精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.请阅读关于世界读书日的活动介绍,根据所提供的信息,完成下列表格,把答案写在答题卡指定的位置上.
We always look forward to World Book Day-it's a chance to share
our love of books and reading with even more people!Here are some of
the activities in different countries and places to celebrate the World
Book Day,April 23rd every year.
School Children's Books
School Children's Books are happy that best-selling writer Holly Webb is their World Book
Day writer for 2012.Holly has written a large number of books for chldren and she has written a special Magic Molly story just for this years World Book Day!
Reading Package
On the World Book Day,every primary school student in Britain will receive a package from
their school.Inside,there is a story book,a beautiful card and a reading list.Besides these three
things,there will also receive a special note,which is worth one pound.Children can use it to buy
their favorite books.And they can also enjoy a special price---20% cheaper.
Share of Reading
It is an interesting on-line activity which is for one week.People can share their opinions of
a book on line.There are also many reading-aloud activities in libraries.For example,in 2010's
World bookd Day,U.S.first lady Michelle Obama read aloud a book called The Cat in The Hat for
More than 200children in a library.
Information Card
What's the date of the World Book Day81.April 23rd
Who is the World Book Day writer of School Children's Books82.Hooly Webb
How many things do primary school students in Britain receive on the World Book Day83.four things
What can people do in the activity of Share of Reading84.to share their opinions of a book and reading-aloud activities
Which book did Michelle Obama read aloud to children on the 2010World Book Day85.The Cat in the Hat

分析 本文主要介绍世界读书日的活动.

解答 81.April 23rd 细节理解题.联系第一个表格Here are some of the activities in different countries and places to celebrate the World 
Book Day,April 23 rd every year下面是不同国家地方在每年4月23日庆祝世界读书日的活动.故答案是April 23rd.
82.Hooly Webb细节理解题.联系第二个表格School Children's Books are happy that best-selling writer Holly Webb is their World Book Day writer for 2012.可知holly webb是为世界读书日写书的作家.
83.four things细节理解题.联系第三个表格there is a story book,a beautiful card and a reading list.Besides these three things,there will also receive a special note,which is worth one pound.可知,有一本故事书,一个漂亮的卡片,和一个读书清单,除了这三样东西,也会收到一个特别的值一磅的便条.故答案是four things.
84.to share their opinions of a book and reading-aloud activities细节理解题.由第四格表People can share their opinions of a book on line.There are also many reading-aloud activities in libraries可知人们可以在线分享他们对书的看法.在图书馆也有很多朗读活动.故答案是to share their opinions of a book and reading-aloud activities.
85.The Cat in the Hat细节理解题.由第四个表格 U.S.first lady Michelle Obama read aloud a book called The Cat in The Hat for
More than 200 children in a library可知美国第一夫人读的是一本叫做The Cat in The Ha的书.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Farming in the USA today is very different from that 100 years ago.In those days,farmers did not have many machines to help them.They had animals.(71)C This meant that farms were smaller than they are now.Farmers also worked in a different way in the past.In those clays,farmers grew fruits and vegetables and kept cows,pigs and chickens to feed their families.(72)E
Farmers have a very special life in many ways.First of all,they can't leave the job at the end of the day.They live on the farm and there is always work to do.Second,a lot of farm work is outdoors,so the weather is very important for farmers.(73)D  A lot of bad weather means farmers will lose money.Finally,farmers work with plants and animals.They understand nature better than other people do.
(74)A Spring is a time for planting.Farmers are busy getting the fields ready and then:Planting the seeds(种子).In summer,farmers must take good care of the plants.Some may need water.Other plants may have problems with insects or diseases.Then in fall,the fruits or plants are ready for picking.(75)B Winter is a time for rest or for work on the farm machines.

