精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
There are fifty students in our class. There are twenty-four boys and twenty-six girls. Some students live near the school, and some others live far from school. About half of the students usually come to school by bike. They often get to school at a quarter to seven. About fifteen students often come to school by bus. They often get to school very early, too. Another ten students come to school on foot. Their homes are near the school, but they are often late for school, because they get up late.
(1)____________ live near the school.
A.Some of the students
B.Half of the students
C.No students
D.All the students
(2)_____________students come to school by bike.
A.Twenty-three
B.Twenty-four
C.Twenty-five
D.Fifty
(3)Some students get to school by bike at _____________.
A.7:35
B.7:30
C.6:45
D.6:30
(4)_____________ students come to school on foot.
A.Thirty
B.Twenty
C.Thirty-eight
D.Ten

【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)D
【解析】本文是作者对自己班级所作的介绍。班上有五十个学生,二十四个男生,二十六个女生。一些学生住在学校附近,一些住得离学校远。短文介绍了不同学生的上学方式及所花的时间等等。

(1)细节理解题。题意:多少学生住在学校附近?A. Some of the students一些学生;B. Half of the students一半学生;C. No students没有学生;D. All the students所有学生。根据短文里的:Some students live near the school可知:一些学生住在学校附近。故选A。

(2)推理判断题。题意:多少学生骑车上学? A. Twenty-three二十三;B. Twenty-four二十四;C. Twenty-five二十五;D. Fifty五十。根据短文第一句可知,班上有五十个人,根据文中的:About half of the students usually come to school by bike.可知,大约一半的学生骑车上学。50/2=25.故选C。

(3)细节理解题。题意:一些学生在几点钟骑车到达学校? A. 7:35;B. 7:30;C. 6:45;D. 6:30。根据文中的:About half of the students usually come to school by bike. They often get to school at a quarter to seven.可知,骑车上学的学生们在六点四十五到达学校。故选C。

(4)细节理解题。题意:多少学生步行上学? A. Thirty三十;B. Twenty二十;C. Thirty-eight三十八;D. Ten十。根据文中的:Another ten students come to school on foot. 可知,有十个学生步行上学。故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】读短文,按要求完成1-5题。 1完成句子,2、3判断正误(正确写T,错误写F),4回答问题,5把文中划线句子译成汉语。 The Smiths live at 87 King Street. In the morning, Mr. Smith goes to work and the children go to school. Their father takes them to school every day. Mrs. Smith stays at home every day. She does the housework. She always eats her lunch at noon. In the afternoon, she usually sees her friends. They often drink tea together. In the evening, the children come home from school. They arrive home early. Mr. Smith comes home from work. He arrives home late. At night, the children always do their homework, then they go to bed. Mr. Smith usually reads his newspaper, but sometimes he and his wife watch television.
(1)Mrs. Smith always eats lunch at .
(2)Mr. Smith does housework every day.
(3)Mrs. Smith takes the children to school.
(4)Who does Mrs. Smith drink tea with?
(5)翻译划线部分的句子。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读。1题完成句子;2-3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5 题将文中划线的句子译成汉语。 People are often free on weekends. But Mike had a busy weekend last week. On Saturday morning, he went to visit his uncle with his parents. His uncle lives on a farm. There Mike helped his uncle feed the chickens. There are many animals on the farm. After lunch, Mike went to mountains with his cousins. Mike was happy to see the trees and flowers. In the evening, they saw an interesting movie. Song Dandan was in the movie. All of them laughed all the time. On Sunday morning, Mike wanted to play soccer, but it rained very hard. So he had to stay home. He did some reading and watched TV. In the afternoon, Mike helped his mother do the housework. In the evening, he played computer games. Then it was time to go to bed.
(1)Mike helped his uncle on the farm on Saturday.
(2)How was the weather on Sunday morning?
(3)What did Mike do on Saturday afternoon?
(4)全文的主题句是
(5)翻译划线部分的句子。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完成句子

根据所给中文意思,用英文完成下列各句。

1对音乐的狂热是她的问题的原因,她发现难以在学业与爱好之间保持平衡。

Being crazy about music is _______________ of her problem. She finds it hard ______________ between her schoolwork and her hobby.

