精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Is the world too crowded?Well,that's a hard question to answer.It's all a matter of perspective(视角).In Montana,you might drive for a mile in any direction and not see another human being.In Macao,60,000people live in every square mile!
What is true is that the world's population doesn't stay the same.It has been increasing at a very fast rate(比例).That's in part because in each generation(代) these are more people who then have children than in the last generation.
Five hundred years ago,the population of the world was about 460million.In 1900,the world's population was under 2billion(十亿).Right now it is doubling every 40years.That means,if this rate of growth continues,when you are a parent,there will be twice as many people on earth as there are now.Wow!Now that's a whole lot of people!Soon the world's population will probably reach 7billion.Some people worry about that!But there is a lot of disagreement about just how many people on earth equals(相当于) too many people.But everyone agrees that the more people there are,the more resources(资源) the world needs to feed,house and take care of all of them,and the more need there is to think carefully about how we live and use the earth's resources.

61.From the first paragraph we can know thatB.
A.Montana is too crowded                  B.Macao is too crowded
C.the world is too crowded                 D.the world is not too crowded
62.The population is increasing fast partly becauseD.
A.people live longer than before
B.there are less wars than before
C.medicine is developing faster than before
D.more couples now would like to have children than before
63.What was the world's population 100years ago?B
A.450million.B.About 2billion.C.40billion.D.7billion.
64.The writer thinks that with the population increasing,we shouldC.
A.find more resources                    B.use more resources
C.think about our ways of living            D.move to other places
65.From the passag we can learn that the writerD.
A.thinks the world already has too many people
B.thinks the world can feed no more than 7billion people
C.is not sure when the world's populatio will reach 7billion
D.is not sure what the largest population that the world can feed is.

分析 文章大意:本文主要讲述了人口的不断增长,以及人口的增长和资源的问题.

解答 61-65:BDBCD
61题答案:B 细节题.根据第一段最后一句:In Macao,60,000people live in every square mile!在Montana你向任何方向开车一英里,可能看不到任何人,但是在澳门每平方英里有6万人.可以看出澳门的人多,故答案选B.
62题答案:D 细节题.根据第二段的最后一句that's in part because in each generation there are more people who then have more children than in the last generation..可知部分原因是在每一代人中,有更多的人比上一代拥有更多的孩子,答选D.
63题答案:B 细节题.根据第三段的第二句In1900,the world's population was under 2 billion.在1900年世界的人口不足两亿,可知答案选B.
64题答案:C 细节题.根据文章的最后一句But everyone agrees that the more people there are,the more resources(资源) the world needs to feed,house and take care of all of them,and the more need there is to think carefully about how we live and use the earth's resources.可以得知"由于人口的增长,我们可以考虑我的生活方式了",因此,答案选择C项.
65题答案:D 主旨题.由最后一段中的But there is a lot of disagreement about just how many people on earth equals too many people.但是关于地球上有多少人和太多人的观点存在着许多分歧可以判断得知.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Have you ever wondered what goes through your mind when you choose where to sit in a new classroom?Or in a waiting room full of strangers?Or on a bus?Researchers have found out some interesting facts.
    Perhaps unsurprisingly,we prefer to sit closer to people like ourselves.Girls,sit by girls and
boys sit by boys.Adults sit together and young people choose another young person to sit near.But it goes further than this.We even choose to sit near someone who looks like us.People with glasses are more likely to sit near other people with glasses.People with long hair sit closer to other people with long hair.
    We seem to believe that people with similar habits or hobbies will share similar attitudes and we are more likely to be accepted by people like ourselves or even,we think we may be safer with people who look like us.Sometimes that's true but it's a pity if we always stick to the same people,the same group.The danger in always staying in our comfort zone (舒适区) is that we just recycle the same opinions,the same tastes and the same ideas.We lose the chance to learn something new,find out about interesting things,hear funny stories and discover differences.
    When we always stick to the same people,how can we ever break down the barriers which prevent us from getting to know people with different ideas?And how can we avoid the ignorance (无知),which too often leads to prejudice (偏见) and even fear?If instead you want to live in a society that opens to changes and new things and different opinions,be the cat among the pigeons.
    Move out of your comfort zone.Go and sit next to someone different.And don't just sit there in silence.Say hello.Ask a question.Start a conversation.That's how we make friends.That's how we learn about people.That's how we open our minds to new ideas.That's how we live an exciting life.
53.From the passage,we know that people prefer sitting by someone whoA.
A.is like themselves
B.has a sense of humor
C.is open-minded
D.lives an exciting life
54.People like staying in their comfort zone because they mayB.
A.remain comfortable and special
B.be accepted easily and feel sale
C.find out more interesting things
D.discover differences among themselves
55.What is the purpose of the passage?D
A.To tell us just to be ourselves in social life.
B.To introduce ways to learn about the world
C.To explain how people communicate with others.
D.To encourage us to meet people of different kinds.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

18.learn,want,she,to,dance,to
She wants to learn to dance..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-May I speak to Mr Jackson?
-Sorry,he isn't in.He       in the park.He      there after dinner.(  )
A.walks; walksB.walks,is walking
C.is walking; walksD.is walking; is walking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

