精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Xinjiang Yumin Mountain Flower Festival opened testerday.It opens once a year.This is the fourth Flower Festival.It shows the great beauty of this area.The festival will last for 100 days.Visitors can visit the beautiful mountainous country(县)during the Flower Festival.They will enjoy a beautiful flower world.
Yumin is in the western part of Xinjiang.There are 24 rivers going through the area.The special geographical position(地理位置)and proper weather have made the country one of China's most interesting places.Visitors can enjoy the beautiful flowers,green grass,blue sky and so on.
The country is home to more than 1,000 kinds of plants.Different kinds of flowers come out in May every year.It's so beautiful.There are also more than 90 kinds of animals.In the past,it was known only by a small number of outdoor travel fans.But now it's very famous.So if you want to go on a trip to Yumin,you can start your trips in early May,when most of the country's wild flowers come out.
76.Does Xinjiang Yumin Mountain Flower Festival open once a year?Yes./Yes,it does
77.How long will the fourth Flower Festival last?For 100 days
78.Why has Yumin become one of China's most interesting places?Because it has a special geographical position and proper weather
79.How many kinds of plants are there in the country?More than 1,000
80.When is the best time to visit Yumin?In early May.

分析 本文叙述了新疆渔民山花节每年召一次时间是在5月,这个节日大约持续100天的时间,它因为特殊的地理位置和适当的天气使该县成为中国最有趣的地方.游客可以享受美丽的鲜花、绿草、蓝天等.

解答 76.Yes./Yes,it does细节理解题.根据It opens once a year.故用Yes./Yes,it does.
77.For 100 days细节理解题.根据The festival will last for 100 days可知节日将持续100天.故用For 100 days.
78.Because it has a special geographical position and proper weather细节理解题.根据The special geographical position(地理位置) and proper weather have made the county one of China's most interesting places.故用Because it has a special geographical position and proper weather.可知特殊的地理位置和适当的天气使它成为中国最有趣的地方之一.故答案为:Because it has a special geographical position and proper weather.
79.More than 1,000 细节理解题.根据第三段The country is home to more than 1,000 kinds of plants可知这个国家有超过1000种植物.
故答案为:More than 1,000.
80.In early May细节理解题.根据最后一段you can start your trips in early May可知5月初是最好的旅游时间,故用 In early May.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-John isn't happy today.Let's go and ____.
-Good idea.(  )
A.cheer up himB.cheer him upC.to cheer upD.cheer up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Last week,all the teachers and students of our school watched a special performance (表演) by a group of disabled people.The first program was a dance named"The light of life".To my surprise,all the dancers had lost one of their legs.As they were performing,I could see how they had to face so many difficulties.However,they showed us an amazing performance.
The two people who came out next shocked us all.The first one was a singer.He was very young but unluckily he had lost both of his hands in a big fire.The song he sung for us was"Late Autumn"and he sang it in such a low and sweet voice.Though it was warm spring,I felt a little cold when I heard the song as if (仿佛) it was really late autumn."How much love and feeling is hidden in my heart?I wish to hold your hands again."Hearing this,I couldn't keep back my tears (眼泪).The other one was also a young man.He lost both of his arms when he was six.
From then on,his feet became his"hands".He could do a mumber of things with his feet.What moved me most was that he was able to write with his feet.The two words"Flying High"expressed his wishes.
"If your wings are gone,your heart can still fly,"said Zhang Haidi,a disabled writer.In the world,there are many disabled people.yet most of them don't give up.They have strong wishes and beautiful dreams.Disability doesn't mean failure.Once you try hard,miracles will happen sooner or later.I believe where there is a will,there is a way.
56.The teachers and studentsBlast week.
A.watched a football match              
B.watched a performance
C.held a party                        
D.saw a film
57.Why did the writer feel cold when he heard the song"Late Autumn"?D
A.Because he had a bad cold.
B.Because it was late autumn.
C.Because it was cold at that moment.
D.Because the song was moving.
58."Flying High"expressed the wish ofB.
A.a blind person                    
B.a person with no arms
C.a person with no legs               
C.blind person
59.The underlined word"miracles"means"A"in Chinese.
A.奇迹            B.末来         C.想象         D.遭遇
60.What is the best title for this passage?C
A.An interesting day                 B.A strange writer
C.A special performance              D.Some disabled people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.In Japan,Luffy is more popular than Harry Potter.Luffy is the main character of One Piece(海贼王).The book came out in 1997.
One Piece tells the adventures of Monkey D.Luffy,a 17-year-old boy.He gets supernatural abilities by eating fruit.Luffy's dream is to find the world's biggest treasure,One Piece.Then he wants to become the next Pirate(海盗) King.
To make his dream come true,Luffy has to reach the end of the most dangerous ocean:the Grand Line.Luffy travels with a group of pirates called the Straw Hats.On his way,more people join the group.It even includes a cook,a soldier and a musician.They also help Luffy fight with other pirates on the way.
Many Chinese teenagers are One Piece fans.Yang Peiqi,14,of Shenzhen,says he thinks reading One Piece is great fun and also he likes the themes of the story-dreams and friends.

