精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Dear Susan,

Today is Wednesday. I’m very happy because I have a history class in the morning. Our history teacher, Mr. Meng, always tells us some history stories. I think they’re quite interesting.

But my good friend, Chen Kun, doesn’t like Wednesday. He doesn’t like history. He thinks it’s difficult. He can’t understand our history teacher. He loves Chinese because he can read his favourite novels(小说) in this class.

Lin Xiao’s favourite day is Thursday. She likes music. She can sing and dance in the class. She loves the music teacher, Miss Zhang, because her class is quite relaxing(放松的). She thinks Miss Zhang is very beautiful.

Yours,

Jane

1.Jane has a ______ on Wednesday morning.

A. history class B. Chinese class

C. science class D. music class

2.Chen Kun thinks history is ______.

A. interesting B. boring

C. difficult D. relaxing

3.Chen Kun can _______ in Chinese class.

A. write letters B. read stories

C. read novels D. write stories

4.Lin Xiao can _______.

A. draw and sing B. sing and dance

C. draw and dance D. dance and swim

5.Miss Zhang’s class is ______.

A. interesting B. boring

C. relaxing D. difficult

1.A

2.C

3.C

4.B

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文是Jane写给Susan的一封信,在信中她告诉了Susan她和她的两个朋友最喜欢的课程。Jane最喜欢历史课,Jane的朋友陈坤不喜欢历史课,他喜欢语文课,Jane的另一个朋友林晓喜欢音乐课。

1.细节理解题。根据短文的开头Today is Wednesday. I’m very happy because I have a history class in the morning.可知,Jane在信中说今天是星期三,她很开心,因为上午有历史课。由此可知选A。

2.细节理解题。根据短文第二段中But my good friend, Chen Kun, doesn’t like Wednesday. He doesn’t like history. He thinks it’s difficult.可知,Jane的朋友陈坤不喜欢星期三,因为他不喜欢历史,他觉得历史课太困难了。故选C。

3.细节理解题。根据第二段中He loves Chinese because he can read his favourite novels(小说) in this class.可知,陈坤可以在语文课上读他最喜欢的小说。故选C。

4.细节理解题。根据短文第三段中Lin Xiao’s favourite day is Thursday. She likes music. She can sing and dance in the class.可知,林晓喜欢音乐课,她会唱歌、跳舞。由此可知选B。

5.细节理解题。根据短文中She loves the music teacher, Miss Zhang, because her class is quite relaxing(放松的)可知,他们的音乐老师张老师的课是很令人放松的。故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年湖北咸宁嘉鱼城北中学八年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Our teachers often tell us _______ the net bar.

A. stay away from

B. to stay away from

C. not stay away from

D. not to stay away from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---- My father goes to work ________ car.

A. on B. in C. by.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---What are those?

---- .

A. It’s a pencil

B. They are coats

C. That’s a coat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:选词填空

选择适当的动词填空:

am eat new help like

1.He is hungry. He wants to _______.

2.I _______an English boy.

3.Can you ________me?

4.His skirt is _______.

5.I don’t _______ playing football.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:选词填空

选择方框中动词词组的适当形式填空。

agree with be late for face to face turn off in the future

1.Could you _________ the TV? The baby is sleeping.

2.You can talk to your friends ___________ over the Internet.

3.We don’t want to __________ class.

4.You are right. I _________ you.

5.I want to be a painter _____________.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Happy birthday to you, Mary!

—________.

A. Thank you B. I’m happy

C. Sure D. The same to you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃敦煌郭家堡中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He doesn’t like the movie. I don’t like it , ______.

A. also B. either

C. but D. so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单选题

---Do you know Mo Yan?
--- Of course, I have read all the works of Mo Yan ________got Nobel Prize
in 2012.

A. whichB. whatC. whoD. whose

查看答案和解析>>

同步练习册答案