精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Everyone has got two personalities-the one that is shown to the world and the other that is secret and real.Yo don't show your secret personality when you're awake because you can control your behavior,but when you're asleep,your sleeping position shows the real you.In a normal night,of course,people frequently change their position.The important position is the one that you go to sleep in.
If you go to sleep on your back,you're a very open person.You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas.You don't like to upset people,so you never express your real feelings.You're quite shy and you aren't very confident.
If you sleep on your stomach,you are a rather secretive(不坦率的)person.You worry a lot and you're always easily upset.You're very stubborn(顽固的),but you aren't very ambitious.You're usually live for today not for tomorrow.This means that you enjoy having a good time.
If you sleep curled up (卷曲),you are probably a very nervous person.You have a low opinion of yourself and so you're often defensive.You're shy and you don't normally like meeting people.You prefer to be on your own.You're easily hurt.
If you sleep on your side,you have usually got a well-balanced personality.You know your strengts and weaknesses.You're usually careful.You have a confident personality.You sometimes feel anxious,but you don't often get depressed.You always say what you think even if it annoys people.

56.According to the writer,you naturally show your secret and real personalityB.
A.only in a normal night
B.only when you go to sleep
C.only when you refuse to show yourself to the word
D.only when you change sleeping position
57.Which is NOT mentioned in the second paragraph about a person's personality?C
A.He or she is always open with others.
B.He or she always likes new ideas earlier than others.
C.He or she is always easily upset.
D.He or she tends to believe in others.
58.Point out which sentence is used to show the personality of a person who is used to sleeping on his or her stomach?C
A.He or she is careful not to offend others.
B.He or she doesn't want to stick to his or her opinion.
C.He or she can't be successful in any business.
D.He or she likes to bring others happiness.
59.Which of the following may be the reason for you not to make friends with a person who sleeps curled up?A
A.He or she would rather be alone than communicate with you.
B.He or she is rarely ready to help you.
C.He or she prefers staying at home to going out.
D.He or she wouldn't like to get help from you.
60.It appears that the writer tends to think highly of the person who sleeps on one side  becauseB.
A.he or she always shows sympathy for people
B.he or she is confident,but not stubborn
C.he or she has more strengths than weaknesses
D.he or she often considers annoying people.

分析 每个人都有两个个性,一个显示给世界的和另一个是秘密和真实的.当你醒着的时候你不会暴露出你的秘密个性,因为你可以控制你的行为,但是当你睡着的时候,你的睡眠姿势会暴露你真实的个性.当然一夜之间人们经常会改变他们的睡觉姿势,但我们看的只是你刚要睡着时的姿势.
如果你以仰卧的姿势睡觉,那么你是一个非常开放的人.你通常很信任人,你很容易受到时尚或新想法的影响.你不喜欢扰乱人,所以你永远不会表达你的真实感觉.你相当害羞,而且你并不是很自信.
如果你趴着睡觉,你是一个相当不坦率的人.你担心很多,而且你很容易感到不安.你非常顽固,但你有没有很雄心勃勃.你通常是一个走一步看一步的人,这意味着你喜欢享受美好时光.
如果你睡觉时身体是蜷缩的,那么你可能是一个非常紧张的人.你对自己没有太多的看法,所以你经常处于防御状态.你很害羞,你通常不喜欢与人见面.你更喜欢独处,你很容易受伤.
如果你侧身睡觉,你通常有一个平衡的个性.你知道你的强项和弱点.你通常比较小心谨慎.你很有自信.你有时会感到焦虑,但你不会经常感到抑郁.你总是把你的想法说出来,即使这个想法会伤害到其他人.

