精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.One rainy day a woman with a dog got on the bus.It was a big dog and its feet were very dirty.The woman sat down and the dog stood near her.When the conductor came up to her,she said,"Oh,conductor,I pay for my dog,can he have a seat like the other passengers?"
The conductor looked at the dog and its dirty feet and then he said,"Of course,madam.He can have a seat like all the other passengers,but like all the other passengers,he must not put his feet on it."

阅读短文,判断正(T)误(F).
46.One day a woman with her dog got on a bus.T
47.It wasn't a small dog and its feet were very dirtyT
48.The woman wanted to buy a ticket for the dog to sit away from her.F
49.The woman must put her feet on the seat.F
50.The dog can sit like all the other passengers.T.

分析 文章大意:
下雨天一个女人和她的狗上了公共汽车.
那是一只很大的狗,脚很脏,
女人坐下来,狗站在她旁边,女人想为狗买一张票来让它坐下.
乘务员说狗可以像其他乘客一样坐下,但必须额和所有的乘客一样,不应该把脚放在座位上.

解答 46.T,推理判断题,文中提到"One rainy day a woman with a dog got on the bus"下雨天一个女人和她的狗上了公共汽车,由此可以判断此题正确.
47.T,推理判断题,文中提到"It was a big dog and its feet were very dirty"那是一只很大的狗,脚很脏,所以可知此题正确.
48.F,推理判断题,文中提到"The woman sat down and the dog stood near her"女人坐下来,狗站在她旁边,所以买票的话狗也是坐在女人旁边,所以此题错误.
49.F,推理判断题,文中提到"like all the other passengers,he must not put his feet on it"所有的乘客都不应该把脚放在座位上,所以此题错误.
50.T,推理判断题,文中提到"He can have a seat like all the other passengers"狗可以像其他乘客一样坐下,所以此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.A.They're a strong team.
B.The players are very weak.
C.The players are strong and the team is strong,too.
D.They are a weak team though the players are strong.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.She practiced __the piano every day.(  )
A.playingB.playC.playsD.to play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The boy fell from the bike but he didn't hurthimself (him).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Could you _____the window?I feel a little cold.(  )
A.please not openB.please not to open
C.please not closeD.please not to close

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The countryside is aperfect(完美的) place to take a holiday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Would you like ________ something for me?
-Of course.I enjoy ________ very much.(  )
A.to cook; to cookB.cooking; to cook
C.to cook; cookingD.cooking; cooking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Mount Tai is very beautiful.We _____ want to go there.(  )
A.AlsoB.TooC.EitherD.as well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I didn't have fun_____ yesterday.(  )
A.to skateB.skatesC.skating

查看答案和解析>>

同步练习册答案