精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Join us, become China Daily’s top blogger, increase your circle of friends and win the award and certificate.

Rules of the competition:

WHO are we looking for?

Foreigners with something to say about their experiences in China.

WHAT do you need to write?

All you need is a story, or an idea. There are no wrong answers: we want to hear about the cool story, boring story, lovely story, funny story even the sad story.

WHEN does the contest begin?

It will last from April to June. Simply hand in no less than two blogs each month to prepare for the final. You have the chance to win top awards and become China Daily’s star blogger.

WHERE will your work be shown?

Your work will appear on China’s most influential English-language Web. The China Daily Blog is the perfect place for your voice to be heard and shared with millions of readers.

HOW do you join the contest?

Step 1: Log on to blog.chinadaily.com.cn and create an account.

Step 2: After registration, send us your username, nationality and real name to blog@chinadaily.com.cn and you will join in the contest.

HOW do we choose the winners?

An online vote among registered readers.

Combining(结合) the votes and choices of our foreign experts, we will list our final winners.

1Who can take part in the contest?

A.Foreigners who want to know about ChinaB.Foreigners who know nothing about China

C.Foreigners who were born in ChinaD.Foreigners who have visited China.

2How long does the contest last?

A.3 monthsB.2 monthsC.4 monthsD.5 months

3How many blogs do you need to write to join in the contest?

A.OneB.At least 6 blogsC.At most 6D.As I like.

4Where will the works be shown?

A.On TVB.On the newspaperC.On the websiteD.On the magazine

5Who will decide the winner?

A.All the writers.B.The manager of China Daily

C.All the readersD.Registered readers and experts.

【答案】

1D

2A

3B

4C

5D

【解析】

本篇是中国日报的博客比赛启事。文中详细地介绍参与的对象、上传博客的数量和时间、文章展示的网址和比赛评选方法。

1细节理解题。根据文中“WHO are we looking for? Foreigners with something to say about their experiences in China.”可知参赛的对象是有在中国的经历的外国人,故选D

2推理判断题。根据文中“WHEN does the contest begin? It will last from April to June.”从四月到六月,可知比赛持续3个月时间,故选A

3推理判断题。根据文中“WHEN does the contest begin? Simply hand in no less than two blogs each month to prepare for the final.”可知只需每月提交不少于两篇博客文章,3个月就至少6个,故选B

4细节理解题。根据文中“WHERE will your work be shown? Your work will appear on China's most influential English-language Web.”可知作品将在在中国最具影响力的英语网站上呈现,故选C

5细节理解题。根据文中“An online vote among registered readers. Combining the votes and choices of our foreign experts we will list our final winners”可知注册读者的在线投票,结合外国专家的投票和选择,故选D

本篇是阅读单选,考查细节理解、推理判断能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;题12是细节理解题,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分作答;题3要根据文本信息“It will last from April to June.”和“Simply hand in no less than two blogs each month to prepare for the final.”推算上传微博的数量;

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Before we landed on the island, the aliens it into a sheep farm.

A、turn B、has turned C、had turned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1The underlined expression “emotional__support” means caring for a child's ______

A.foodB.education

C.housesD.feelings

2The purpose of the material above is to help ______.

A.children with no homes

B.families with no children

C.schools with little money

D.teachers with little training

3We can read the material above probably from the ______ section of a newspaper.

A.fashionB.sports

C.advertisementD.business

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】----When do you have science?

----I have science Tuesday and Friday.

A. in B. on C. at D. about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Here is a term report of Javier from Rocky Mountain High School.

Skill

Full mark

Pass mark

Mark obtained

Pass/Fail

Reading

20

10

15

P

Listening

20

10

8

F

Writing

20

10

14

P

Speaking

20

10

17

P

Grammar/Vocabulary

20

10

11

P

Total

65

P

Comments

Well done, Javier, on all your hard work this term. You are always active in speaking activities, and this is great. I always enjoy reading your writing too, you have very good ideas. You can see from your marks that reading is not a problem for you.

Sometimes you still make small grammar mistakes, and I think you can improve your vocabulary. I suggest you should review(复习) many of the language points we studied this term.

The area you need to work on the most is listening. I know this s difficult for you. I recommend more practice at home. Listen to English TV shows and radio as much as possible.

Have a nice holiday, and good luck for next term!

Instructor’s name:

1What was the best skill for Javier?

A.Reading.B.Listening.C.Writing.D.Speaking.

2What mark does Javier need to pass the reading part?

A.10.B.12.C.14.D.16.

3What suggestion does the teacher give to Javier?

A.Reviewing reading texts.B.Working with the teacher.

C.Listening to lots of different things.D.Being active in speaking activities.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】I hope you to my party .

A. coming B. to come C. comes D. can come

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Look at Uncle Liang’s new car. I wonder .

A.when he bought it

B. when did he buy it

C. when he buys it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Our English teacher is strict us, but we still like her very much.

A. in B. with C. from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 rabbit is this? It’s really lovely.

—It’s Linda’s.

A. Who B. Whose C. What

查看答案和解析>>

同步练习册答案