7.When I was a six-year-old girl,I spent the summer with my grandmother.She sent me down to the store with a list.Behind the counter(柜台) was a lady,Miss White
"Excuse me,"I said,she looked up."I need to get these."I continued,holding up my list."So?Get them?"Miss White pointed to a sign."There is no one else here except you and me,and I am not your servant(仆人),so get yourself a basket over there."
I visited Miss White twice a week that summer.Going to the store was like going into a war.But by the end of the summer,I could finish the one-hour shopping trip in around 15minutes.Before returning home,I stopped at the store to get some candies at the last time.
"All right,"she said,"What did you learn this summer?"
"That you are mean(吝啬的)!"I replied.
Miss White just laughed."I know what you think of me,"she said."Well,I don't care!My job is to teach every child I meet life lessons.You will be glad when you are older!"Glad I met Miss White?Ha!The idea was unreasonable.
Many years later,one day my daughter came to me with homework troubles.
"It is too bad,"she said.
"Could you finish my math problems for me?"
"If I do it for you,how will you learn to do it yourself?"I said.Suddenly,I was back at the store where I had learned the hard way to do shopping by myself.
Life is full of all kinds of troubles.You may be given a hand once or twice,but luck may not find you every time.So try to work it out yourself.
56.What did Miss White probably do?B
A.A teacher.
B.A shop assistant.
C.A bank clerk.
57.Why did the little girl stop before returning home?C
A.Because she wanted to say goodbye to Miss White.
B.Because she needed the help of Miss White.
C.Because she wanted to buy something.
58.What do you think of Miss White according to the passage?A
A.She is intelligent.
B.She is mean.
C.She is lazy.
59.What does the underlined word"unreasonable"mean?B
A.不相信的.
B.不合理的.
C.不可想象的.
60.What did the little girl learn from Miss White's life lessons?C
A.We have to learn how to ask for help.
B.We have to learn how to get on with strangers.
C.We have to try to work out troubles by ourselves.
分析 文章大意:本文叙述了作者还是一个小女孩时,商店的售货员怀特小姐教会她如何自己去独立买东西.多年后,当她明白了怀特小姐交给她的人生道理,那就是遇到困难,要自己去解决.
解答 56-60 BCABC
56题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段Behind the counter(柜台) was a lady,Miss White及后的可知是名售货员,故答案是B.
57题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段Before returning home,I stopped at the store to get some candies at the last time.可知回家之前,我最后在商店停下来买了些糖果,故答案是C.
58题答案:A 考查归纳题,根据文中的大意可知商店的售货员怀特小姐教会她如何自己去独立买东西.多年后,当她明白了怀特小姐交给她的人生道理,那就是遇到困难,要自己去解决,所以她非常聪明,故答案是A.
59题答案:B 考查词汇题,根据文中的前面的句子等你长大了,你会高兴的!"很高兴见到怀特小姐?可知不太合适,因为没有帮助他还要感谢他,可知不合理的,故答案是B.
60题答案:C 考查主旨归纳题,根据文中的最后一段Life is full of all kinds of troubles.You may be given a hand once or twice,but luck may not find you every time.So try to work it out yourself.可知从那个售货员学到的人生道理是:努力自己去解决遇到的问题,故答案是C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.