for tourists珠峰大本营是登山队准备登山的地方,也是游客们的热门目的地.即it指代Everest Base Camp,故选C.
78.D  细节理解题:根据第四段This is a perfect place to relax-row a boat on the lake,read a novel,or just hang out in one of many great restaurants这是放松的一个完美的地方--在湖上划船,看小说,或者在许多大餐馆里闲逛,即D项排除,故选D.
79.D 细节理解题:根据最后一段…but today all these animals are protected但今天所有这些动物受到保护.意思与D项不符合,故D项错误,其余三项均符合文章意思.

点评 对阅读理解能力的测试是英语考试中必不可少的测试项目,主要考查学生对于不同体裁或不同题材语言材料的理解能力,以及通过材料的阅读,对材料中信息的捕获能力.这些能力的提高,需要同学们在日常英语学习中多多训练.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.She didn't know ________when the house caught fire.(  )
A.how to doB.when to doC.what to doD.what to do it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.Two years ago,Martin was a"problem child"and he often cause a lot of (11)B.But he didn't usually give his mother much trouble.However,after his father's death,Martin's life became much more(12)C.His mother didn't have enough money to(13)Afor his education.To do this,she had to work hard,and so she was not often(14)Awith him.
His mother looked after him as(15)Bas she could,but Martin still caused problems.He was interested in(16)Band he was often in trouble with the police.Luckily,his mother was very patient(有耐心的),and didn't give up trying to help him.In the(17)A,she made a difficult decision:to send him to a boy's boarding school(寄宿学校).But Martin(18)Cit very much.One
day,he told his headteacher he wanted to leave the(19)D.The headteacher said it was necessary for Martin to talk with his (20)A.So Martin called his mother.To his surprise,this phone call changed his life."(21)Bwas really what I needed,"he said later."My mother helped me to understand how much she had given me.She also told me that my father was watching me,(22)Che had died,and he would always be proud of everything good I did.I realized that after my father died,I was (23)Cto be alone,and I tried to make my mother pay more attention(注意) to me."
Martin has really changed.And he is now a(24)Bstudent in his class.How was be able to change?His mother's love helped(25)Dto feel good about himself.As Martin says it's very important for parents to be there for their children.

11.A.fireB.troubleC.waterD.wood
12.A.carefulB.beautifulC.difficultD.wonderful
13.A.payB.askC.lookD.wait
14.A.at homeB.at schoolC.in troubleD.in hospital
15.A.fastB.wellC.soonD.late
16.A.eatingB.playingC.readingD.studying
17.A.endB.teamC.frontD.took
18.A.hadB.likedC.hatedD.took
19.A.roomB.libraryC.streetD.school
20.A.motherB.fatherC.teacherD.headteacher
21.A.IB.ItC.HeD.One
22.A.ifB.thanC.thoughD.whether
23.A.niceB.gladC.afraidD.careful
24.A.badB.goodC.bigD.lazy
25.A.itB.meC.herD.him

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

19.A group of frogs were traveling through the forests,but unluckily two of them fell into a hole.The other frogs tried to help them.When they saw how(36)B the hole was,they cried to the two frogs that they could not be saved.The two frogs didn't(37)A and tried their best to jump up out of the hole.The other frogs(38)A saying that they were sure to die.(39)B,one of the two frogs,who heard what the other frogs were saying,(40)D.Then he fell down and died.The other frog,however,(41)B to jump as hard as he could,and at last made it out.When he (42)A,the other frogs asked,"Didn't you hear us?"The frog,who had a poor(43)C,explained,"I thought you were encouraging me all the time."
The story teaches us a(44)D:There is power(力量) of life and death in the tongue.An (45)D word to those who are down can help them out while a discouraging word can kill them.

36.A.smallB.deepC.big.wide
37.A.careB.refuseC.insistD.think
38.A.keptB.finishedC.practicedD.stopped
39.A.LuckilyB.FinallyC.SuddenlyD.Happily
40.A.went onB.ran awayC.jumped outD.gave up
41.A.happenedB.continuedC.plannedD.wanted
42.A.got outB.ran awayC.got offD.woke up
43.A.smellingB.eyesightC.hearingD.looking
44.A.wayB.skillC.sentenceD.lesson
45.A.interestingB.excitingC.excellentD.encouraging.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.Have you ever planted a few trees on Tree Planting Day?Each year,millions of people,both(46)B,plant a lot of trees.But this may not be the best way to make your home a(47)C place.
Last week we visited a park in Hebei.We were (48)D to find most of the trees had been burned.The workers told us that the trees(49)A  soon after they were planted because they weren't watered well enough.(50)Dworkers burned them and cleaned the place for (51)Ctrees to be planted this year.(52)C  a card found in one of the dead trees,a student wrote,"I hope this tree will grow up with me to(53)Dthe backbone (栋梁) of our country."The workers said that the survival(存活) of the trees was really more important than(54)Atrees were planted.
Some people in Beijing now have a new idea that they can donate (捐赠) some money and let professional (专业人士) plant and(55)Dthe trees.

