精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.This year,the marathon in my hometown,a small city near New York,took place in the hottest month.My job was to follow behind the runners to see if any of them needed medical care.
"We should stay behind the last runner,so take it slowly,"I said to the driver,Bob.
"Let's hope that the last runner is fast!"He laughed.
Soon the front runners started to disappear,and I saw a woman in a white Tshirt.
"Bob,look!"We knew we were already watching our"last runner".She was different from the others because of her age."I think she is over 60,too old for any sports match.How can she finish a marathon?"Bob said.We watched in silence as she slowly moved forward.We would move forward a little,then stop and wait for her.Then we would move a little bit more.
As I watched her try to put one foot in front of the other,I found my heart beating for her.I wanted her to stop,but at the same time,I hoped that she wouldn't.
Soon she was the only runner that we could see.She was so great!For her,it wasn't about beating the other runners or winning something; it was about finishing what she had decided to do.
Later in my life,when I think things are too difficult,I will think of the woman-the last runner.
By the way,she did make it to the finish line that day,when the other runners and the cheering crowds had long gone home.

71.According to the passage,the event may happen inC.
A.Febrary        B.April    C.July    D.November
72.According to the passage,what do you think the author might be?C
A.A teacher.    B.A policeman.    C.A doctor.      D.A sportsman.
73.From the passage,we know thatB.
A.the author was angry with the last runner
B.the author learned something from the last runner
C.the last runner didn't make it to the finish line in the end
D.some runners gave up during the match
74.Which of the following is TRUE?A
A.The woman was a person with a strong mind.
B.The woman was both disabled and old.
C.The woman was foolish to join in the match.
D.The woman had taken part in marathons many times.
75.What is the best title for the passage?D
A.Beating OthersB.Learning from Others  C.An Exciting MarathonD.The Last Runner.

分析 今年的马拉松在我的家乡,一个纽约附近的小城市举办,这是最热的一个月.我的工作是跟着跑步者,看看是否有人需要医疗护理.
"我们应该在最后一个火炬手后面,所以要慢,"我对司机鲍勃说.
"希望最后一名选手能快点!"他笑了.
很快前面跑步者开始消失,我看到一个一个白色的t恤的女人.
"鲍勃,你看!"我们知道我们已经看我们的"最后的跑步者".因为她的年龄她不同于其他人."我认为她超过60了,对于任何体育比赛来说太老了.她怎么可以完成一次马拉松?"鲍勃说.我们一言不发地看着她慢慢地向前移动.我们向前移动一点,然后停下来等她.然后我们再多移动一点点.
当我看着她试图把一只脚放在另一只的前面.我发现我的心为她跳动.我想要她停止,但同时,我又不想她停下来.
不久,她是唯一我们可以看到的运动员.她是如此伟大!对她来说,这不是关于打败其他跑步者或赢得什么;它是关于完成她的决定.
后来在我的生命中,当我觉得事情太困难,我就会想到她.
顺便说一下,她那一天跑到终点线了,而那时其他的选手和欢呼的人群早就回家了.

解答 71.答案C 细节理解题 由文中 took place in the hottest month可知 这是最热的一个月,四个选项里只有七月最热,故选C
72.答案C 推理判断题 由文中 My job was to follow behind the runners to see if any of them needed medical care可知 我的工作是跟着跑步者,看看是否有人需要医疗护理,很有可能是医生,故选C
73.答案B 文章理解题 由文中 For her,it wasn't about beating the other runners or winning something; it was about finishing what she had decided to do.Later in my life,when I think things are too difficult,I will think of the woman-the last runner可知 对她来说,这不是关于打败其他跑步者或赢得什么;它是关于完成她的决定.后来在我的生命中,当我觉得事情太困难,我就会想到她,给作者一些启发,故选B
74.答案A 理解判断题 由文中 Soon she was the only runner that we could see.She was so great!For her,it wasn't about beating the other runners or winning something; it was about finishing what she had decided to do可知 不久,她是唯一我们可以看到的运动员.她是如此伟大!对她来说,这不是关于打败其他跑步者或赢得什么;它是关于完成她的决定,这个女人的年纪不小了,但是心理很强大,故选A
75.答案D 文章主旨题 本文一直在围绕着最后一名年纪大的跑步者展开,从她的身上悟出道理,给我们启发,读后让我们受益匪浅,故选D

