精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.There are some very good things about open education.This way of teaching allows the students to grow as people,and to develop their own interests in many subjects.Open education allows students to be responsible for their own education,as they are responsible for what they do in life.Some students do badly in a traditional classroom.The open classroom may allow them to enjoy learning.Some students will be happier in an open education school.They will not worry about grades or rules.For students who worry about these things a lot,it is a good idea to be in an open classroom.
But many students will not do well in an open classroom.For some students,there are too few  rules.These students will do little in school.They will not make good use of open education.Because open education is so different from traditional education,these students may have a problem getting used to making so many choices.For many students it is important to have some rules in the classroom.They worry about the rules even when there are no rules.Even a few rules will help this kind of students.The last point about open education is that some traditional teachers do not like it.Many teachers do not believe in open education.Teachers who want to have an open classroom may have many problems at their schools.

31.Open education allows the students toC.
A.be late for school         
B.be responsible for their future
C.develop their own interests     
D.discover subjects outside class
32.Open education may be a good idea for the students whoB.
A.enjoy traditional learning        
B.worry about grades
C.do well in a traditional classroom   
D.are responsible for what they do
33. The word"rule"in the passage means"D"in Chinese.
A.惩罚     
B.考试  
C.学科  
D.规章
34.Some students will do little in an open classroom becauseA.
A.there are too few rules        
B.they hate activities
C.open education is meaningless  
D.they worry about the rules
35.Which of the following is NOT mentioned in the passage?D
A.Some traditional teachers do not like open education.
B.Many teachers do not believe in open education.
C.Teachers may have problems in open classrooms.
D.Teachers'feeling and attitudes are important to students.

分析 关于开放式教育有一些好处.这种方式的教学让学生成长为人,在许多学科方面发展他们自己的爱好.开放式教育让学生对自己的教育负责,正如他们对生活中自己的行为负责.一些学生在传统教室表现很糟糕.开放式教育可能会让他们享受学习.一些学生也许会在开放式学校更快乐.他们不会担心成绩或者规则.对这些特别担心的学生,可能在开放教室是一个不错的主意.但是许多学生在开放教室也表现不好.对一些学生来说,规则太少.这些学生在学校做得很少.他们不会很好的利用开放式教育.因为开放式教育不同于传统教育,这些学生可能在做这么多选择上出现了问题.对许多学生来说,教室里有一些规则是很重要的.当没有规则时,他们更担心规则.即使一点规则也会帮助这种类型的学生.关于开放式教育的最后一点是一些传统老师不喜欢它.许多老师不相信开放式教育.想要有一个开放教室的老师可能在学校会有更多问题.

解答 31.C.细节理解题.题干意为:开放式教育允许学生___.根据This way of teaching allows the students to grow as people,and to develop their own interests in many subjects.可知开放式教育让学生们成长为人,在许多学科方面发展他们自己的爱好,故选择C.
32.B.细节理解题.题干意为:对____的学生来说开放式教育是一个不错的主意.根据They will not worry about grades or rules.For students who worry about these things a lot,it is a good idea to be in an open classroom.可知对成绩或规则担心的学生来说,开放式教育是一个不错的主意,故选择B.
33.D.词义猜测题.题干意为:文章单词"rule"中文是___.根据These students will do little in school.They will not make good use of open education.可知一些学生在学校表现不好,他们不能很好地利用开放式教育,因为学校规则太少,故rule指规则、规定,故选择D.此类题学生应平时加强词汇的积累.
34.A.细节理解题.题干意为:一些学生在开放式教室表现不好是因为___.根据But many students will not do well in an open classroom.For some students,there are too few  rules.可知一些学生表现不好是因为学校规则太少,故选择A.
35.D.细节理解题.题干意为:文章中哪一个没有提到?根据The last point about open education is that some traditional teachers do not like it.可知一些传统老师不喜欢开放式教育,A项正确;根据Many teachers do not believe in open education.可知一些老师不相信开放式教育,B项也正确;根据Teachers who want to have an open classroom may have many problems at their schools.可知一些想在学校有一个开放式教室的老师可能会有问题,C项也正确;D项关于老师的感觉和态度对学生很重要,文中并未提到,故选择D.

