It was midday when I got the call that my grandfather was not well and he was quickly getting worse. My family did not know how long he would stay in the world. I knew I had to get to the hospital to tell him how much I loved him. As I drove to the hospital, I pictured him before I got to tell him how much he meant to me. Trying to fight back the tears, I wanted to stay calm when I saw him.
When I got to the hospital, I hurriedly looked for his hospital room. I found him in a semi-conscious state(半清醒状态). On my knees, I said softly, “Hello, Grandpa.”
Still feeling shy, I decided not to leave his bedside without letting him know. While I asked about how he was, he told me, “I’ll be fine, Henry.” although we both knew that wasn't true. Then he asked me with a smile how I was doing.
Hearing what my grandpa said, I was much moved. I made the decision that I had to show my gratitude for him. As I found all the courage (勇气) I had, I hold his hand tightly. I cried out, “Grandpa. I just want to let you know how much I love you. I hope you already know that yet I just want to make sure.” By this time, tears were rolling down my face. All those years of love that I had shut and not let him know, became free.
Smilingly, he said, “I know. Thank you for telling me that. All I have on this planet is my family and my love for them. If there is anything I could ask of you, I want you to be good to your family, your mother, your father, and your brother. That’s all I want of you.”
What I learned that day changed my whole life.
From then on, I began telling people how much I love them, care for them, and respect them. I get in touch with, for example, my babysitter, my barber, to show my appreciation. I go down into the city once a week and serve pizza to the homeless. I wake up every morning and list everything I’m thankful to in my life.
1.The author got the news of Grandpa’s illness________.
A. in the morning B. at noon C. in the evening D. at midnight
2.The author didn’t tell Grandpa his love because _______ to say love to Grandpa before.
A. he was too shy B. he was too frightened C. he was too busy D. he had no chances
3.The underlined word “gratitude” (in Paragraph 4) means _________ in Chinese.
A. 兴奋B.惊讶 C. 害怕 D. 感激
4.The author wrote this passage to tell readers mainly about ________.
A. how to think highly of others
B. how to help others get out of trouble
C. how to get in touch with others
D. how to share feelings with others
5.The story develops with the changes of __________.
A. the author’s life B. Grandpa’s feelings C. the author’s emotion D. Grandpa’s illness
1.B
2.A
3.D
4.D
5.C
【解析】
试题分析:本文讲述在外公去世的时候作者才意识还没有对他说出自己的爱,在病床前跟外公说出自己的心声,表达自己的感激,从此改变作者对于人生的态度,处处充满感恩。
1. B 细节理解题。根据第一段提到It was midday when I got the call that my grandfather was not well and he was quickly getting worse中午时我得到电话,我的外公不太好,情况恶化地很快,故选B项。
2. A 细节理解题。根据第三段Still feeling shy, I decided not to leave his bedside without letting him know我仍然感到害羞,我决定要去告诉他我爱他,所以选A项。
3. D 细节理解题。根据第四段提到I made the decision that I had to show my gratitude for him. As I found all the courage (勇气) I had, I hold his hand tightly.我做出决定我要表达我的感激,因为我找到我的勇气,我轻轻握住他的手,可知表示对外公的感激,故选D项。
4. 细节理解题。根据最后一段提到From then on, I began telling people how much I love them, care for them, and respect them.作者学会如何与别人分享感情,故选D项。
5. 细节理解题。根据最后一段提到I wake up every morning and list everything I’m thankful to in my life.改变作者的情感,故选C项。
考点:人生百味类阅读。
科目:初中英语 来源:2014年浙江省台州市三门县中考模拟考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Can you imagine surfing the Internet without lifting your finger? Do you want to know what it feels like to fly like a bird? Let’s have a look at some of the “Best inventions of the Year 2012”.
Wing Suits
![]()
The suit can make your dream of flying like a bird come true. Well, not exactly flying, but gliding(滑翔)through the air. Fliers wearing wing suits can glide one kilometer in about 30 seconds. But they need a parachute(降落伞)to make a safe landing because the suit does not allow you to slow down.
Talk Gloves
![]()
Do you often feel confused(困惑的)by the sign language used by disabled people? Here is the “helping hand” you need. Four students in Ukrainian college have invented a pair of gloves that helps people who has hearing and speech problems to communicate with others. The gloves are set with sensors(传感器)that receive sign language and translate it into text on a smart phone. Then the smart phone changes the text to spoken.
Google Glasses
![]()
In short, Google Glasses are like a computer which is built into a pair of glasses. The glasses allow you to surf the Internet and make phone calls without even lifting a finger. All you have to do is to let your head move the mouse on the screen. The glasses also have a camera and GPS mapping system. Users can take and share photos, video-chat, check maps and surf the Internet just by looking up, down, left and right. But now they are on sale only in two countries, German and America.
1.Through the Talk Gloves, the sign words are translated for__________.
A. trained people B. disabled people C. normal people D. old people
2.How can users of Google Glasses surf the Internet?
