精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.
old,shoe,stand,foot,pick,small,feel,clear,need,use 
Learn to share(分享)
One day,while I was sitting in my car in a parking area,I noticed a young boy in front 
of my car."What is the boy doing?"I asked myself and looked closely."Oh,he is(61)pickingup a coin from the ground."When he (62)stoodup,we saw each other (63)clearly,He was not (64)older than ten and was wearing one blue glove(手套) and One 
brown glove.His coat( was too (65)smallfor him.
As he walked away,I saw his (66)shoes,which were too old to wear,I rolled down my 
window and called him over.
1asked him if he (67)neededsome money.He replied,"No.That's okay."
The parking area was wet,1could tell that his (68)feetwere cold because he kept 
moving his weight from one foot lo the other,
"Please,"1held Out a five-dollar bill(钞票)."It's not much,but when the money is 
shared,it is much more (69)useful."I said.
He look off one of his gloves and took the money from my hand.His small hand was red 
and cold.
He smiled and went away after saying"Thank you!"to me.That smile made me (70)feelw
arm in the cold winter.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了作者自己经历过的一件事情,从而告诉我们一个道理:大家应该要学会去分享.

解答 61.picking   考查固定搭配.根据文章"Oh,he is(61)up a coin from the ground."结合语境可知,他正在捡硬币.pick up 表示捡起.这一动作正在发生,应该是现在进行时.故填picking
62.stood  考查固定搭配.根据文章"When he (62)up"结合语境可知,当他站起来的时候.stand up 表示站起来.而这一动作发生在过去,应该是过去式.故填stood 
63.clearly  考查副词.根据文章"When he (62)up,we saw each other (63)"结合语境,可知句意:当他站起来的时候,我们能够清楚地看见彼此.此处由副词来修饰动词.故填clearly
64.older   考查比较级.根据文章"He was not (64)than ten"结合语境,可知句意:他不超过十岁.older 意为年龄更大,此处应该使用比较级形式.故填older
65.small   考查形容词.根据文章"His coat  was too (65)for him."结合语境,可知此处说的是他的外套对他来说太小了.此处缺少一个形容词来修饰外套,故填small
66.shoes   考查名词.根据文章"I saw his (66),which were too old to wear,"结合语境,可知句意:我看见了他穿的很旧的鞋子.鞋子不止一只,所以要用复数形式.故填shoes
67.needed 考查动词.根据文章前文"Oh,he is(61)up a coin from the ground."可知他在捡硬币,所以此处"1asked him if he (67)some money."结合语境,可知句意:我问他是否需要钱,此处应该是需要的意思,这一动作发生在过去,应该是过去式,故填needed
68.feet  考查名词.根据文章下文"because he kept moving his weight from one foot lo the other,"可知,这是因为他的脚冷,所以才会把重心从一只脚移到另外一只脚.又由于不止一只脚,所以要用复数形式.故填feet
69.useful   考查形容词.根据文章"but when the money is shared,it is much more (69)."结合语境,可知此处指的是当钱被分享的时候,它才会更有用.故填useful
70.feel 考查动词.根据文章"That smile made me (70)warm in the cold winter."可知,这个微笑让我感到很温暖.make sb do sth 表示让某人做某事,此处指的是"让作者感到…".故填feel

点评 对句意作出正确判断,分析出所填内容在句中做的成分及词性,根据语法要求作出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.你姑妈叫琳达吗?
Isyouraunt Linda?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.In the past,many students practiced English with their pen friends-they sent letters to people all around the world.However,we now send emails to others and"chat"with people who live quite far away on the Internet.
Here's some advice on how to succeed on your online language exchanges:
•How to start a conversation when speaking English online
When you speak to somebody online,start by asking"Yes or No"questions.Use questions such as"Do you like…?"or"Can you…?"or"Have you ever…?"
Remember your goal.You are trying to learn about the other person.Think about things you enjoy and try to find some common ground between you.And share your own experience to show that you have similar interests.(68)If you only ask questions,you will sound like a policeman!.
•How to keep a conversation going
"Listen"carefully.In that way,you can get to know somebody well.When you know him or her well,you will have more to talk about.
Then ask follow-up questions.After you"listen",use what you"hear"to learn more about the person.Use"open-ended"questions,such as"What do you think of…?"or"What was the most interesting experience…"
•Remember some basic rules
Be patient.Do not try to find a good friend right away.
Be careful.Don't give others any personal information on the Internet,especially your address,telephone number,and even your real name.(69)Or you may get yourself in trouble.