点评 本文是一篇说明文,主要介绍了一些关于开放式教育的情况.练习题都以细节理解题为主,只要认真阅读文章,理解大意,仔细审题,准确定位信息,都可在文中找到相对应的答案或者依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

3.Susan followed Ben's advice to design smart shoes.(就划线部分提问)
Whose advicedid Susan follow to design smart shoes?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.I stayed at home yesterday.I didn't go out to play yesterday.(合并为一句)
I stayed at homeinstead of going out to play yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.There was a young woman who took great pride in her flower garden.She was raised by her grandmother who taught her to love and (16)Bfor flowers.So her flower garden was the best.
One day,while she was looking through a flower list she often (17)C from,a picture of a plant caught her eyes.She had never(18)Ablooms(花) on a flower like that before."I have to have it,"she said to herself,and she (19)D ordered it.
When it arrived,she already had a (20)Aprepared to plant it.She planted it at the back of her yard.It grew well,with beautiful green leaves all over it,(21)Dthere were no blooms.Day after day she continued to water it,feed it,and she even talked to it trying to make it bloom.However,it was (22)B.
One morning weeks later,when standing before the vine,she felt very (23)Cthat her plant had not bloomed.She was giving thought to (24)B it down and planting something else in its place.
It was at this point that her neighbor,whose (25)D joined hers,called over to her."Thank you so much!You can't imagine how much I have (26)A the blooms of that vine you planted."The young woman walked (27)A the gate into her neighbor's yard,and sure enough,she saw that on the other side of the wall the vine was (28)C with blooms.
There were indeed the most beautiful blooms she had (29)B seen.The vine had grown through the crevices(缝隙) and it had not flowered on (30)C side of the wall,but it had flowered on the other side.
Sometimes one may not see the good result of his effort,but that doesn't mean it isn't successful.

16.A.lookB.careC.searchD.pay
17.A.learnedB.heardC.orderedD.borrowed
18.A.seenB.smeltC.soldD.picked
19.A.finallyB.carefullyC.sadlyD.immediately
20.A.placeB.boxC.cupD.room
21.A.andB.soC.orD.but
22.A.endlessB.uselessC.successfulD.hopeful
23.A.excitedB.nervousC.sadD.frightened
24.A.puttingB.cuttingC.turningD.taking
25.A.balconyB.kitchenC.bedroomD.yard
26.A.enjoyedB.dreamedC.expectedD.hated
27.A.throughB.acrossC.aboveD.below
28.A.satisfiedB.connectedC.filledD.pleased
29.A.neverB.everC.seldomD.usually
30.A.itsB.hisC.herD.their.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Germs are everywhere.You can't see them,but they are on your desk,on your computer,and even in the air!Like people,germs move around the world.They fly with us on planes.When food,clothes,and other things travel around the world,germs travel,too.Some germs are safe,but some are dangerous.Germs cause illnesses like colds and the flu.
Warmer Weather Brings Germs
The world's weather is changing.Cooler countries are getting warmer,so insects from hot countries can move there.Some of these insects,like mosquitoes,carry dangerous germs.These germs cause headaches,fever,and can even kill people.
Under Your Skin
Your skin protects you from germs.It stops some germs,but not all.They can enter your body when you eat,or when you have a cut.Germs are on your hands,too.They enter your body when you touch your eyes,nose,or mouth.
Fighting Germs
Your immune system protects you,too.When germs get inside your body,your immune system finds and kills them.Special cells(细胞) move around your body and fight germs.They help you stay healthy.Other cells make antibodies.Antibodies help your body find and stop germs.What can you do to fight germs?You should wash your hands with soap and water.Soap kills many germs,and water washes them away.

36.According to the passage,insectsB.
A.kill germs          
B.carry germs    
C.protect germs   
D.love germs
37.The underlined word"there"refers toA.
A.cooler countries     
B.hot countries    
C.everywhere     
D.the world
38.Which of the following is right according to the passage?D
A.All germs are dangerous.
B.There are more germs in cold places.
C.Soap can kill all germs.
D.Germs can get into your body.
39.What does the word"immune"mean in Chinese in the last paragraph?C
A.消化. 
B.神经. 
C.免疫. 
D.分泌.
40.What's the main idea of this passage?A
A.Germs are everywhere.  
B.Weather is Changing.
C.Skin stops germs.       
D.Germs are developed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.By ______ these older students,we hope ______ them good at looking after the younger students.(  )
A.train; makeB.train; making
C.training; to makeD.training; making

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Dogs sleep with their eyesclosed (close).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---Let me help you carry the box.
---No,thanks.It's big,__________ there is nothing in it.(  )
A.andB.soC.butD.because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It's dangerous ____________ with the wild animals.(  )
A.to playB.playedC.playingD.play

查看答案和解析>>

同步练习册答案