精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.In America,when people say"man's best friend",they don't mean another person.Instead,they are talking about a lovely animal-a dog!These words show the friendship between people and animals.Dogs and other pets can give joy to people's lives.Some people think of their pets as their children.Some people even leave all their money to their pets when they die!
Animals can help people,too.Dogs can be taught to be the"eyes"for a blind person(盲人)or"ears"for a deaf(耳聋)person.Scientists have found that pets help people live longer!They make people happier,too.Because of that,they bring animals into hospitals for"visits".
Americans hold"Be Kind to Animals Week"in the first week of May.Pet shows are held during the week.Even if you don't live in America,you,too,can do this.How?First think about how animals make your life richer.If you have a pet,take more time this week to play with it.Remember to give it delicious food.
If you don't have a pet,be kind to animals around you.For example,if you see a street dog,just leave it alone,or make friends with it.If others around you do bad things to animals,try to speak up.As people,we must protect(保护)animals who can't speak for themselves.
 6."Some people even leave all their money to their pets when they die!"is used to prove(证明) thatD.
A.pets have the right(权利)to inherit(继承)money
B.money can make pets happy
C.it's the best way to spend money
D.some pets are as important to their owners as their children
 7.According to the passage,scientists bring the dogs to hospital becauseB.
A.they are ill and they need to see the doctor
B.they can make the patients(病人)happier
C.they can help the doctor find out the problems
D.the doctors can do experiment(试验)on them
8.During the"Be Kind to Animals Week",the people in AmericaA.
A.hold pet shows             
B.play with the pets the whole week
C.cook delicious food for pets     
D.make friends with other people's pets
 9.Which of the following statements is NOT true?C
A.Dogs can help people in many ways.
B.Dogs can help people live happier.
C.Dogs can help people make everything.
D.Dogs can make people's lives longer.
10.What is the main idea of the passage?C
A.A lot of people are interested in dogs.
B.Dogs can help people do many things.
C.Pets are lovely and need care and protection(保护).
D.We have done a lot of things for pets.

分析 本文主要向我们介绍了在美国宠物与人们之间的关系.一些宠物和孩子对于主人一样都很重要,宠物已经成为一些人们生活中的一部分,热爱动物已经成为每个人的习惯.

解答 6 D 细节理解题.根据文章第一段Some people think of their pets as their children.Some people even leave all their money to their pets when they die!可知一些宠物就像孩子一样对于主人都很重要,选D.
7 B 细节理解题.根据文章第二段Scientists have found that pets help people live longer!They make people happier,too.Because of that,they bring animals into hospitals for"visits".这些狗能使病人更高兴,故选B.
8 A 推理判断题.根据文章第三段Americans hold"Be Kind to Animals Week"in the first week of May.Pet shows are held during the week.美国人在五月的第一周举行"善待动物周".宠物表演在本周举行.故选A.
9 C 细节理解题.根据文章的第二段Animals can help people,too.Dogs can be taught to be the"eyes"for a blind person(盲人)or"ears"for a deaf(耳聋)person.Scientists have found that pets help people live longer!They make people happier狗可以帮助人,被教导成为盲人的"眼睛",或是聋人的"耳朵",科学家发现宠物帮助人们长寿!他们使人们更快乐.故ABD都符合文意.题干要找出不和文意的,故选C,狗不可能帮人类做所有的事情.
10 C 推理判断题.根据文章的第一段Instead,they are talking about a lovely animal-a dog相反,他们谈论的是一种可爱的动物--狗和最后一段we must protect(保护)animals who can't speak for themselves我们必须保护那些不能为自己说话的动物.故选C.

点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Many animals are very friendly (友好的) and clever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.你骑自行车到学校花费多长时间?大约15分钟.-How long does it take you to ride to school?
-About fifteen minutes...

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A:What are you going to do this Sunday?
B:Let's go to play computer games.It's very exciting.
A:(38)C Why don't we go to see a film instead?There is a film on at the cinema called Lost in Thailand.(39)E
B:Good idea!
C:I would rather do something outdoors.(40)A
B:No,not cycling.(41)D Why don't we go to the seaside instead?
C:Great!
A:No.I prefer to see the film.
C:(42)B
A & B:That's wonderful.
A:Would you like to go cycling?
B:Shall we have some seafood after the film?
C:It's not good for our eyes.
D:It's too hot.
E:Why not go and see it?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A:Hello,Bill.This is Jill.
B:Hi,Jill.(51)G
A:Great!What about you?
B:Not bad.(52)D
A:It's windy.
B:(53)C
A:I'm reading a book at home.Is it sunny in Beijing now?
B:.Yes.(54)A And I'm playing basketball outside.
A:That's great.I love to play basketball,too.
B:.(55)B
A:On the weekend

A.The weather is great.
B.When do you usually play basketball?
C.Oh,what are you doing now
D.How's the weather in Australia?
E.It's terrible.
F.Where do you play basketball?
G.How's it going?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Class begins,let's continuelearning(learn) lesson 1.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-What do you think of eating in KFC again?
-________.Fast food is bad for our health.(  )
A.Sounds like a good idea.B.Sounds cool!
C.I think it a good idea.D.Why not make a change?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Mary lives next to me.She is my neighbour.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.The population of the Earth is growing faster.It is important that we look after the Earth.We need it!
The Earth gives us a lot of things.We also give the Earth a lot,but some of the things are not good.
In nature,when something dies,other animals and plants get food from it.Every animal or plant gives food for other animals or plants.However,animals can't get food from many of the things that we‘give'the Earth.Animals and plants can't eat metal,plastic and glass.These things will stay in the ground for many,many years.
Some rubbish is very dangerous for plants and animals.In some places,many animals live together.One animal makes food for many more animals.If we put rubbish and chemicals in the water,the plankton(浮游生物) can die.If there isn't any plankton,many animals have nothing to eat.
So what can we do?Don't leave any rubbish in the countryside!Don't make so much rubbish!

51.The Earth gives usA.
A.food  
B.rubbish   
C.chemicals   
D.pollution
52.When something dies in nature,C.
A.water and grass are polluted
B.plastic and wood become food
C.other animals and plants get food
D.metal and glass stay in the ground
53.We mustD to look after the Earth.
A.put metal in the ground   
B.use more wood
C.keep frogs in the water
D.make less rubbish

查看答案和解析>>

同步练习册答案