| Two different bookstores | ||
| Location | Sanlitun | Beijing (62)airport |
| Customers | (63)Westerners | Chinese people |
Books | biographies books about history,politics and current(64)events; a shelf of(65)novels … | biographies about rich people and the (66)way to their success; about how to learn English … It's not(67)easy to find the books which are popular in Sanlitun's bookstore. |
| The purposes of(68)reading | to be(69)away from daily life | To(70)improve daily life |
| The writer's attitude | The western readers should read a bit more for(71)practical purposes. | Chinese readers should learn how to read for fun. |
分析 在过去的两天里,我去过两个非常不同的书店.他们都在北京,都吸引20岁和30岁的人们.那么他们为什么如此不同呢?因为一个商店为中国人准备的,另一个是为西方人准备的.西方的书店,在三里屯,放在最前面展示的书是最受欢迎的,他们都是传记,关于历史的书,有关政治的和时事的书.更远处,有一个大的架子放满了小说.中国的书店,在北京机场,历史的书籍,政治和时事的书是很难找的.有一些人物传记,但他们似乎是教育性质的;几乎书上讲的都是有钱人,和他们怎么变得有钱.书店有很多很多关于如何学习英语的书.作为一个西方人,这很令我吃惊.作为西方人,我经常看到人们为了暂时远离现实生活而读书,而在中国,我发现很多书都是教人如何改善现实生活,比如,怎样会更有钱,怎样学习英语.也许这是西方人和中国人可以学习的另一个领域.我们西方的读物应该变得更有实用性;但我也认为中国人可能会受益于我的老师经常鼓励的一些东西:读书是为了娱乐.
解答 62.答案:airport.考查名词.两个书店的地点.根据At the Chinese store,at the Beijing airport中国的书店,在北京机场.可知.答案是airport.
63.答案:Westerners.考查名词.两个书店的顾客.根据Because one store was for Chinese people,and one was for Westerners因为一个商店为中国人准备的,另一个是为西方人准备的.可知答案是Westerners.
64.答案:events.考查名词.三里屯书店书的种类.be the most popular-were biographies (传记),books about history,and books about politics and current events最受欢迎的,他们都是传记,关于历史的书,有关政治的和时事的书.因此答案是events.
65.答案:novels.考查名词.三里屯书店书的种类.根据there was a big shelf full of novels有一个大的架子放满了小说.可知答案是novels.
66.答案:way.考查名词.北京机场书店书的种类.根据how they got rich他们如何变富的.可知应该是他们成功的方法.答案是way.
67.答案:easy.细节理解题.根据at the Beijing airport,there were very few books on history,and books on politics and current events were even harder to find在北京机场,历史的书籍,政治和时事的书是很难找的.可知"找到三里屯书店那样的书籍是不容易的".答案是easy.
68.答案:reading.细节理解题.根据The purposes of…"…的目的",可知应该是读书的目的.of是介词,后用动名词形式.答案是reading.
69.答案:away.考查搭配.读书的目的.根据people read to escape (逃脱) their daily lives人们为了暂时远离现实生活而读书.可知escape可以表达为be away from远离.答案是away.
70.答案:improve.考查动词.读书的目的.根据These Chinese books offered no escape from daily life-only ways to improve it而在中国,我发现很多书都是教人如何改善现实生活.可知答案是improve.
71.答案:practical.考查形容词.作者的态度.根据Westerners could certainly read a bit more for practical purposes西方的读物应该变得更有实用性.可知答案是practical.表示"实用的".
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | What an | B. | How | C. | What | D. | How an |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| To:Aggie@yahoo.com From:Joe@heinfo.net Subject:Help!Date:21/04/2010 10:02AM Dear Aunt Aggie, I'm having a problem with my classmate,Rena,at school.The other day I wrote an email to another classmate,Beth,in which I said some things about Rena that perhaps weren't very nice.Unluckily,when Beth was writing back to me,she accidentally forwarded the message to Rena!Now Rena is really angry with me and won't talk to me,and Beth is unhappy as well.She's said sorry to me a hundred times already,but the harm is done,I feel bad,because I never would have said those things to Rena's face,but how do I get her to forgive me?What should I do? Joe |
| To:Joe@heinfo.net From:Aggie@yahoo.com Subject:Some advice Date:22/04/2010 10:45AM Dear Joe, This problem is more common than you might think!Email is very useful,but also very dangerous,as you don't knowwhere your message might end up!First of all,you should say sorry right away to Rena.Explain that it was a mistake,and you didn't mean to hurt her feelings.It may take time for her to be able to forgive you,but that's up to her.Then you might want to do something nice for her.Perhaps send her some flowers to show that you're truly sorry.Also,you should remember that old saying,"If you don't have anything nice to say,don't say anything at all."And good luck! Aggie |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 16.A.boxes | B.toys | C.cars | D.dolls |
| 17.A.brought | B.took | C.caught | D.arrived |
| 18.A.name | B.drive | C.clean | D.see |
| 19.A.newspaper | B.magazines | C.books | D.advertisements |
| 20.A.take | B.show | C.find | D.buy |
| 21.A.rides | B.drives | C.catches | D.buys |
| 22.A.she | B.he | C.we | D.they |
| 23.A.either | B.neither | C.every | D.whole |
| 24.A.amazed | B.lucky | C.afraid | D.angry |
| 25.A.spell | B.say | C.write | D.explain. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | enough; to | B. | too; to | C. | to; too | D. | too; can't |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | hear; send | B. | hearing; sending | ||
| C. | hearing; to send | D. | hear; sending |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | look out them | B. | look them out | C. | look them up | D. | look up them |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com