精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.It was midday when I got the call that my grandfather was not well and he was quickly getting worse.I knew I had to get to the hospital to tell him how much I loved him.So I didn't have lunch and hurried to hospital.When I got to the hospital,I asked about how he was.He told me,"I'll be fine,Henry."Although we both knew that wasn't true.Then he asked me with a smile how I was doing.
Hearing what my grandpa said,I cried out,"grandpa.I just want to let you know how much I love you."By the time,tears were falling down my face.He said,"I know.Thank you for telling me that.i am very happy.If there is anything I could ask you,I want you to be good to your family,your mother,your father,your brother and so on.That's all I want you to do."After a while,he died with a smile.
What I learn that day changed my whole life.
From then on,I began telling people how much I love them,care for them,and respect them.I get in touch with(与…保持联系)my babysitter,my barber,to show my appreciation.I wake up every morning and list everything I'm thankful to in my life.

36.How was the grandfather when the writer got to hospitalB?
A.He was fine.
B.He was seriously ill.
C.He was worried about the writer.
D.He was anxious to leave the hospital.
37.The writer went quickly to the grandfatherD
A.to make sure he was well.
B.to see him for the last time.
C.to help him out of hospital.
D.to have him know his love to him.
38.Why did the writer cry out when he heard his grandfather's wordD?
A.He was hurt         
B.He was afraid
C.He was surprised     
D.He was moved.
39.The word"respect"means"D
A.给予.
B.烦扰.
C.欢迎.
D.尊重.
40.The grandfather wanted to tell the writerD.
A.to help the family                  
B.to be brave in life
C.to go back home               
D.to be good to others.

分析 这是一篇记叙文,本文讲述在外公去世的时候作者才意识还没有对他说出自己的爱,在病床前跟外公说出自己的心声,表达自己的感激,从此改变作者对于人生的态度,处处充满感恩.
中午时我得到电话,我的外公不太好,情况恶化地很快.我知道我得去医院告诉他我是多么爱他,所以我没有吃午饭,急忙去医院.当我到医院的时候,我问他感觉怎样,他告诉我,"我没事,亨利",虽然我们都知道这不是真的.然后他面带微笑问我工作怎样.
听到我爷爷说的话,我哭了."爷爷,我只是想让你知道我有多么爱你".到那时,眼泪从我的脸流了下来.他说:"我知道,谢谢你告诉我这些,我非常高兴,如果我还可以要求你做些什么的话,希望你能好好对待你的家人,你的妈妈,你的爸爸,你的弟弟等等,这就是我想让你做的."过了一段时间,他笑着去世了.
那一天我所学到的,改变了我的一生.
从那时起,我开始告诉人们我是多么爱他们、关心他们,尊敬他们;我跟我的保姆、我的理发师保持联系,表示对他们的赞赏.我每天早上醒来,列出我生命中所感恩的每一件事.

解答 36.B;细节理解题;根据 when I got the call that my grandfather was not well and he was quickly getting worse.可知当作者到医院时,他爷爷的病情已经很严重;故选B.
37.D;细节理解题;根据I knew I had to get to the hospital to tell him how much I loved him.可知作者想快速见到爷爷是因为想告诉他,他有多么爱他的爷爷,故选D.
38.D;细节理解题;根据He told me,"I'll be fine,Henry."Although we both knew that wasn't true.Then he asked me with a smile how I was doing.和"Hearing what my grandpa said,I cried out"可知爷爷已经病重,仍然说自己没事而且询问作者的情况,所以作者深受感动,从而失声痛哭;故选D.
39.D;词汇考查题;"respect"的汉语意思是尊敬、尊重;根据短文内容From then on,I began telling people how much I love them,care for them也可以推测出作者从那以后很尊敬身边的人;故选D;
40.D;细节理解题;根据If there is anything I could ask you,I want you to be good to your family,your mother,your father,your brother and so on.可知爷爷想告诉作者要善待别人;故选D.

点评 在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义.对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件中的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.How many tickets do they have?(  )
A.OneB.TwoC.Three

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.不少独居老人都希望自己的子女常回家看看.(who)Many old people who live alone hope that their kids will visit them often..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.British tennis player Andy Murray waited seven years before he could realize his Grand Slam (大满贯) dream.
On September11,2012,Murray beat defending champion(卫冕冠军)Novak Djokovic in the US Open final.The 25-year-old finally won his first everGrand Slam trophy (奖杯) since he turned professional (职业的)in 2005.
It was a close match that lasted four hours and 54 minutes.The two are good friends and Djokovic is only seven days younger.Djokovic has won five titles (冠军) while Murray was the runner-up in his last four Grand Slam finals.Would he be able to win a grand slam the fifth time of asking?Even Murray himself was not sure.
"I was still doubting ( 怀疑)myself right up to a few minutes before going on to play the match.I havebeen in this position many times and not tried hard to get through,"he told the Daily Mail after his victory.
But he did not think about his past disappointment (失望)too much.Instead,he fought through."1 think just proving myself is probably the mostpleasing part about this match,"he said.
The victory comes four weeks after Murray won a gold at theLondon Olympics.He is now Britain's first male Grand Slam singles champion in 76 years.He is the new pride of the British people.

41.Murray has worked hard for seven years because he wanted toA.
A.realize his Grand Slam dream
B heat defending champion
C.turn a professional player
D.win in the US Open final
42.What do you know about Novak Djokovic from the text?C
A.He is seven days older than Murray
B.He finally won on September 11,2012
C.He has won five world championships
D.He beat defending champion Murray.
43.Even before the US Open final was started,MurrayD.
A.was still planning to make friends with Djokovic
B.was still doubting whether he would give up
C.was really proving himself to win the game
D was not sure whether he would win the game
44 What makes Murray become the new pride of the British people?A
A.The first male Grand Slam singles champion in 76 years
B.His too much disappointment in the pastfew years
C.The first singles champion at the LondonOlympics
D.His defending champion's position manytimes
45.The Chinese meaning of the underlined word"runner up"in the text isB.
A.冠军        
B.亚军      
C.爱好者     
D.参与者.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Meiduo was veryunhappy(happy) to hear the bad news.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Peterwill cook(cook)for his parents on the International Day of Families tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.turn off,when,leavePlease turn off the light when you leave the room..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Honey,how are you feeling now?
-I am much better,Mum.So you ________ take me to see the doctor.(  )
A.can'tB.mustn'tC.needn'tD.couldn't

查看答案和解析>>

同步练习册答案