7.Many people like watching TV or playing computer games.But too much screen time can damage the health of adults and children.High levels of screen-viewing have been related to an increased risk of heart disease in adults,while children who spent a lot of time watching a screen are at an increased risk of being fat.
A Bristol University study suggests children are likely to spend lots of time watching TV and playing on screens if their parents do the same.Parent time spent using computers was also linked(联系) to children's computer use,and this link was also stronger between fathers and daughters than fathers and sons.The link between fathers'and daughters'weekend screen time is particularly strong,it shows.The Bristol researchers said further research was needed to find out why this was the case.
The study looked at the children who were five or six years old from 1,000Bristol families.Parents were asked how much time they and their children spent watching TV and using a computer,or a cell phone.The study showed that 12% of boys,8% of girls in this age group watched more than two hours of TV on a weekday,with 30% of parents exceeding this level.
Figures were much higher at weekends,with 45% of boys,42% of girls,57% of fathers and 53% of mothers watching more than two hours of TV each day.Children were at least 3.4times more likely to spend more than two hours per day watching TV if their parents watched two or more hours of TV,compared to children whose parents watch less than two hours of TV.
Professor Russ Jago,from the Centre for Exercise,said,"The study results suggest that there is a need to find ways to help families reduce the amount of time that children and parents spend screen-viewing."
52.What problem can be related to in children if they spend a lot of time watching a screen according to the passage?D
A.Backache.B.Bad eyesight.
C.Heart disease.D.Getting fat.
53.What will the researchers in the Bristol University continue to do?C
A.They will stop the families from watching TV.
B.They will tell the children not to follow their parents'habit.
C.They will search why fathers'screen time has greater effect on their daughters'.
D.They will find out what kind of the harm the children suffer from.
54.What does the word"exceeding"in the passage probably mean?B
A.Going down.B.Going beyond.
C.Giving up.D.Putting off.
55.What does the passage mainly talk about.B
A.more and more children are interested in computers.
B.parents'screen time has a great effect on children's.
C.fathers are more like their daughters in watching TV
D.watching TV does little good to the children at all.
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了许多人喜欢看电视或玩电脑游戏,但是过多看屏幕会损害成人和儿童的健康. 长时间看屏幕会使成人心脏病的风险有可能增加,当孩子花了很多时间看屏幕会增加肥胖的风险.而有一项研究表明,孩子看电视的时间长短跟父母看电视时间长短而有联系.所以我们也需要一个方法来帮助家庭减少孩子和父母看电视花的时间.
解答 52.D 细节理解题.根据文章第一段:High levels of screen-viewing have been related to an increased risk of heart disease in adults,while children who spent a lot of time watching a screen are at an increased risk of being fat.可知:长时间看屏幕会使成人心脏病的风险有可能增加,当孩子花了很多时间看屏幕会增加肥胖的风险.所以此题故选D.
53.C 细节理解题.根据文章第二段:The link between fathers'and daughters'weekend screen time is particularly strong,it shows.The Bristol researchers said further research was needed to find out why this was the case.可知父亲看屏幕时间的长短对女儿的影响更大. 所以他们将要来研究这个问题.故选C.
54.B 词义转换题.根据上文:The study showed that 12% of boys,8% of girls in this age group watched more than two hours of TV on a weekday,可知研究表明在这个年龄段的12%的男生,8%的女生在一个工作日,会看超过两个小时的电视.由关键词more than 超过可推出此处:with 30% of parents exceeding this level.
应该是30%的父母也超过了这个水平.故选B.
55.B 主旨大意题.根据文章来看,这篇文章主要讲述了孩子看电视的时间长短跟父母看电视时间长短而有联系.所以我们也需要一个方法来帮助家庭减少孩子和父母看电视花的时间.故选B.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.