66.How should you start a conversation when speaking English online?By asking"YesorNo"questions.
67.Can you share your own experience with others online according to the passage?Yes,I can.
68.将划线句子译成汉语.如果你仅仅只会问问题的话,你将听起来像名警察.
69.将划线句子译成汉语.否则你可能让自己陷入麻烦中.
70.给短文拟一个适当的标题.How to succeed on your online language exchanges..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.A
Kitty and Daniel want all their classmates to go for a day out with Betty before she goes back to the USA.They are planning their trip now.Take a look at their plan.
Time             Place              Activity
7:30a.m.Sunshine Underground Station      Meet everyone

by underground
8:30a.m-9:00a.m.Tian'anmen Square            See the biggest city square

on foot               in the world.
9:30a.m.---12:30p.m.The Palace Museum           visit the museum

on foot
1:30p.m.-4:30p.m.Beihai Park                 Visit the garden and row

by bus                 boats
4:45p.m---6:30p.m.Wangfujing Street             Go shopping

by underground
Sunshine Town
41.When are Kitty and her classmates going to visit Tian'anmen Square?B
A.At 7:30a.m.B.At 8:30a.m.
C.At 1:30p.m.D.At 4:45p.m.
42.How long will they stay in Beihai Park?D
A.Half an hour.B.One hour.
C.Two and a half hours.D.Three hours.
43.How are they going to Sunshine Town?D
A.By               B.On foot
C.By car            D.By underground.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.A:Hello!May I speak to Dr.Bruce?
B:(71)This is Bruce speaking.Who's that,please?
A:This is Alice.Dr.Bruce.I'm not feeling well.(72)Can I see you this morning?
B:Sorry,I don't have time this morning.But you can come to my office this afternoon.
A:OK.Let's make it 3:00p.m.
(At 3:00p.m.in the Dr.Bruce's)
B:(73)What's the matter with you?
A:I have a headache and a cough.And I don't feel like eating.
B:(74)How long have you been like this?
A:Two days.
B:You may have the flu.You'd better take the medicine.And you'll get well soon.
A:I think I will.(75)What should I do?
B:Take the medicine before meals.Two pills each time and three times a day.
A:Thanks a lot.Dr.Bruce.
B:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空 (必要时可加情态动词或助动词).
I am near-sighted(近视的).My eyesight (56)has gotten(get) worse over the years from playing too many computer games and watching too much TV.I have been playing computer games a lot.There (57)are(be) so many different games but so little time to play.I am one of those kids who can get onto the computer and forget all about my other plans.I am a bit ashamed of this habit.I also like (58)watching(watch) television.Sometimes,I turn on my TV even while I (59)am doing(do) my homework.I normally sit one metre away from my TV and can watch it for hours if my parents do not make me (60)do(do) something else.
I realize how bad my eyesight is when I ride in a car.I look out of the window and see shops,but I can't see the words on the signs clearly.I have to (61)_guess_(guess) the shop names.I try my best (62)to avoid(avoid) wearing glasses because they change my appearance(外貌)and make me look like a hen.I hate my eyes for (63)making(make) me wear glasses during school hours.I love my eyes at the same time because they allow me to see the world.
Love your eyes and (64)don't play(not play) too many computer games or watch too much TV.I realized this a little too late.The world (65)will be(be) a blur(模糊之物)after you become near-sighted.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14.阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项.
On 26th December,2004,a young girl called Tilly Smith was on holiday with (35)A family in Phuket,Thailand.No one knew what was going to happen-a tsunami(海啸) that would (36)Cabout 200,000people.Tilly had studied tsunamis in her geography class and had seen a video of a tsunami.
"My mum didn't (37)C what was happening,"said Tilly.But Tilly did."I saw this bubbling(泡) on the water,at the edge; the water and the foam(气泡) looked as if they were (38)B,and were making a strange noise.The water was coming in,but it wasn't going (39)Dagain.It was coming in,and in,and in,towards the hotel"
She turned to her mother and sister and told them that it was a tsunami.At first they did not (40)B her.She was only 10years old.Maybe she was just (41)D to see a tsunami because she had studied it?
Tilly's father went back to the hotel with her sister.They told the people who worked in the hotel what Tilly had said.Tilly ran out to the beach,to warn the people there.The hotel worker believed Tilly.They began to get people off the (42)C.Only a few minutes later a huge wave (43)A over the beach.This beach was one of the few beaches in Phuket where no one was killed or seriously (44)D.This was all because of 10-year-old Tilly Smith.She (45)B all her family and others.The picture shows Tilly a year after the tsunami at church service to remember the people who (46)A.

35.A.herB.hisC.myD.your
36.A.washB.takeC.killD.surprise
37.A.seeB.studyC.realizeD.understand
38.A.steamingB.boilingC.producingD.cooking
39.A.awayB.fastC.slowD.out
40.A.noticeB.believeC.askD.answer
41.A.planningB.goingC.gettingD.hoping
42.A.hotelB.schoolC.beachD.road
43.A.sweptB.flewC.ranD.went
44.A.worriedB.disturbedC.carriedD.hurt
45.A.leftB.savedC.thankedD.moved
46.A.diedB.livedC.stayedD.cheered.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.如果你有很多钱,你怎样使用这些钱?请根据所给的提示词,以 If I have a lot of money,I will …为题写一篇不少于70词的短文,可适当发挥.
提示词::
1.a big house,parents,a happy life
2.build a Hope School,help poor children,go to school,get an education
3.give,old people's home,make their life better
4.travel,around the world,with family or friends
If I have a lot of money,I will              

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

12.Henry is thirteen years old and Holly is fourteen.(同义句改写)
Holly is one yearolderthan Henry.

查看答案和解析>>

同步练习册答案