56.When did One Piece come out in Japan?B
A.In 1996.   
B.In 1997.    
C.In 1998.         
D.In 2000.
57.How old is Luffy?B
A.He is 16years old. 
B.He is 17years old.
C.He is 18years old. 
D.He is 19years old.
58.What are the themes of One Piece?C
A.Treasure and money.
B.Study and hard work.
C.Dreams and friends.
D.Pirates and wars.
59.Which of the following sentences is NOT true according to the passage?D
A.The Straw Hats is a group of pirates.
B.Yang Peiqi is a fan of One Piece.
C.Luffy wants to find One Piece.
D.In China,Luffy is more popular than Harry Potter.
60.What does the underlined word"character"mean in Chinese?C
A.特点         
B.字母            
C.角色            
D.个性.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.A lot of money __________ at the charity show,but the cost of living __________ a lot,so we still need to do much work to help the disabled people.(  )
A.was raised; has risenB.was raised; were raised
C.rose; has risenD.rose; were raised

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The red bike is Jim's and the blue one        me.(  )
A.is belonged toB.is belonging toC.belongs to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.You wouldn't steal a car.You would never rob (抢劫) a bank or pick someone's pocket.But you may be another kind of thief.
If you have ever bought a disc for 15yuan or less,then you have helped to rob artists or musicians of their intellectual properly rights (知识产权).
Last Thursday was World Intellectual Property Day.Activities to tell people about intellectual property rights were held around the country.
Intellectual property includes inventions,literary (文学的) and artistic works,names,and pictures.They are of little value (价值) if they are not read,seen and used.
While the cost of copying discs is very small,authors,singers and actors have to spend a lot of money and time making a new product.That's why they have the right to make money from their work.
So buying pirated (盗版的) music of Jay Chou and Jolin Tsai is like stealing from them,paying them no respect for their hard work.
If Jay Chou cannot make money from his work,he may not make anything else.But those who make pirated goods are becoming rich without doing any hard work.
The authors should ask for a fair price for their work.Earlier this year there was much talk about how much KTV clubs should pay the music companies for using their songs.
The copyright fee (版权费) also should be fair to the users.That's good for the music's popularity and society as well.
57.What is the author's attitude towards protecting (保护) intellectual property rights?A
A.He is for it.
B.He is against it.
C.He doesn't care about it.
D.The article doesn't tell us.
58.Which of the following do intellectual property rights not cover?D
A.Inventions.
B.Literary and artistic works.
C.Names end pictures.
D.Pirated music.
59.According to the article,which of the following is true?B
A.Authors should ask for a high price for their work,
B,The copyright fee should ha fair to users.
C.Authors,singers and actors have no right to make money from their work,
D.Buying pirated music by Jay Chou is very good.
60.What is the best title for the article?C
A.Rob a Bank                        
B.Copyright Fees
C.Say No to pirated Music                
D.World Intellectual Property Day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The strawberries taste nice,so my mother buys some for me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.There is a big playgroundbetweenthe swimming pooland(在…之间) the building.

查看答案和解析>>

同步练习册答案