精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Pollution
Hundreds of years ago,life was much harder than it is today.People didn't have modem machines.There was no modern medicine,either.
Life today has brought new problems.One of the biggest is pollution,Water pollution has made our rivers and lakes d吟It kills our fish and pollutes our drinking water.Noise pollution makes us talk louder and become angry mare easily.Air pollution is the most serious kind of pollution.It's bad to alt living things in the world.
Cars,planes and factories all pollute our air every day.Sometimes the polluted air is so thick that it is like a guilt over a city.This kind of guilt is called haze(雾桩).
Cars,planes and factories all pollute our air every day.Sometimes the polluted air is so thick that it is like.quilt over a city.This kind of quilt is called haze(雾吸)
Many countries are making rules to fight pollution.Factories must now clean their water before it is thrown away,they mustn't blow dirty smoke into the air.
We need to do many other things.We Bart put waste things in the dustbin and not throw it on the ground.We can go to work妙bus or with our friends in the same car.If there are fewer people driving,there will be less pollution.Rules are not enough.Every person must help to reduce pollution.

66.Hundreds of years ago,life was much harder than it is today becauseC
A.there were not any modem machines
B.there was no modern medicine
C.both A and B
D.there were not many people
67.What is the biggest problem in today's lifeD?
A.Water pollution   B.Air pollution   C.Noise   D.Pollution
68.The most serious kind of pollution isB
A.noise pollution   B.air pollution   C.water pollution   D.A,B and C
69.Factories must clean their waterD.
A.before they are thrown away           B.when they are thrown away
C.after it is thrown away               D.before it is thrown away
70.From the passage we know thatD.
A.a few years ago,there was no haze at all
B.today people don't have to talk to each other in a loud voice
C.we can drink water from the polluted rivers and lakes
D.people are making rules in order to fight pollution.

分析 污染
几百年前,生活与现在相比是困难的多的.人们没有现代的机器.也没有现在的药物.
今天的生活带来了新的问题.最大的问题之一是污染.水污染让我们的河流湖泊变脏.它杀死了我们的鱼,污染了我们的饮用水.噪音污染让我们讲话更大声并很容易动怒.空气污染是污染重最严重的.它对世界上所有的生物有害.
汽车、飞机和工厂每天都污染着我们的空气.有时候,被污染的空气是如此的厚以至于它看起来就像是城市上空的一床被子.这种被子被称作雾霾.
许多国家正在制定规则来解决污染.工厂现在必须在污水排出前净化它,并且禁止向空气中排放有害气体.
我们需要做许多其他事情.我们可能把废弃物放在垃圾桶里,不把它们扔在地上.我们可以做公共汽车或和朋友拼车去工作.如果开车的人少了,污染也将变少.
规则是不够的.每个人必须帮助解决污染问题.

解答 66:C 细节理解题.根据第一段life was much harder than it is today.People didn’t have modern machines.There was no modern medicine,either.(人们没有现代的机器.也没有现在的药物.)故选C.
67:D 细节理解题.根据文章第二段One of the biggest is pollution(最大的问题之一是污染).故选D.
68:B 细节理解题.根据第二段第6句Air pollution is the most serious kind of pollution(空气污染是污染重最严重的).故选B.
69:D 细节理解题.根据文章第四段Factories must now clean their water before it is thrown away(工厂现在必须在污水排出前净化它).故选D.
70:D 细节理解题.根据文章第四段Many countries are making rules to flight pollution(许多国家正在制定规则来解决污染.)故选D.

