精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.The 30th Olympics will be held in London soon.More and more people will travel there and watch the games.And it's necessary for the tourists to know the customs there.Here are some tips (建议) given by William Hanson,an English manner expert.
◆Afternoon tea.The traditional view that the British sit down for an afternoon tea is not popular any more.Few people keep the tradition nowadays.
◆Give tips.(小费)-but not in a clear way.The British would like to choose a quiet way of saying"thank you"when they get good service.In fact,many British waiters will not mind if you decide not to tip at all.
◆Greeting with a kiss.The British aren't like their neighbors in France.They do not greet others with a kiss very often.Many people prefer to shake hands or pat (轻拍) on the back to say"hello".
◆Conversation tips.If you are not sure what you are talking about,end a sentence with the word"mate".
◆Don't talk about money.According to Hanson,British people don't like to talk about money and it is rude to do so.Especially,never ask anyone how much money he or she makes a month.
根据短文内容填空,每空一词.
66.Nowadays,few British people drinkafternoon tea.
67.Many British waiterswill not mind if you don't give them tips for good service.
68.When the British greet others,they often like toshake hands or pat on the     back instead of kiss.
69.You can say"mate"to end a sentence when youare not sure what you are     talking about.
70.It is notpolite to ask the British how muchmoney they make.

分析 本文主要介绍了第30届奥林匹克运动会即将在英国伦敦举办,很多人将去那里旅游和观看比赛,对游客来说了解那里的风俗习惯是很有必要的.下文具体给出了一些建议.

解答 66 afternoon tea 细节理解题:根据第二段Few people keep the tradition nowadays.如今没几个人保持这个传统.the tradition指的是喝下午茶的传统,故得出答案.
67 will not mind 细节理解题:根据第三段In fact,many British waiters will not mind if you decide not to tip at all.事实上,许多英国服务员不会介意你决定不给小费.故得出答案.
68 shake hands 细节理解题:根据第四段Many people prefer to shake hands or pat (轻拍) on the back to say"hello".许多人喜欢握手或拍拍后背说"你好". 故得出答案.
69 are not sure 细节理解题:根据第五段If you are not sure what you are talking about,end a sentence with the word"mate".如果你不确定你在说什么,用"伙伴"一词结束一个句子.故得出答案.
70 polite; money 细节理解题:根据第六段British people don't like to talk about money and it is rude to do so英国人不喜欢谈论金钱,这样做是不礼貌的;never ask anyone how much money he or she makes a month不要问任何人一个月赚多少钱.故得出答案.

点评 本文是一篇任务型阅读理解,解题时,务必要考虑单词的正确形式.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Students from Sugg Middle School wore blue aprons (围裙) and washed the potatoes before the bell rang.They were preparing a festival meal.For most of the students it was their first"real kitchen"experience.
Valerie started the course last year.She said not every lesson was about cooking.Students also learned about the science behind cooking and nutrition,from which people got the food necessary for health and growth.
"I come home with recipes(食谱),and my dad tells me cooking is a valuable skill and we should make it more often."Valerie said.
Phillip was enjoying the class,even though burns (烧伤) and cuts happened often.He told a local newspaper,"Cooking is not of much interest to my age group,but our teacher,Mr.Green,makes it fun.I like to see what is in my food."
Mr.Green thought that cooking was a chance for students to practice teamwork skills.He said,"Everyone helps one another.They learn to share and work together."

根据短文内容,选择最佳答案.
51.The students wereC.
A.working in a restaurant
B.celebrating Christmas
C.preparing a festival meal
52.Phillip thought the course wasA.
A.fun       
B.boring        
C.exciting
53.Valerie learned about the followings from the course EXCEPTC.
A.cooking skills       
B.healthy diet
C.the math problems
54.What does the underlined word"nutrition"mean in Chinese?B
A.运动  
B.营养 
C.美容
55.Mr.Green said that the studentsB during the class.
A.didn't want any help
B.should make a dinner
C.learned to share and work together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.She stayed up so late that she ______keeps her eyes open.(  )
A.hardlyB.finallyC.rapidly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.You've dropped ________"u"in the word"dumpling".(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I lost my new phone yesterday.That is my birthday gift.
-_________.(  )
A.Don't worryB.Don't mention it
C.It's none of my businessD.I'm sorry to hear that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.米勒家的服务是最差的.(翻译句子)
The Miller's hastheworst service.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Mr.Lin gives you so many good advice,you should say _____to him.(  )
A.helloB.thanksC.goodbye

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-__________ is your school trip?
-It's OK.(  )
A.HowB.WhenC.WhereD.What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺.
two     I     choose     watch     recent
51.This shop sells all kinds ofwatches from different countries.
52.I hear that her uncle has bought a new flat in the city centrerecently.
53.Jack won thesecond prize in the school reading contest and he felt very excited.
54.He had to make achoice between staying with his parents and going abroad.
55.You know Mike's hobby is playing football,butmine is collecting stamps.

查看答案和解析>>

同步练习册答案