精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Jack is a twenty-year-old young man.Two years ago,when he finished middle school,he found work in a shop.Usually he works until ten o'clock in the evening.He is very tired when he gets home.After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep.His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.
One day,on his way home,he met Mary.They were both happy.He asked the girl to his house,she agreed happily.He bought some fruit and drinks for her.And they talked about their school,teachers,classmates and their future.They talked for a long time.
"Have a look at your watch,please,"said the girl."What time is it now?"
"Sorry,something is wrong with my watch,"said Jack."Where's yours?"
"I left it at home."
Jack thought for a moment and found a way.He began to stamp his foot on the floor,"Bang!Bang!Bang!"
The sound woke his grandma up.The old woman shouted downstairs,"It's twelve o'clock in the night,Jack.Why are you still jumping upstairs?"
46.Jack wasB when he finished middle school.
A.sixteen   
B.eighteen     
C.twenty    
D.fifteen
47.The old woman is satisfied with Jack becauseC.
A.he's her grandson        
B.he's clever
C.he can keep quiet        
D.he gets home on time
48.From the story,we can know that Mary is Jack'sA.
A.classmate     
B.colleague (同事)
C.aunt         
D.wife
49.The word"stamp"in the story meansB in Chinese.
A.盖印         
B.跺         
C.贴邮票            
D.承认
50.Jack stamped his foot on the floor in order (为了)C.
A.to wake his grandma up
B.to make his grandma angry
C.that his grandma was going to tell him the time
D.that his grandma was going to buy him a watch.

分析 【文章大意】文章讲的是杰克获知时间的巧妙办法.杰克每天下班都很安静,他的奶奶对此很满意.有一天晚上,他带他的同学玛丽回家,聊天聊了很久,不知道时间,杰克就用脚跺地板,把奶奶吵醒,奶奶生气地喊"都十二点了,还跺脚呀?"如此就知道了时间.

解答 46.B.细节理解题,考查杰克中学毕业时的年龄.根据第一段中"Jack is a twenty-year-old young man"和"Two years ago,when he finished middle school"可知,他现在20岁,两年前中学毕业.故中学毕业时为18岁.故选B.
47.C.细节理解题,考查杰克的奶奶对他感到满意的原因.根据第一段中"After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep"和"His grandma who lives downstairs is satisfied with  him"可知,他吃过晚饭后就上床睡觉,因此奶奶对他很满意.因此和C吻合.故选C.
48.A.细节理解题,考查玛丽和杰克的关系.根据第二段中"And they talked about their school,teachers,classmates and their future"可知,他们是同学.故选A..
49.B.词义猜测题,考查生词stamp的意思.根据文中"He began to stamp his foot on the floor"和"Bang!Bang!Bang"可知,stamp是动词"跺脚"意思.故选B.
50.C.细节理解题,考查杰克用脚跺地板的目的.根据文中"Jack thought for a moment and found a way"和最后一段可知,他跺脚的目的是为吵醒奶奶,让她告知时间.故选C.

点评 首先要通读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再度短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

3.Your information is not accurate(准确的),so yourconclusion is wrong.(conclude)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的四个选项中选择能填入相应空白处最佳的一项.
My friend Michelle is blind,but you'd never know it.She makes such good use of her other (35)D,including her"sixth sense",that she seldom gives the impression(印象) she's missed anything.
Michelle looks after her children pretty much like the rest of us,except that she doesn't push too hard on them,who really benefit(受益) a lot from her relaxed attitude(态度).She knows when to clean the house,she moves around so fast that often the (36)A don't realize she's blind.
I (37)A this the first time after my six-year-old daughter,Kayla,went to play there.When Kayla came home,she was very (38)A about her day.She told me they had baked cookies,played games and done art projects.But she was especially excited about her finger-painting project.
"Mom,guess what?"said Kayla,all smiles."I learned how to mix colors today!Blue and red make purple,and yellow and blue make green!And Michelle (39)Bwith us."
To my great surprise,my child had learnt about color from a blind friend!
Kayla continued,"Michelle told me my(40)C showed joy,pride and a sense of accomplishment(成就).She really(41)D what I was doing!"Kayla said she had never felt how good finger paints felt(42)BMichelle showed her how to paint without looking at her paper.
I realized Kayla(43)D Michelle was blind.It had just never turned out(出现) in conversation.
When I told her,she was (44)Bfor a moment.At first,she didn't believe me."But Mommy,Michelle knew exactly what was in my picture!"Kayla insisted.And I knew my child was right (45)DMichelle had listened to Kayla describe her artwork.Michelle had also heard Kayla's pride in her work.
We were silent for a minute.Then Kayla said slowly,"You know,Mommy,Michelle really did‘see'my picture.She just used my (46)D."Indeed,she uses a special type of"vision"(视觉) that all mothers have.

35.A.waysB.meansC.methodsD.senses
36.A.guestsB.familyC.childrenD.friends
37.A.realizedB.heardC.lookedD.listened
38.A.excitedB.sadC.satisfiedD.enjoyed
39.A.stayedB.paintedC.talkedD.played
40.A.pencilB.fingerC.pictureD.paper
41.A.touchedB.didC.sawD.understood
42.A.afterB.beforeC.asD.when
43.A.knowsB.knewC.doesn't knowD.didn't know
44.A.angryB.quietC.sadD.worried
45.A.andB.butC.soD.because
46.A.headsB.pensC.handsD.eyes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假如你叫李华,你和你的美国朋友Linda经常通过邮件谈论各自的学校生活.她知道你们学校每年都会组织一些外出旅行,比如去植物园、参观科技馆等.她想知道你本学期最有趣的一次旅行是什么?你去了什么地方?做了什么?有什么感受?请你根据她提出的问题回复邮件.
提示词语:visit,see,do,learn,happy

To:Linda
From:Li Hua
Subject:The most interesting school trip
Hi!Linda,
I'm glad to hear from you. 
                                                                           
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.
A.That's very kind of you.
B.You really should read it.
C.they are all out.
D.No,I haven't.
E.I haven't had it with me.
F.I have a copy of my own.
A:Have you ever read the new book?
B:(41)D.
A:What a pity!It's a wonderful book,you know.
B:Well,I've been wanting to read it for a long time.
But I can't get one.The library has only three and(42)C.
A:Well,(43)FIf you like,I'll lend it to you.
B:Thank you.(44)A.By the way,when can I get it?
A:(45)EWill you please come to my house after school?
B:OK.I'll go as soon as school is over.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

5.昨天晚上我在忙于为考试做准备.
Yesterday evening Iwas busy getting readyfor the examination.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.My parents left me at home by myself,so I was very lonely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Hello,may I speak to Mr.Smith?
-Sorry,he isn't in.He _____________the office.(  )
A.has been toB.has gone toC.has been awayD.have been to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.She is a good singer.She ______ a lot every day.(  )
A.singB.singsC.sangD.to sing

查看答案和解析>>

同步练习册答案