解答 56.B.细节理解题.根据Yo don't show your secret personality when you're awake because you can control your behavior,but when you're asleep,your sleeping position shows the real you.可知,在白天的时候你不会暴露你的另一面,因为你可以控制你的行为,但是在睡觉的时候,你的睡姿就会暴露真实的你,而且后文提到The important position is the one that you go to sleep in.因此答案为B.only when you go to sleep
57.C.推理判断题.根据第二段的内容,讲述的是仰卧位睡姿的人的个性,根据you're a very open person.You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas.You don't like to upset people,可知,这种人通常很开放(即A),而且你很容易相信人(即D),容易被新的时尚和新的观点影响(即B),这种人不喜欢打扰其他人,而选项C写的是这种人很容易被打扰,两个句子意思正好相反,因此C在文中没有提到;
58.C.细节理解题.根据题干中的sleeping on his or her stomach可知,定位到文中的第三段,该段落的内容是如果你趴着睡觉,你是一个相当不坦率的人.你担心很多,而且你很容易感到不安.你非常顽固,但你有没有很雄心勃勃.你通常是一个走一步看一步的人,这意味着你喜欢享受美好时光.因此这种人虽然很顽固,但是没有雄心壮志,即没有远大的报复,而且You're usually live for today not for tomorrow.即安于现状,不为将来打算,因此选择He or she can't be successful in any business.
59.A.细节理解题.根据题干中的 a person who sleeps curled up可知,定位到文中的第四段,该段落的内容是如果你睡觉时身体是蜷缩的,那么你可能是一个非常紧张的人.你对自己没有太多的看法,所以你经常处于防御状态.你很害羞,你通常不喜欢与人见面.你更喜欢独处,你很容易受伤,那么根据这段的内容,你为什么不想和这样的人做朋友呢?原因就是他们通常不喜欢与人见面,更喜欢独处,因此答案为A.He or she would rather be alone than communicate with you.即他们宁愿自己独处也不愿意和你交谈.
60.B.细节理解题.根据题干中的sleeps on one side 可知,定位到文中的最后一段,该段落的内容是侧身睡觉人的性格,由于这些人知道自己的强项和弱点,通常比较小心谨慎,而且很有自信,因此作者对这一类人给予了很高的评价,即答案为B.he or she is confident,but not stubborn

点评 本文是关于人具有不同性格的一篇科普类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.She is a ___________ girl.And she does everything ___________.(  )
A.careful; carefullyB.carefully; carefully
C.carefully; carefulD.careful; careful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.She  is sure that she will pass the math exam because she is good at it.(  )
A.believesB.disagreesC.worriesD.advises

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.健康的食物对我们很重要.
Healthy foodisimportantto us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Does your friendlike (like) soccer?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

4.Different Kind of Spring Break
For many American university students,the weeklong spring break holiday means an endless party on a sunny beach.In Panama City Beach,Florida more than half a million university students arrive during the month of March to play and party,making it the number one spring break place in the United States.
A weeklong party is not for everyone,however,and a growing number of American university students have found a way to make spring break matter.For them,joining or leading a group of volunteers to help solve problems such as homelessness or environmental damage makes spring break a special learning experience that university students can feel good about.
During one spring break week,students from James Madison University in Virginia took part in 15"spring break"trips to nearby states,three others to more distant parts of the United States,and five international trips.One group of JMU students traveled to Bogalusa,Louisiana,to help rebuild homes damaged by Hurricane (飓风) Katrina.Another group traveled to Mississippi to organize creative activities for children living in a homeless shelter.One group of students did go to Florida,but not to lie on the sand.They did some work to help protect the native Florida plants.
Students who take part in spring break projects find them very rewarding (值得的).While most university students have to get their degrees before they can start helping people,student volunteers are able to help people right now without degrees.On the other hand,the buildings or rooms they live or stay are far from attractive.Students often sleep on the floor of a school or church.But they only pay around $250 for meals and transportation,which is much less than some of their friends spend traveling to more traditional spring break hot spots.
Spring break projects appear to be growing in popularity at universities across the United States.Some students take the opportunity to meet new friends.Others want to exercise their beliefs to make the world a better place.Whatever their reasons,these students have discovered something that give them rich rewards along with a break from school work.

