19.Can dolphins talk?May be they can't talk with words,but they talk with sounds.They show their feelings with sounds.
Dolphins talk to the other dolphins in the school.They give information.They tell when they are happy or sad or afraid.They say"welcome"when a dolphin comes back to the school.They talk when they play.
They make a few sounds above water.They make many more sounds under water.People cannot hear these sounds because they are very,very high.Scientists make tapes of the sounds and study them.
Sometimes people catch a dolphin for a large aquarium (水族馆).People can watch the dolphins in a show.Dolphins don't like to be away from their school in an aquarium.They are sad and lonely.
There are many stories about dolphins.They help people.Sometimes they save somebody's life.People don't like to kill them,because they say that dolphins bring good luck.Many people believe this.
51.Dolphins show their feelings withD.
A.picture
B.words
C.water
D.sounds
52.People can't hear the dolphins becauseC.
A.they are above the water
B.they are under the water
C.they are very high
D.they are very low
53.Which one is TRUE according to the passage?B
A.Dolphins swim together in a school because they want to study.
B.They don't study but they travel in a group.
C.Dolphins like to be away from their school on an island.
D.Dolphins like to kill people.
54.People don't like to kill the dolphins becauseD.
A.they help people
B.their meat doesn't taste good
C.they sometimes save people
D.people believe dolphins are the symbols of good luck
55.What does the underlined word"school"mean?D
A.学校
B.教学
C.学习
D.一群.
分析 文章大意:
文章主要讲述了一个动物,海豚.海豚是群居性动物,他们会通过超声波进行交流,同时他们是人类的好朋友.因为人们认为海豚是幸运的象征,所以不会猎杀他们.
解答 51.D,推理判断题,文中提到They show their feelings with sounds海豚不能说话,但能够用声音进行交流,由此确定选择D.
52.C,推理判断题,People cannot hear these sounds because they are very,very high人们不能听见海豚发出的声音是因为这些声音是超声波,由此确定选择C.
53.B,推理判断题,海豚是动物,自然条件下并不会像人一样学习,同时文中提到They say"welcome"when a dolphin comes back他们会欢迎回来的海豚,由此可知他们生活在一起,也就是群居,由此确定选择B.
54.D,推理判断题,文中提到People don't like to kill them,because they say that dolphins bring good luck人们不猎杀海豚是因为他象征着好运,由此确定选择D.
55.D,词义猜测题,文中提到Dolphins talk to the other dolphins in the school在school里海豚相互交流,由后文可知海豚是群居动物,所以他们是在群内交流,所以school的意思是指种群,族群,由此确定选择D.
点评 阅读理解类题目,首先应该阅读全文,了解大概意思,然后根据具体问题进行分析作答