把A---E五个选项填入文中空缺处,使短文完整正确.
A.Farm work changes with the seasons.
B.That is a very busy time for farmers.
C.But animals work slowly compared to machines.
D.It is also important for the success of their farms.
E.Today farmers grow things on the farms so they can sell them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.
35.How many days will the show be on?A
A.For 10days.
B.For 12days.
C.For 9days.
D.For 15days.
36.Lucy is 7years old and she wants to see the show with her parents in the evening.They should payD dollars for the tickets.
A.25   
B.35       
C.60      
D.84
37.Which of the following is NOT mentioned in the passage?B
A.The name of the show.
B.The name of the director.
C.The telephone number.
D.The name of the theatre.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
47.What type of pizzas does Mr.Smith order?D
A.Hawaiian and Supreme.
B.Vegetarian and Supreme.
C.Supreme and coffee.
D.Hawaiian and Vegetarian.
48.How long is the business time every day?D
A.3hours.
B.8hours.
C.14hours.
D.15hours.
49.Where does the customer live?B
A.No.348Beijing Road.
B.No.67Beijing Road.
C.No.67Nanjing Road.
D.No.348Nanjing Road.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.World Greetings
PhilippineThe everyday greeting for friends is a handshake for both men and women.Men sometimes pat each other on the back.
JapanWhen people meet for the first time,they usually bow.In business,people also snake hands.
In formal situations,people often exchange business cards.When you give a business card,give it with two hands This is polite.
Special note:In Japan,a smile can have different mean-ings.It usually means that the person is happy,or that the person thinks something is funny.But it can also mean that the person is embarrassed.
New ZealandUsually,both men and women shake hands when they meet someone for the first time.
Fun fact:If you see two people pressing their noses together,they are probably Maori.The Maori are the native people of New Zealand.This is their traditional greeting.
BrazilMen often shake hands when thev meet for the first time.
When women meet,they kiss each other on the cheek.Women also kiss male friends to say hello.
When you shake hands,look at the person in the eyes.This shows interest and friendliness.
38.In which country do men sometimes pat each other on the back?A
A.Philippine.
B.Brazil.
C.Japan.
D.New Zealand.
39.In this passage,which of the following is NOT mentioned?B
A.Kisses.
B.Hugs.
C.Bows.
D.Handshakes.
40.Which of the following is true,according to the passage?C
A.Both men and women shake hands in Brazil when they meet.
B.Japanese won't smile until they feel very happy.
C.The Maori often press their noses together to greet each other.
D.In Philippine,people shake hands only when they meet for the first time.
41.What does the writer mainly want to tell us in the passage?A
A.Different ways of greetings.
B.Four countries.
C.Some fun facts.
D.Some special notes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.配对阅读,阅读左栏的信息,从右栏中选出与之相匹配的信息.并将答案的字母编号填写在答题卷上.
66.Zhang and Wang,both teachers are going to take their summer holidays at some beautiful seaside.They like good wine and shopping.D
67.Chen Hong and Li Hui,university students,want to travel on very little money,and would like to get to know the country by working with the local people for two weeks.G
68.Mr Liang,a young and busy manager,needs a holiday to relax.He would like to go somewhere warm and sunny,where he can swim in the sea,and he enjoys sports and dancing.A
69.Mr Lee and his wife,who have recently retired,want to see places of cultural and historical(历史的)interests,but Mrs Lee hates flying.B
70.Zhang Xia,a nurse in a hospital in Guangzhou,hopes to spend her 21st birthday in the north and skate on the real ice.F
A.Seven Days on Jinsha Island
Seven-day holidays on Jinsha Island,lovely beach with golden sands and deep blue sea.Sailing and some other water sports as well as dancing to local music.
B.East China in Comfort
Comfortable coach tours around five cities in East China.Six days of normal holiday season,seeing local culture.
C.A four-day Holidays in Guilin
Relax yourselves for a four-day holidays in Guilin.Stay in Lijiang Hotel.Taste delicious Guilin rice noodle.A tour on Lijiang River by boat.
D.Holiday Homes in Sanya
Holiday flats in Sanya in summer season by the sea,yet near shops and restaurants.
E.One Day Travel in Guangzhou
Climb Mt.Baiyun in the morning,visit Yuexiu Park and other sceneries(风景) after lunch.A night time to boat trip on Peal River at 8:00.
F.One Week on Sun Island,Harbin
One-week holidays in the Full Moon Hotel.Beautiful flats with sights of Sun Lake.Skating,skiing and other winter sports.
G.Farm Holidays in Guizhou
Working holidays in a farm in Guizhou for one to three months,if prepared to work with the farmers.Rooms,food and trips all provided free-you only pay for the low cost traffic.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.I thought the job would be a success.But it _______ to be a mess!(  )
A.turned intoB.turned outC.turned awayD.turned off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.提示:在生活中,每个人都难免会做错一些事,这些事总会让人感到遗憾或后悔.每当回想起这样的事情,你的内心会有什么感悟和触动呢?你是否曾用适当的方式向你的家人、老师、同学或朋友…表达过你的歉意呢?请以"I Should Say Sorry to…"为题,写一篇英语短文,记叙你亲身经历过的一件小事,以表达你的真实情感.
要求:
1.词数不少于60个;语言流畅、书写规范、卷面整洁;
2.文中不得使用你的真实姓名、校名,否则以零分计;
3.书面表达必须写在答题卡上,如在本卷上作答,一律不得分.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Something unusual is happening in our town.(对划线部分提问)
Whatis happening in our town?

查看答案和解析>>

同步练习册答案