2.Lu Xun    be famous as   a    writer.B.be famous as改为is famous as
A                   B                C        D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Cause and effect is one way to explain things that happen around us.Many things happen because something caused or influenced them to happen.Sometimes it is hard to look at a cause and find out what caused or influenced them to happen.Sometimes it is hard to look at a cause and find out what causes the effect.It may help you to start with the effect and use your reasoning(推理的) skills.Think about all the things you know that could be reasons for the effect you can see.
For example,you may see someone putting on a heavy jacket.This is the effect.To look for a cause,think to yourself,"What would take someone put on a heavy jacket?"Maybe the person is going outside into very cold weather.Maybe the person works in the penguin pen(企鹅圈养地) at Sea World.Maybe the person is going to visit an ice skating rink where the air is kept very cold.All of these things could be a cause for putting on a heavy jacket.
Now,think about a second example.The effect is a boy named Abi has to go to the head teacher's office.What are the possible causes?Maybe he bullied(欺负) another student.Maybe he is just being picked up early.Maybe he is being given a prize!
Here is another example for you to think about its cause and effect.Cait,13,was trying to fall asleep when her 8-year-old brother,Doug,came into her room.He looked around a bit,but seemed really out of it.Then Doug went back into the hallway and stood there looking straight up at the hall light for quite a while.Little brothers can be very strange,but this was really much too strange.Cait's father appeared and explained that Doug was sleepwalking.What's the cause end effect,could you tell?

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
51.According to the second paragraph,which of the following is an effect?A
A.Someone puts on a heavy jacket.
B.Someone works in the penguin pen.
C.Someone will go outside into cold weather.
D.Someone will go to visit an ice skating rink.
52.Abi has to go to the head teacher's office.Which of the following isn't the possible cause?B
A.He bullied another student.
B.He is going shopping.
C.His is being picking up early.
D.He is being given a prize.
53.What was Doug doing when his sister Cait tried to fall asleep?C
A.He was going outside.
B.He was reading a story.
C.He was sleepwalking.
D.He was looking for his dad.
54.Which of the following is cause and effect?D
A.Tony got up and had a glass of water.
B.We came home and found him sleeping.
C.The ball was lost and a window was broken.
D.Tim was late again and his teacher got angry.
55.What is the best title for the next?C
A.Truth and lies                       B.Work and sleep
C.Cause and effect                     D.Life and dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

15.A mother planted many kinds of vegetables in her garden.One morning she said to her daughter,"Betty,come here.Look at all these little yellow marks on the leaves of the cabbages.They are eggs of a kind of insects.They are very beautiful but very bad for cabbages.This afternoon you must find all the eggs on the leaves and kill them.In this way,you will help us have better,greener and bigger cabbages.
Betty didn't think she should do it at once and in the end she forgot all about it.Her mother was ill for a few days and couldn't work in her garden.When she was well,she took Betty to the garden to see the cabbages.To their surprise,the insects had eaten up every leaf.When Betty saw this,she was upset and began to cry.Then her mother said to her,"We should never put off what we have to do today till tomorrow.And you must learn to deal with the things while they are small,or it will turn into a big problem."

Answer the questions according to the passage.
81.Are the yellow marks bad for cabbages?Yes,they are.
82.Betty didn't think she should find the eggs at once,did she?No,she didn't.
83.What happened to the leaves?The insects ate up all the leaves.
84.How did Betty feel after she saw the cabbages after a few days?She felt upset.
85.What can you learn from the passage?We should never put off what we have to do today till tomorrow..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项.
Natural resources are things that we use that come from Earth.Our natural resources are limited (有限的).This means that they will not (46)A forever.Some are renewable,like when you plant a new tree when you(47)B one down.Others are not renewable,like when you dig coal (煤) out of the (48)C.Once it is used,it is gone.
People realize the (49)D that Earth's natural resources are limited,and can do things to help conserve (节约) those resources.(50)A you try to conserve a natural resource,you try to use less of it,so it does not get used up so (51)D.One way that people conserve fuel,like gasoline,is by riding a bicycle or walking when the (52)D is short instead of driving everywhere.
Water is a very important natural resource because we all need it to stay(53)A.We can conserve water (54)C making sure that our pipes and taps do not leak (漏).We can also make (55)C choices to conserve water,like only using the dishwasher or washing machine when they are full.Everyone can make contributions to protecting natural resources.

46.A.lastB.spreadC.burnD.change
47.A.turnB.cutC.putD.move
48.A.stationB.buildingC.groundD.brick
49.A.newsB.planC.decisionD.fact
50.A.WhenB.AlthoughC.WhateverD.Whether
51.A.slowlyB.hardC.regularlyD.fast
52.A.moneyB.spaceC.placeD.distance
53.A.aliveB.aloneC.asleepD.awake
54.A.aboutB.forC.byD.with
55.A.generousB.funnyC.wiseD.surprising.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

13.Simon is helpful,he oftenoffers(提供) me help.

查看答案和解析>>

同步练习册答案