61.What‟s the number one spring break place in the United States?Panama City Beach,Florida.
62.What is the way to make spring break matter for some students?Joining or leading a group of volunteers to help solve problems.
63.How did the students help in Bogalusa,Louisiana?By rebuilding homes damaged by Hurricane Katrina.
64.Where do the student volunteers often sleep?On the floor of a school or church.
65.What makes the spring break projects more rewarding?Student volunteers can help people right now without degrees,spend less money,meet new friends and exercise their beliefs..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.These amazing animals prove that love lives on four legs.
A little girl's lifeline
Three-year-old Alida Knobloch and her 27kg golden dog,Mr.Gibbs,are almost together all the time.There is a special love between them.Alida,who suffered from serious lung (肺)disease when she was 10months old,is unable to breathe on her own for about 45minutes.So Mr.Gibbs has been with her everywhere,carrying 4.5kg of oxygen tanks for her.
A pig that calms kids
When Lois Brady,a famous doctor in America,visits special-needs students in San Francisco schools,she often brings along Buttercup,a black pig from Vietnam.The pig is very calm and friendly and has been trained to offer comfort (安慰) to patients as well.
A Lion's big heart
With paws the size of dinner plates,bright black eyes and a golden mane (鬃),Jupiter,a 13-year-old 250kg lion,was brought to the rescue (援救) center by Anna.In the past two years,Anna has developed a very close relationship with Jupiter.
25.Which of the following do you think is the right match(匹配)?B
A.Alida→a lion   
B.Buttercup→a pig
C.Lois→a sick girl
D.Jupiter→a doctor
26.How long has Mr.Gibbs been with Alida?D.
A.For about 45minutes 
B.For about 10months
C.For over 3years
D.For over 2years
27.The best title to explain the main idea of the text is"A"
A.Hero pets                     
B.Small pets
C.Kids'friends                   
D Special visits.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Australia is a big country,but it has a population of only 20 million.Some families live on farms,hundreds of kilometres from a town or a city.Children from these families can't travel to school every day,so many of them use a special school:the Australian School of Air.
     There are twelve Schools of the Air in Australia and over 1,000 students use them.Students of the School of the Air haven't got lessons in classrooms with other students.They study at home on their own.The school of the Air covers all the same curriculum*as any other school in Australia,so students in the School of Air are not disadvantaged.The teachers at the School of the Air prepare lessons and send them to the students by post or email.The students have to work on these lessons for five or six hours a day,Monday to Friday.They send their work to the teachers once a week and discuss it by radio or over the Internet.They can also borrow books from the school library.The books arrive by post.
Once or twice a year,a teacher visits every student at home.The teacher spends a day with the students,helps them with their work and discusses problems.The teacher often has dinner with the family and stays a night at the student's house.And there are 3 or 4 annual*gatherings where the children travel to school to spend one week with their teachers and classmates.Teachers and students can also meet at the sports Carnival*.This takes place once a year on playing fields in Alice Springs.Students and their families can get together and take part in different kinds of activities.It is a great way for them to do sports together and make friends.No matter how far they live from the school,the annual sports day and graduation is attended by almost all the students.
48.Why is School of the Air welcomed in Australia?A
A.Because kids are far away from schools    
B.Because Australia has a large population
C.Because Australia is a small country       
D.Because there are few schools in Australia
 49.Students of the School of the AirC.
A.never meet with their own teachers   
B.often get lessons in the classroom
C.have to study at home on their own   
D.spend 4 hours on their lessons a day
50.If students of the School of the Air like reading,he or she had betterB.
A.buy books from the bookstores nearby   
B.borrow books from the school library
C.ask parents to borrow books from friends 
D.borrow books from the schoolmates
51.From the passage,we can learn thatC.
A.only teachers and students can attend the sports Carnival.
B.teachers at the School of the Air in Australia check the students'work every day.
C.students like to take part in the sports day although they have to travel a long way.
D.Students in the School of the Air are not disadvantaged because they have different courses from those in other schools.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A.with a smile B.discovered C.interview D.advice E.saw

A successful businessman was invited to a TV
(54)C.Everybody couldn't wait to hear a success story from him.He,however,only said (55)A"Won't it be better for me to ask you for help on a certain problem?"
Here was his problem."People all rushed to the place where a gold mine(矿) had just been  (56)B,but there was a deep river stopping them.They must cross the river if they wanted to get to the gold mine.What would you do if you were among them?Please give me some  (57)D.".

查看答案和解析>>

同步练习册答案