精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Can dolphins talk?May be they can't talk with words,but they talk with sounds.They show their feelings with sounds.
Dolphins talk to the other dolphins in the school.They give information.They tell when they are happy or sad or afraid.They say"welcome"when a dolphin comes back to the school.They talk when they play.
They make a few sounds above water.They make many more sounds under water.People cannot hear these sounds because they are very,very high.Scientists make tapes of the sounds and study them.
Sometimes people catch a dolphin for a large aquarium (水族馆).People can watch the dolphins in a show.Dolphins don't like to be away from their school in an aquarium.They are sad and lonely.
There are many stories about dolphins.They help people.Sometimes they save somebody's life.People don't like to kill them,because they say that dolphins bring good luck.Many people believe this.

51.Dolphins show their feelings withD.
A.picture    
B.words    
C.water    
D.sounds
52.People can't hear the dolphins becauseC.
A.they are above the water
B.they are under the water
C.they are very high
D.they are very low
53.Which one is TRUE according to the passage?B
A.Dolphins swim together in a school because they want to study.
B.They don't study but they travel in a group.
C.Dolphins like to be away from their school on an island.
D.Dolphins like to kill people.
54.People don't like to kill the dolphins becauseD.
A.they help people
B.their meat doesn't taste good
C.they sometimes save people
D.people believe dolphins are the symbols of good luck
55.What does the underlined word"school"mean?D
A.学校     
B.教学    
C.学习    
D.一群.

分析 文章大意:
文章主要讲述了一个动物,海豚.海豚是群居性动物,他们会通过超声波进行交流,同时他们是人类的好朋友.因为人们认为海豚是幸运的象征,所以不会猎杀他们.

解答 51.D,推理判断题,文中提到They show their feelings with sounds海豚不能说话,但能够用声音进行交流,由此确定选择D.
52.C,推理判断题,People cannot hear these sounds because they are very,very high人们不能听见海豚发出的声音是因为这些声音是超声波,由此确定选择C.
53.B,推理判断题,海豚是动物,自然条件下并不会像人一样学习,同时文中提到They say"welcome"when a dolphin comes back他们会欢迎回来的海豚,由此可知他们生活在一起,也就是群居,由此确定选择B.
54.D,推理判断题,文中提到People don't like to kill them,because they say that dolphins bring good luck人们不猎杀海豚是因为他象征着好运,由此确定选择D.
55.D,词义猜测题,文中提到Dolphins talk to the other dolphins in the school在school里海豚相互交流,由后文可知海豚是群居动物,所以他们是在群内交流,所以school的意思是指种群,族群,由此确定选择D.

点评 阅读理解类题目,首先应该阅读全文,了解大概意思,然后根据具体问题进行分析作答

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.When we talk about red packets,the most important question is"What are you going to do with it?"One thing you could do is to put your money in the bank.
Maybe you don't know,some students in Hubei began to use the Xiaogui Dangjia bank card this year.This is a card for children.It is from China Minsheng Bank in Wuhan.
Wang Ming is a junior student in Wuhan.He said"All my pocket money has a place to go now.I can pay my own school fees(学费)."
Zhu Yu,a manager(经理) of Minsheng Bank,said that they knew lots of students who didn't know how to use their money.So they wanted them to know how to use it carefully.Parents worry that children don't know how to take care of the money by themselves.Shen qiangqiang's mother like the card very much.Shen was asking his mother for a computer for a long time,but his mother didn't buy it for him.She said,"We want him to use his card to save money for the computer.If we buy everything he asks for,he will think money comes too easily,and he won't work hard for it."
Today,there are many different kinds of bank cards.They are from different banks.People put their money in them.Then they can use their money at any time.People can do many things with bank cards.They can wash cars,go shopping,eat delicious food and travel to other places with the money in their bank cards.
The most important thing is not"How much did you get?"It is necessary for everyone to learn how to save your money and use your money correctly.
91.In Wuhan,Xiaogui Dangjia bank card is forC.
A.some teachers
B.some parents
C.some students
D.some managers
92.Why does Shen qiangqiang's mother like the bank card?D
A.Because she can put lots of money in the card.
B.Because she wanted her son to work hard for study.
C.Because she wanted her son to buy things easily.
D.Because she wanted her son to save money for the computer.
93.What can't people do with different bank cards?A
A.Get more money
B.Travel to other places
C.Buy many things
D.Eat tasty food
94.Which of the following is Not right?D
A.Not all the students use money correctly.
B.People use bank cards to do lots of things.
C.Students can put their money in banks.
D.All the children know how to look after money.
95.What is the best title of this passage?C
A.Money from different banks
B.How do people use bank cards
C.Learning how to save money
D.Learning how to spend money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.听第二段材料,回答第2小题.
.What does Cindy want to be when she grows up?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

8.第4段对话,回答第9小题.
9.What kind of fruit does Maria like best?
A.Bananas.
B.Apples.
C.Oranges.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.In the spoken English of some areas in the US,the"r"sounds at the end of the words                 .(  )
A.are droppedB.drop
C.are being droppedD.have dropped

查看答案和解析>>

同步练习册答案