精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.In life,everyone once struggles for a dream,whether it's successful or not.I still clearly remember one day when I was in high school,I saw on a website that China's Got Talent's mass-election (海选)for the best singers was going on.I was very excited and decided to go and try out.But it wasn't as easy as I had thought.When I got there,I saw at least 100 people already waiting in line.My hands started to sweat and shake as my turn got close.I got up and started singing,but I sang so badly that I stopped before I even finished the song.Afterwards I quickly said goodbye to my friends and walked home crying.I thought that I would never be able to show my face in public again.
However,after about a year,that terrible experience became a funny memory.I realized that I didn't need to care about losing that dream,because I made a new and more realistic one.I'm good at English,as well as other subjects.I made it my goal to get accepted into Columbia University.Columbia is hard to get into,and about 1,300 students from all over the world are accepted every year.Though it is hard to get into,I think my dream will come true someday by working hard!

41.As aCstudent,the writer took part in China's Got Talent's mass-election.
A.primary school 
B.university 
C.high school
42.As the writer's turn got close,A.
A.he felt very nervous and uneasy
B.he got up and started singing
C.more than 100 people were waiting in line
43.When the writer went back home,B.
A.all his friends were with him
B.he thought it a shame to have sung so badly
C.he was very excited and decided to try out again
44.What does the underlined word"realistic"mean in the second paragraph?B
A.有意义的 
B.现实的 
C.有创新的
45.After about a year,the writerC.
A.got accepted into Columbia University
B.still cared about losing the dream of becoming a singer
C.made a new dream to get into Columbia University.

分析 每一个人都曾经为梦想而努力奋斗过,本文讲述了作者为梦想而努力奋斗的历程,中学时参加《中国达人秀》,由于紧张等因素导致失败,自己也一度痛苦过.一年之后那可怕的经历变成了一个有趣的记忆,作者意识到,她不需要在乎失去那个梦想,因为她做了一个新的和更现实的打算,她根据自己的特长,擅长英语,确立了自己新的奋斗目标,进入哥伦比亚大学,并坚信自己将能够实现人生目标.

解答 41答案:C;细节理解题;A.primary school 小学生;B,university 大学生;C.high school中学生;根据短文内容I still clearly remember one day when I was in high school,可知作者在中学时参加的中国达人秀的海选.故选C;
42答案:A;A 细节理解题.A.he felt very nervous and uneasy他感到很紧张不安;B.he got up and started singing他站起来开始唱; C.more than 100 people were waiting in line一百多人在排队等候.根据第一段中的My hands started to sweat and shake as my turn got close.可知轮到作者时,他的手开始冒汗、抖动.说明他很紧张.故选A.
43,答案:B;推理判断题.A.all his friends were with him他所有的朋友跟着他;B.he thought it a shame to have sung so badly他认为唱得那么差是一种羞耻;C.he was very excited and decided to try out again.他很激动,并且决定再次尝试.根据第一段最后一句:I thought that I would never be able to show my face in public again.描述,可知作者当时感到很惭愧;故选B;
44答案:B;词义猜测题;根据短文I'm good at English,as well as other subjects.I made it my goal to get accepted into Columbia University.的描述可知,作者根据自己的特长重新确定了奋斗目标,所以这个目标更加现实,故B符合题意;故选B;
45答案:C;细节理解题;根据第二段中的:I made it my goal to get accepted into Columbia University.可知作者重新确定了新的奋斗目标:进入哥伦比亚大学.故选C.

点评 在做阅读理解题时,要利用自己已有的语言及生活知识,根据上下文进行逻辑推理或进行细节理解,迅速排除逻辑有误的选项,找出最有可能的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.[Bob and his mother are visiting the security education show(安全教育展)]M:Bob,come here.There are many pictures.
B:(66)E.
M:About traffic safety.
B:Uh-huh.It seems boring.
M:Oh.no.(67)F.
B:Maybe,right.Mum,look at this picture,A girl is hit by a car when she is running across the street.(68)A.
M:So it is!
B:(69)G That can help us keep safe.
M:Yes.Let's go to another hall.
B:(70)C.Let's go.

A.How terrible!
B.It's my pleasure.
C.Good  idea!
D.What do you think of them?
E.What are they about?
F.It is educational to everyone.
G.I think we must follow traffic rules.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Could you please tell me your name?
-Sure.________ name is Peter.(  )
A.HisB.MyC.Her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.They found        difficult to plan things for themselves when they grew up.(  )
A.itB.thisC.thatD.them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Our teacher said the earth        round the sun.(  )
A.travelesB.travelsC.travel

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.His full name is Richard Millhouse Nixon.So we call him______.(  )
A.Mr RichardB.Mr MillhouseC.MillhouseD.Mr Nixon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Many pop singerstook part in (参加) the program Voice of China last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.当英国友人夸奖你时,你应回答:"    ".(  )
A.Where,where?B.Thank you.C.No way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Over 110billion searchers are carried out through Google every month.(写出同义句)
Morethan110billion searchers are carried out through Google every month.

查看答案和解析>>

同步练习册答案