精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.This is the tenth book of the Third-Grade Detectives series.In the book,the young detectives visit an art museum on a field trip and find themselves in another mystery.A priceless statue (雕塑) in the museum has been stolen.There is something strange about Willie,the guard of the museum.And the director of the museum,Dr.Kirk,doesn't seem to want their help.But these third graders are very good detectives.With the help of their teacher,Mr Merlin,they are sure that they can solve the mystery of the statue.Before they can begin their search,the police discover the statue.It is broken into small pieces in a nearby rubbish bin.Why was the statue stolen and then destroyed (毁坏)?The third graders have to break the coded messages (密码) about the statue first.Finally,they discover the mystery of the stolen statue successfully.
The writer not only provides readers with a mystery to solve,but uses enough clues so that his young readers will find the answers along with the children in the book.He also provides some scientific (科学的) information for his readers,which is a fun way for young children to learn new science facts.Young readers will enjoy solving the mystery and learning new information at the same time.

43.D are helpful to the children when they try to solve the mystery.
A.Willie and the police
B.Mr Merlin and Dr.Kirk
C.Willie and Dr.Kirk
D.Mr Merlin and the police
44.The last paragraph mainly tells usC.
A.the writer of the book
B.the result of the story
C.what the readers can learn
D.how to solve a mystery
45.From the passage we can infer thatA.
A.the book is interesting and educational
B.the children are on their vacation in the story
C.it's dangerous for the children to solve the mystery
D.the book is popular with readers of all ages.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲的是三年级侦探系列的第十本书,讲述了书中的故事内容以及作者不仅给读者展示了一个解谜的故事,而且还能使用足够的线索,让年轻的读者在书中跟随孩子们一起找到答案.在同一时间,年轻读者会喜欢解谜和学习新信息.

解答 43  D 细节理解题.根据文章:With the help of their teacher,Mr Merlin,they are sure that they can solve the mystery of the statue.Before they can begin their search,the police discover the statue.可知Merlin先生和警察帮助了孩子们.故选D.
44  C 细节理解题.根据文章:The writer not only provides readers with a mystery to solve,but uses enough clues so that his young readers will find the answers along with the children in the book.He also provides some scientific (科学的) information for his readers,which is a fun way for young children to learn new science facts.Young readers will enjoy solving the mystery and learning new information at the same time.可知作者不仅给读者展示了一个解谜的故事,而且还能使用足够的线索,让年轻的读者在书中跟随孩子们一起找到答案.在同一时间,年轻读者会喜欢解谜和学习新信息.所以它能够让读者学到新东西.故选C.
45  A 细节理解题.根据文章:Young readers will enjoy solving the mystery and learning new information at the same time.可知在同一时间内,年轻读者喜欢去解谜,而且还能学到新的东西.所以这本书具有趣味性和教育性.故选A.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.When I got there,I realized that I ______ my glasses at home.(  )
A.forgotB.had forgotC.leftD.had left

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Sally oftenwatches (watch) TV on weekends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Although he is young,he knows a lot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.This room is ____ small ____ hold these people.(  )
A.so,toB.too,thatC.too,toD.so,that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Without her glasses,she was ________ blind.(  )
A.as far asB.as high asC.as well asD.as good as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.找出划线部分与其他两个不同的选项(5分)(  )
A.mayB.saysC.away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-What are you going to do tomorrow?-_____.(  )
A.Nothing muchB.Much nothingC.Not anything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Which of the following underlined parts is different in pronunciation with others?(  )
A.It is hard for me to choose these beautiful things.
B.It is warm today.
C.I live far away from my school.
D.Look at the young man,he is parking his car.

查看答案和解析>>

同步练习册答案