精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Lockheed Martin,American space system company(空间系统公司)has found a really cool way to inspire the young minds of today to the research fields in Science.Technology Engineering and Math(STEM).
It may look like a normal yellow bus,but all the magic happens once you get inside.Meet the"Mars(火星) Experience Bus,"part of Lockheed Martin's new"Generation Beyond"national education program to get the kids joining in studying what goes on outside of our home planet.The bus offers a virtual reality(VR,虚拟现实) experience making the teenagers feel like they are driving on Mars.
The VR experience was developed by taking advantage of software(软件)created for today's best video games,so you can imagine the picture shown is top level.The kids do seem really excited to see the bus take a virtual trip on the red planet and search unknown places.It's certainly a great way of learning about the universe by virtual reality working on a common bus.
The Lockheed Martin's bus will start a tour in the United Stated to allow kids from different parts of the country to take a ride in it.The Generation Beyond project also includes an iPhone app for IOS providing real-time information about weather reports for Mars,and there's also a free deep space course for middle school teachers and students.

57."A really cool way"in the first paragraph refers toB.
A.a science subject    
B.Mars Experience Bus    
C.video game software 
58."Generation Beyond"is a/anB.
A.school bus  
B.education project 
C.vacation trip
59.The VR experience was developed fromA.
A.video games
B.space science
C.driving systems
60.Which of the following statement is TRUE according to this passage?C
A.It just looks like a normal school bus after you get inside.
B.Kids are sure to be more interested in all subjects after the experience.
C.You can get the real-time weather reports for Mars with an iPhone.
61.The best title of this passage may beC.
A.The common yellow bus.
B.The mysterious red planet.
C.The magic VR tour.

分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了一个美国空间系统公司用一种很酷的方式,乘坐一种火星体验公交车,让青少年可以进行一个虚拟体验旅行,体验在火星上驾驶.这是Generation Beyond 项目的一部分.这个项目还包括一个iPhone应用程序为iOS提供火星实时天气预报信息.

解答 BBACC
57.B.推理判断题.根据文章第二段:It may look like a normal yellow bus,but all the magic happens once you get inside.Meet the"Mars(火星) Experience Bus,"可知这种很酷的方法是指体验火星的公交车.故选B.
58.B.词义猜测题.根据文章第二段:part of Lockheed Martin's new"Generation Beyond"national education program to get the kids joining in studying what goes on outside of our home planet.可知Generation Beyond是一种教育项目,让孩子们体验我们星球以外的事,故选B.
59.A.细节理解题.根据文章第三段:The VR experience was developed by taking advantage of software(软件)created for today's best video games,可知虚拟体验系统是从今天的视频游戏发展而来的,故选A.
60.C.推理判断题.根据文章最后一段:The Generation Beyond project also includes an iPhone app for IOS providing real-time information about weather reports for Mars,可知项目还包括一个iPhone应用程序为iOS提供火星实时天气预报信息,因此可以用iPhone获得火星上的天气情况.故选C.
61.C.标题归纳题.根据文章第二段:The bus offers a virtual reality(VR,虚拟现实) experience making the teenagers feel like they are driving on Mars.可知全文围绕着青少年可以进行一个虚拟体验旅行,体验在火星上驾驶,故选C.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-The pet dog in your hand is very nice.
-Yes,but I'll give _____ to ______ friend,Lucy as a birthday present.(  )
A.it,herB.it,myC.them,herD.them,my

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Morn,you are a wonderful cook.The food tastes really _________.
-You have a sweet voice,dear.(  )
A.goodB.wellC.badD.badly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-What time did you get there this morning?
-        eight.(  )
A.InB.OnC.AtD.From

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Which is _____,the sun.the moon or the earth?(  )
A.smallerB.smallestC.the smallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.中国梦是中华民族的梦,我们每一位中国人都有不同的梦想.有梦想就应该努力
去实现.请以"My Dream"为题写一篇短文,谈谈你自己的梦想以及如何实现它.
Dream My dream is…/I want to…
Reasons …
Ways to achieve my dream work hard,…
Others
要求:(1)短文必须陈述表格中的三部分内容.
(2)书写工整,条理清楚,语法正确.
(3)不要写出自己真实的姓名和其他信息.
(4)词数80左右.
(5)表格中的信息仅供参考,可自由发挥
My Dream
                  .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.
improve,true,harmful,clear,creative
46.Smoking isharmful to our health,so Beijing stops smoking in all public places now.
47.Zhang Hong thinks joining the English club at school is the best wayto improve her spoken   English.
48.Sorry,I can't follow you.Would you please speak moreclearly?
49.Although some people think street performers are boring,I think they arecreative people.
50.Don't look at me like that!I'm telling you thetruth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.discuss    finish    not notice    start   call

56.---I wonder whether Brazil will win the match later tonight.
---Go to bed first.I will wake you up as soon as the matchstarts.
57.---Haven't you seen that sign,sir?It says"No swimming".
---Sorry,Ididn't notice it.
58.---Hey,Millie,you're playing the computer game.How can you do that?
---Ihave finished all the work.Why can't I play for a while?
59.---Hello,this is Jim.Iam calling to tell you that we'll meet you at the airport at 4.00pm tomorrow.
---OK,thank you.
60.---Have you decided where to spend your summer holiday?
---Wewill discuss it later on.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-I'm a little thirsty.Please give me  __________ to drink.
-Here's a bottle of water.(  )
A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

查看答案和解析>>

同步练习册答案