精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.On Feb 21,a special Chinese"diplomat (外交官)",Bao Bao the panda,arrived in China from the United States.Many people in the US found it hard to say goodbye to her and were at the airport to see her leave.
Bao Bao was born at the National Zoo in Washington DC in 2013.Her parents are Tian Tian and Mei Xiang.They went to the US in 2000."We have watched Bao Bao grow up during the past three years,"said Dennis Kelly,the zoo director."We're going to miss her so much."
In fact,the zoo has been preparing for Bao Bao to leave since the moment she was born.That's because under the agreement between China and other countries,all the pandas born outside China must return home by the time they are four years old.
The flight took nearly 16hours.A zookeeper and a doctor were on the plane together with Bao Bao.To make her comfortable,the zoo put bamboo and other snacks on the plane.Now,Bao Bao is at her new home in Chengdu.She will start a new life there.
Back to 1972,China first sent two pandas to the US as gifts.Right now,four zoos in the US have pandas from China.The pandas play an important role in the friendship between the two countries.
Of course the US is not the only country with pandas.There were 44pandas living in different countries around the world last year,reported Xinhua.
34.The people in the USC when Bao Bao left the US.
A.didn't mind her at all                
B.missed her so much
C.didn't want to say goodbye               
D.bought her some gifts
35.What's the agreement about the pandas between China and other countries?B
A.All pandas born outside China must move to another city after they were born.
B.All pandas born outside China must return to China at the age of four.
C.The country where the pandas were born must offer good living condition for them.
D.The country where the pandas were born must protect them from danger carefully.
36.China sends two pandas to the USD.
A.to make them comfortable and happy       
B.to help them start a new life in US
C.to help the US zoos have more pandas      
D.to be a gift and symbol of friendship
37.This passage might come fromA.
A.a newspaper 
B.a poster             
C.a story book             
D.a guide book.

分析 这是一篇日常生活类阅读,主要介绍熊猫外交在两国之间的友谊中发挥了重要作用,其中送往美国的两只大熊猫的后代宝宝将要从美国回到中国,很多美国人都不想它离开,但是中国和其它国家有协议,所有熊猫必须四岁时回到中国.不止在美国,去年世界各地有44只熊猫生活在不同的国家.

解答 34.答案:C.细节理解题.根据第一段Many people in the US found it hard to say goodbye to her在美国的很多人发现很难和她说再见.可知,美国人不想和宝宝说再见.故选C.
35.答案:B.细节理解题.根据第三段That's because under the agreement between China and other countries,all the pandas born outside China must return home by the time they are four years old.这是因为中国和其他国家之间的协议下,所有出生于中国以外的大熊猫必须他们四岁的时候回国.可知,故选B.
36.答案:D.细节理解题.根据倒数第二段China first sent two pandas to the US as gifts.Right now,four zoos in the US have pandas from China.The pandas play an important role in the friendship between the two countries.中国第一次送两只熊猫给美国作为礼物.现在,在美国动物园里有四个动物园有来自中国的熊猫.大熊猫在两国之间的友谊发挥了重要作用.可知,送给美国的熊猫是一份礼物和友谊的象征.故选D.
37.答案:A.文章来源题.A一张报纸.B一张海报.C一个故事书.D一本旅行指南.根据最后一句There were 44pandas living in different countries around the world last year,reported Xinhua.有44只大熊猫去年居住在世界各地的不同国家,新华社报道.可知,应该是来自报纸,故选A

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.与乒乓球相比,足球更令人激动(compared with)
Comparedwith table tennis,football is more exciting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Her parents allowed her _______ to the party yesterday.(  )
A.to goB.wentC.goingD.goes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

5.A young woman took great pride in flowers in her yard.She had been raised by her grandmother who had taught her to love and care for flowers.So her yard was the most beautiful one her village.
One day,while looking through a flower list that she often ordered from,a picture of a plant immediately caught her eyes. She had never seen a flower like that before."I must have it"she said to herself,and she ordered it.
When it arrived,she planted it at the bottom of a stone wall at the back of her yard.It grew vigorously,with beautiful green leaves all over it.Day after day,she took care of it,but there were no flowers.
One morning,as she stood looking at the plants,she felt disappointed.She wondered why her plant hadn't bloomed(开花).
However,at this moment,her disabled neighbor invited her to her yard and said,"Thank you so much!You can't imagine how much I have enjoyed the flowers that you planted!The young woman walked into her neighbor's yard.She saw that on the other side of the wall the plant was full of flowers.
They were,indeed,the most beautiful flowers that she had ever seen.The plant had grown up through the crevices(裂缝) in the wall.
If you can't see the results of your labor(劳动),it doesn't mean that there isn't any fruit.
81.Why was the disabled neighbor thankful to the young woman?
Because he enjoyed the flowers she planted.
82.The underlined word"vigorously"in Paragraph3means in Chinese.
旺盛地
83.Put the underlined sentence in Paragraph2into Chinese.
一天,当她在浏览她常常订货的一份花卉名录时,一幅植物图吸引住了她.
84.Give a proper title to the passage.
The other side of the wall.
85.What can you learn from the passage?
If you can't see the results of your labor(劳动),it doesn't mean that there isn't any fruit..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Shall I tell Tom about it?
-No,you _______.I've told him already.(  )
A.needn'tB.wouldn'tC.mustn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2._________ beautiful sunshine!Shall we take a walk around Daming Lake?(  )
A.What aB.WhatC.How aD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

9.Sally is not as tall as Sonia.(改写句子,句意不变)
Sonia istaller than Sally.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.假如你是王宁,教师节就要来了,请你代表全班同学给英语老师Smith写一张贺卡,表达同学们对他的感谢,也希望他在中国过得开心.
To dear Mr.(1)Smith
Happy(2)Teachers'Day!
(3)Thankyou for teaching us so well.
We hope you'll have a good time in (4)the festival
Best wishes!
From all your (5)students

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
ourselves   almost     note      laughed    disappointed   boss
boring     including   quarter    exciting     still         chances
My name is Dong Lin.I'm the(61)bossof a car company.Now,I'm a successful businessman.However,I used to be shy.
I(62)stillremember the first day of my high school.There were 28students in my class.A(63)quarter of them were boys;(64)includingme.The first lesson was English.When class began,our English teacher Miss Liu asked us to introduce(65)ourselves.When it was my turn,I got so nervous that I couldn't speak a word.Some students(66)laughedat me and I left so(67)disappointedwith myself.
When class was over,Miss Liu asked me to her office.She said to me,"Dong Lin,going to high school can be a bit difficult at first.But it can also be(68)exciting.Why not consider it as a wonderful new challenge with lots of(69)chancesof learning new things and making new friends?"Miss Liu's words helped me become more confident.
From then on,I write a thank-you(70)noteto Miss Liu every year on Thanksgiving Day.I would not have become so successful without her.

查看答案和解析>>

同步练习册答案