2结果,上周该篮球队因良好的体育精神及公平竞争而受到了表扬。

_______________, the basketball team _______________ for good sportsmanship and fair play last week.

3他更喜欢呆在家看书,所以他的同学笑话他并且称他为书呆子。

He ______________ read books at home, so he _______________ by his classmates and they called him a bookworm.

4战争爆发以后,许多人生活在为生命安全担心中。

After the war _______________, many people lived _______________.

5对我们来说,失之毫厘谬以千里。我们承担不起任何错误(所造成的后果)。

To us, a miss is _________ a mile. We ___________ to make any mistakes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。
Dear Sally,
How are you? I'm happy that you can do the things you 1 at home. I never have fun, because there are too many 2 in my family. My parents are strict. I have to 3 at six o'clock every morning. And I have to make my bed 4 before breakfast and then go to school. I can't play with my friends after school. I have to do 5homework. After dinner I have to take the dog for 6 walk in the park. I can't watch TV on school nights. I have to 7 the violin for an hour. I can't go to bed late. I have to be in bed 8 nine o'clock. On weekends I have to clean my room and 9the dishes. I also have to go to learn the violin on Sundays. I'm 10 tired. Can you help me?
Yours,
Lisa
(1)A.leave B.like C.learn D.have
(2)A.rules B.boxes C.clothes D.numbers
(3)A.have breakfast B.leave home C.get up D.go to school
(4)A.small B.big C.tidy D.dirty
(5)A.me B.my C.us D.our
(6)A.a B.an C.the D.不填
(7)A.play B.watch C.draw D.sing
(8)A.on B.at C.with D.to
(9)A.eat B.buy C.make D.do
(10)A.only B.really C.also D.never

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据提示写一篇自我介绍。主要内容应该包括以下几点。(60词左右)
1).我叫Linda.我每天7点上学。我擅长下象棋。但我不会弹吉他。
2).我的家离学校大约3公里。我乘公共汽车到达学校。上学的晚上我不出去,我在家学习。而且我不喜欢玩手机和电脑游戏,太浪费时间和精力了。
3).我最喜欢的动物是熊猫因为他们很可爱。
4). ……
Self-introduction
Hello everyone, I am so glad to stand here to make a self-introduction to all of you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。
Many students like 1 very much. But2 Monday to Friday,they must go to school. So on Saturday and Sunday they stay at home and 3 TV from morning to night. They don't know it's bad for their eyes. Usually children like to eat fish, meat and chicken, but they don't like vegetables 4 fruit. They don't know 5 more vegetables and fruit is better than eating meat.
At school the children only do 6 minutes of sports or 7 do any sports. The teachers must know it isn't good for 8 health.
We always think of ways to keep 9 We must eat 10 vegetables and fruit,do enough (足够的) sports every day. And we should watch TV and read in right ways.
(1)A.watch TV B.watch the TV C.watching TV D.watching the TV
(2)A.on B.and C.from D.to
(3)A.watch B.see C.read D.look
(4)A.and B.with C.or D.but
(5)A.buying B.eating C.getting D.keeping
(6)A.a few B.few C.little D.a little
(7)A.often B.sometimes C.usually D.never
(8)A.them B.they C.their D.theirs
(9)A.health B.healthy C.busy D.free
(10)A.more B.much C.a lot D.many

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 I hear Yang Yan made an English speech at the graduation ceremony yesterday.

_________, and ________.

A. So she did; so did I

B. So did she; so I did

C. So she was; so I was

D. So was she; so I was

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据下列句子及所给汉语注释,在空缺处写出各单词的正确形式(每空只写一词)。

【1】According to an ___________ (古代的) Chinese legend, tea was invented by accident.

2The more careful you are, the ___________(少) mistakes youll make.

3She said that ______ (加入) the English club was the best way to improve your English.

4I was ____________ (被邀请) to Sallys birthday party. Its at her house on Saturday.

5She knew the _________ (重要性) of working hard and not just to do what she enjoyed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案