A. By lifting the hands. B. By using the keyboard.
C. By using the mouse. D. By moving the eyeballs.
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Now people can buy Google Glasses in China.
B. People need a parachute to fly besides a wing suit.
C. Wing Suits can make you fly one kilometer in 30 minutes.
D. Talk Gloves include sensors, a smart phone and glasses.
4.What’s the writer’s purpose of writing this article?
A. To draw people’s attention to the Year 2012.
B. To bring some pleasure to readers.
C. To introduce some interesting inventions.
D. To ask people to buy these products.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省东阳市四校中考联合模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
从方框中所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,补全短文。 (5分)
这学期学校设立了五种校本选修课。请你根据以下五位同学对自己兴趣爱好的描述帮助他们选定一门选修课程,并将课程序号(A-E)分别填入相应的空格。
A Dongyang History | Dongyang is an old city in Zhejiang. It’s famous for its family making. You can know something about Dongyang here. |
B Reading Club | Reading makes a full man. Books help us to know more about our history, culture and many other things. Come and share your ideas with us. |
C Music Club | Can you sing or dance? It’s a good chance for you to show yourself。 |
D Basketball Club | Are you interested in playing basketball? Do you often watch NBA in your free time? Do you like Cobe? If your answers are “Yes”, you can be one of us. |
E Photo Club | We are interested in taking photos of people and countryside. If you have the same hobby and have a camera, you can enjoy yourself here. |
1. I like taking photos around Dongyang. I plan to do it better.
2.I am good at singing. Celine Deon is one of my favorite musicians.
3. I play basketball every day. I want to be better at basketball.
4. I like reading, I would like to be a writer.
5. I was born in Shanghai, but my family moved to Dongyang because my father works here. I want to know more about the city Dongyang.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江省东阳市四校中考联合模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
-Have you heard of the news about the missing Malaysian plane?
-Of course, people all over the world want to know _______.
A. where is it B. whether it is safe
C .how does it disappear D. why is it missing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江宁波市毕业生学业考试英语模拟试卷(解析版) 题型:选词填空
根据短文内容,用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次。
![]()
The number of adults who smoke in the UK has fallen in recent years. Smoking among children, 1. , is increasing. More and more young people get to depend on cigarettes, just as adults do. Most of these young people here are 2. fourteen and sixteen. Smoking among teenagers is as popular now as it 3. 20 years ago. Cigarettes still 4. 120,000 people a year. And doctors say unless that changes, it will become one of the health 5. of the future.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江宁波市毕业生学业考试英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空
— Can you guess _______ the new Nike sports shoes?
—Yes, maybe he asked his grandpa for the money, I think.
A. how he paid for B. where he bought C. when he paid for D. why he bought
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年浙江宁波市毕业生学业考试英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空
— I saw your friend at the hospital this morning. What’s the matter with her?
— Oh, ___________. She is a doctor there.
A. you’re right B. it’s a pity C. don’t worry D. you’re welcome
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三英语第二次学业水平模拟英语试卷(解析版) 题型:完型填空
There was once a hardworking farmer who had a fine olive orchard (橄榄果园). But his three sons farm work. When the farmer was , he called the three sons to him and said: “My sons, there is a of gold hidden in the olive orchard. Dig for it, if you it.” The sons tried to him to tell them in what part of the orchard the gold was hidden, but he would tell them more.
After the farmer was dead, the sons went to work to find the pot of gold. they did not know where the hiding-place was, they agreed to begin in a line, at one end of the orchard, and to dig until one of them should find the money. They dug until they had the soil from one end of the orchard to the other. But no pot of gold was to be found. The three sons were very to have done all their work for nothing.
The next olive season, the olive trees in the orchard bore more fruit than they had ever given; when the fruit was , it gave the sons a whole pot of gold.
When they saw how much money had come from the orchard, they suddenly understood what the wise father had meant.
1.A. enjoyed B. hatedC. cared D. minded
2.A. sick B. lonely C. deadD. dying
3.A. box B. bag C. pot D. bucket
4.A. miss B. hate C. care D. want
5.A. make B. order C. let D. get
6.A. something B. anythingC. everything D. nothing
7.A. SinceB. And C. So D. But
8.A. turned up B. turned onC. turned over D. turned around
9.A. uncomfortable B. disappointedC. angry D. worried
10.A. picked B. collectedC. sold D. found
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:选词填空
activities nervous recently when called |
My school went on a camp in the north of the city 1._________. We did simple things like
cooking food in the bush and sleeping in tents. But they’re the exciting 2.__________ that I enjoyed most.
One of the activities was 3._________ Flying Fox. 4._________ you are taking part in the activity, you are attached to a wire that stretches from the top of a cliff to the ground. Then you jump off the cliff. There are very strong ropes and clips so you are very safe.
Before I went on the Flying Fox, I was a bit 5._________. My classmates kept on encouraging me. So I closed my eyes and jumped. I felt my whole body was flying! It was so exciting!
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com