点评 本文是一篇很好的阅读理解,读后让人受益匪浅.本文有一定的难度,出现了很多理解判断推理类型的题,不只是从文章找到答案,还要结合自己的思考.要从文章整体来把握,仔细阅读文章深刻的含义,找出问题所在的句子,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.This is _________ interesting book and I enjoy it.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A:How are you,Jane?
B:Fine,(79)thanks.And you?
A:Very well.I've heard that a foreign teacher is helping the people in Ya'an.(80)Why don't we do something for others?
B:That's a good idea.Do you have any plans for it?
A:I'm going to give my old clothes to the children in the countryside together (81)with my father.Would you like to join us?
B:(82)I'd love to.When shall we go there?
A:I have time on (83)both Friday and Saturday.How about you?
B:I'm busy on Friday but (84)free on Saturday morning.Shall we start at 10o'clock?
A:Sorry,I'm afraid not.Let's (85)make it 10:30on Saturday.
B:That would be fine.Shall we meet at the school gate?
A:All right.
79.thanks80.Why81.with82.I'd83.both84.free85.make.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.阅读下文并回答问题.
   Dave is my friend.His family is rich.His parents always give him lots of pocket money.But Dave thinks his parents work very hard and it's not easy for them,so he always tries his best to save money.He has some good ways to do it.
   Dave likes reading.He has lots of books.He tells me he often buys books online,because they're cheaper.And when he has free time,he often goes to bookstores or libraries to do some reading.
   Dave has a bike.He usually goes to school by bike instead of taking a bus.Sometimes when it rains or snows,he walks.These two ways help Dave keep healthy and save some money.
   Dave brings a bottle of water to school every day.When other students drink juice,he enjoys his water.He thinks water is the cheapest but the best drink.
   Some students think Dave is mean.But I don't think so.I think he is right.What do you think of him?

66.Does Dave try his best to save money?Yes,hedoes.
67.How does Dave usually go to school?By bike.
68.What does Dave bring to school every day?A bottle of water..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The high school entrance examination will be over soon.Can you tell me _____the summer holiday?(  )
A.where are you going to spendB.how you are going to spend
C.where you were going to spendD.how were you going to spend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Chinese writer Mo Yan has won the 2012 Nobel Prize in Literature.The win makes Mo Yan the first Chinese citizen to win the Nobel in its 111-year history.
Born in 1955 to parents who were farmers,Mo Yan---a pen name for Guan Moye,grew up in Gaomi,Shandong province in eastern China.At the age of 12,he left school to work,first in agriculture,later in a factory.In 1976he joined the army and during this time began to study literature and writing.
He published his first book in 1981,but found literary success in 1987with Hong Gaoliang Jiazu,which was successfully filmed in the same year,directed by famous Chinese director Zhang Yimou.In his writing,Mo Yan draws on his youthful experiences and on settings in the province of his birth and his works show the life of Chinese people as well as the country's unique culture and folk customs.Mo Yan is known as a productive writer.In addition to his novels,he has published many short stories and essays on various topics.Dozens of his works have been translated into English,French,Japanese and many other languages.
Chinese author Mo Yan won the 2012Nobel Prize for (106)Literature.He is the (107)first   Chinese to get the prize.Mo Yan was born in February,1955and grew up in Shandong Province.His parents were(108)farmers.As a (109)twelve-year-oldboy,he left school (110)to work.In 1976,he (111)joined  the PLA.His first short story was published in (112)1981.He became famous because (113)of his novel Red Sorghum.The book was published in 1987and later made into a film by (114)Zhang Yimou These years he wrote many famous novels and short stories.And many his works have been translated (115)into many languages.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--A student from Lianyungang got the first prize in the 2014Chinese Characters Dictation  Competition(中国汉字听写大会) in CCTV.
--_____ exciting news it is!(  )
A.What anB.WhatC.HowD.What a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Are you afraid of travelling by plane after hearing of so many aircraft accidents?
---No,just a little           .(  )
A.worriedB.calmC.angryD.lonely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.When I hear the name of Taiwan,I can't help _____ Mount Ali and Sun Moon.(  )
A.thinking overB.thinking ofC.thinking about

查看答案和解析>>

同步练习册答案