点评 这是一篇贴近人们生活实际的健康环保的阅读理解题.题型只有细节理解题,文章结构清晰.考生在做题的过程中需要根据题干从文章中找出对应的句子或关键点来作答.此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-How do you like your host's family?
-Oh,they're the ones _____ are kind and polite.(  )
A.whatB.whoC.whichD.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.There are so many flowers in the garden.______beautiful the flowers are!(  )
A.HowB.What aC.How aD.What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.  A Bite of China Season Two(《舌尖上的中国》第二季)  is coming!
  The program is shown at 9:00 0n CCTV-1every Friday night from April 18 to June 6,2014.There are altogether eight episodes (集),all about history and culture of food,eating and cooking in China.The directors spent one year visiting more than 150 different parts of China.More than 300types of food are covered in the documentary.
  As an old Chinese saying goes,food is what matters most to people.It plays an important role in our daily life,and the rich food culture is also one of the most important parts of Chinese culture.A Bite o f China Season Two wants to show the joys and sadnesses of ordinary (普通的) Chinese in changing times through food.
  A Bite of China Season One was shown on CCTV in 2012.It attracted more than 100million viewers.It is all about food,while the second season cares more about the relationship between the people and the food.For example,the first episode shows a young man spent four hours climbing a 40-metre-high tree to get something nice for his brother.
  The show reminds viewers of their homes and the tastes of childhood.One Weibo user wrote,"A Bite o f China Season Two makes me have so many words to say.It makes me think of my parents and my grandmother.I haven't been home for a long time,so I have decided to go back in a few days."
  The show uses food as a window to introduce China to the world.Viewers can see how Chinese people love life by loving food.Anyone who wants to know more about Chinese culture and Chinese society (社会) should have a bite of the program.

41.How many types of food are covered in this program?D.
A.150.B.More than 150.C.300.D.More than 300.
42.The type of the TV program A Bite of China isB.
A.a cartoon        B.a documentary     C.a chat show     D.a drama series
43.What's the Chinese meaning of the underlined sentence?B.
A.粒粒皆辛苦     B.民以食为天  C.一顿不吃饿得慌    D.吃一堑,长一智.
44.The third paragraph mainly talks aboutD.
A.the details of the first episode  B.the rich types of food of China
C.the relationship between the people and the food
D.the difference between Season One and Season Two
45.Which of the following is NOT mentioned (提及) in the passage?A.
A.The show explains to people why Chinese people love life.
B.The show tells people about history and culture of food in China.
C.The show uses food as a window to introduce China to the world.
D.The show reminds viewers of their homes and the tastes of childhood.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The old man felt a bit lonely with his wife gone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Therewill be (be) a football match in our school,won't there?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-What do you think of the price of the gold in the world?
--Now it's getting much _____ than before.(  )
A.cheaperB.cheapestC.lowerD.lowest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-I        hear you read English in the morning.It's really a good habit.
-My teacher encourages us to do so every day.(  )
A.neverB.seldomC.sometimesD.always

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A hunter found a piece of forest where there were plenty of animals to hunt.He was pleased,but the only trouble was that the place was very difficult to get to.Then he went to the pilot of a small plane and asked him to take him there.The pilot made his living by carrying hunters to parts of the country where there were no roads and no railways.
The pilot said,"I have flown over that part of the country on my way to other places,and I know that we can't land anywhere between this river and these mountains."
"I thought you were a wonderful pilot,"said the hunter."Some of my friends saidyou could land a plane on a stamp."
"That's right,"answered the pilot."I can land a plane where nobody else can.But I tell you there is nowhere to land in the place you are talking about."
"And what if I tell you that another pilot did land me there last spring?"said the hunter.
"Is that true?"asked the pilot."Yes,it is."
Well,this pilot could not let himself be beaten by another,so he agreed to take the hunter.
When they reached the place,the hunter pointed out a small spot (地点) without trees in the middle of the forest.The pilot thought that there was not enough room to land there,but the hunter said that the other pilot had done so the year before,so down went the plane.When it landed,it turned right over onto its back.As the hunter climbed out,he smiled happily and said,"Yes,that is exactly how the other pilot managed it last time."

46.The hunter was happy becauseA.
A.he found a good place to hunt
B.he hunted a lot of animals
C.he became a good pilot
D.he found a good pilot
47.Why did the hunter ask a pilot for help?C
A.Because the hunter did not like cars.
B.Because the pilot knew the place well.
C.Because the hunter could only go there by plane.
D.Because the place could be reached faster by plane.
48.What does the underlined part"you could land a plane on a stamp"mean?B
A.You could put a picture of a plane on a stamp.
B.You could land on a place as small as a stamp.
C.A stamp is a good place to land a plane.
D.You could put a stamp on your plane.
49.According to the passage,the pilotD.
A.was not a good one
B.was not brave enough
C.did not know where the place was
D.knew there was not enough space to land
50.The pilot landed the plane,C.
A.but he was badly hurt
B.and he felt very happy
C.but he nearly broke the plane
D.because he found a good place to do so.

查看答案和解析>>

同步练习册答案