46.A.students and teachersB.old and youngC.boys and girlsD.mother and father
47.A.smallerB.colderC.greenerD.larger
48.A.pleasedB.happyC.interestingD.surprised
49.A.diedB.grewC.boughtD.planted
50.A.ThoughB.WhenC.BecauseD.So
51.A.fewB.oldC.newD.dead
52.A.OverB.FromC.OnD.About
53.A.needB.holdC.plantD.be
54.A.how manyB.whenC.how soonD.why
55.A.take outB.take downC.take upD.take care of.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
HOT MOVIES IN THEATERS

lying swords of Dragon Gate

It's a great action movie with a lot of stars like Jet Li and Zhou Xun.It's based on the story of 1992's New Dragon Gate Inn,a work by Tsui Hark.

Ticket:¥60 (Student Ticket:¥3)

The Flowers of War
Do you like Zhang Yimou?He likes to play big.His new movie The Flowers of War is China's most expensive film yet.The film is also aimed to take the international market.It will be on in New York,Los Angeles and San Francisco on December 23.The story begins in the rubble*of Nanjing after the fall of the city to the Japanese on December 13,1937.
Ticket:¥90 (Student Ticket:¥45)
26.What kind of movies is Flying swords of Dragon Gate?B
A.A documentary.
B.An action movie.
C.A thriller.
D.A comedy
27.Where does the story of the movie The Flowers of War happen?D
A.New York           
B.Los Angeles          
C.San Francisco  
D.Nanjing
28.Lindy is a middle school student.She wants to see The Flowers of War with her father.How much do they need to pay?D
A.¥90               
B.¥45                
C.¥180       
D.¥135.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.To most people of Norway (挪威),skiing (滑雪) is the best way to have fun in winter.Almost everyone can ski.Children learn to ski soon after they learn to walk. Long,long ago in Norway,there were no buses,trains or cars.The people had to find a way to walk over the deep snow.Skis were the right answer!And Norwegians (挪威人) have been skiing ever since.
Today most Norwegians ski just for fun.Most families-mothers,fathers and children,may go together on a ski trip across the snowy countryside.Some of Norwegian young men and women are among the best skiers in the world.They have won many prizes.
Although they love winter.the people of Norway are happy to see summer come.They enjoy the out-of-doors at any time of the year.In summer they swim and sunbathe (日光浴) near the oceans.Some people go hiking and mountain climbing.Sail-boats glide (滑行) down the sea during the warm sunny summer months.
The Norwegians,like people everywhere,find many ways to have a good time.During the long winter they also enjoy films.They like to read and enjoy books from the libraries no matter what the season is.Family life is very important to the people of Norway.

46.Ais the most popular sport for Norwegians to enjoy themselves in winter
A.Skiing    
B.Skating     
C.Swimming    
D.Hiking
47.In the past,Norwegians skied forD.
A.having fun          
B.winning prizes
C.being skiers         
D.crossing the deep snow.
48.How many activities are mentioned in the passage?B
A.5     
B.6     
C.7 
D.8
49.Which sentence is Right?A
A.Norwegians also like indoor activities.
B.Norwegians like winter,but they don't like summer.
C.Norwegians ski just for prizes now.
D.Norwegians don't think family life is very important.
50.The writer mainly tells us aboutB.
A.skiing                 
B.the life of Norwegians
C.outdoor activities      
D.indoor activities.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

20.Julia:Jenny,do you have an interesting story about yourself?
Jenny:Oh,yes.It was when I was three years old.(61)C
Julia:You drank it?That's terrible.
Jenny:(62)A
Julia:Oh,no!What happened then?
Jenny:When my sister saw me,she was very worried.So she told our mother.My mother took me to hospital at once.
Julia:(63)G
Jenny:I felt so sick.I stayed in the hospital for two days.
Julia:Oh,your poor thing!
Jenny:What about you,Julia?(64)B
Julia:Yes,I did.One day when I was four years old,I ate a spoon of salt.I thought it was sugar(糖).
Jenny:(65)D
Julia:It tasted terrible.
A.Yes,I did.I drank it up.
B.Did you get into any troubles when you were young?
C.One day,I found a bottle of ink in the living room and I drank it.
D.How did you like it?
E.I'm sorry to hear that
F.I've never heard about it.
G.How did you feel after you drank the ink?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.My father advises meto do(do) eye exercises every evening.

查看答案和解析>>

同步练习册答案