More than 30,000 drivers and front seat passengers are killed or seriously injured each year. At the speed of only 30 miles per hour, it is the same as falling from a third-floor window. Wearing a seat belt(安全带) saves lives; it reduces your chance of death or serious injury by more than half in traffic accidents.
So drivers or front seat passengers over 14 years old in most vehicles(车辆) must wear a seat belt. If you do not, you could be fined(罚金) up to £50. It will not be up to the drivers to make sure you wear your belt. But it will be the driver’s duty to make sure that children under 14 do not ride in the front unless they are wearing a seat belt of some kind.
However, you do not have to wear a seat belt if you are reversing your vehicle(倒车); or if you are a postman using a special vehicle; or if you have a valid medical certificate which allows you not to wear it. Make sure about all the above before you decide not to wear your seat belt. Remember you may be taken to the police station for not doing so.
1.This text is most probably taken from ________.
A. a medical magazine B. a police report
C. a diary D. a story book
2. Wearing a seat belt in a vehicle ________.
A. reduces road accidents by more than half
B. saves lives while driving at a speed up to 30 miles per hour
C. reduces the chance of death in traffic accidents
D. saves more than 15,000 lives each year
3.It is the driver’s duty to ________.
A. make the front seat passenger wear a seat belt
B. make the front seat children under 14 wear a seat belt
C. stop children riding in the front seat
D. wear a seat belt each time he drives
4.According to the text, which of the following people riding in the front do not have to wear a seat belt?
A. Someone who is reversing your vehicle
B. Someone who is picking up the children from the school.
C. Someone who is driving.
D. Someone who is under 14.
1.B
2.C
3.B
4.A
【解析】
试题分析:本篇文章讲述了系安全带的重要性。很多的车祸是因为司机和前座的人没有系安全带,一旦发生车祸的话,会受很重的伤,甚至会死亡。所以如果没有特殊情况的话要系紧安全带。否则会收到惩罚。
1.推理判断题。句意:这篇文章比较可能摘自什么地方?根据文章中第二段If you do not, you could be fined(罚金) up to £50.如果你不这样做,你会被罚钱的。所以这是警察的文书,故选B。
2.细节理解题。句意:在交通工具中戴安全带 会怎么样?根据文章中第一段:Wearing a seat belt(安全带) saves lives; it reduces your chance of death or serious injury by more than half in traffic accidents.佩戴安全带能够拯救生命;它在超过半数的交通事故中降低了死亡的风险和严重严重伤害程度。故选C。
3.细节理解题。句意:司机的职责是什么?根据文章中第二段:But it will be the driver’s duty to make sure that children under 14 do not ride in the front unless they are wearing a seat belt of some kind.确保十四岁以下的孩子做前座必须系紧安全带将会是司机的职责。故选B。
4.细节理解题。句意:根据文章,下面哪一种人做前座不需要系安全带?根据文章中 最后一段you do not have to wear a seat belt if you are reversing your vehicle(倒车); or if you are a postman using a special vehicle; or if you have a valid medical certificate which allows you not to wear it. 如果你正在倒车,不必系安全带,如果你是开特殊交通工具的邮差,或者是你有一个有效的医疗证书允许你不带安全带,这样就不用系安全带了。故选A。
考点:社会现象类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014届湖南长沙麓山国际实验学校下初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
![]()
1. If you only have time on the morning of July 26th 2014, which movie can you enjoy?
A. Pirates of Caribbean.
B. Shark Tale.
C. Twilight.
2. If you and your parents want to see Shark Tale and Pirates of Caribbean, you should pay ______ all together.
A. ¥494 B. ¥446 C. ¥425
3.Which of the following is TRUE about the tip?
A. Films and fries will be free for students with ID.
B. Without student ID, you won’t be allowed to enter.
C. Students with ID will be offered free fries.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖南省长沙市初三下学期第一次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Which do you prefer, green tea or coffee?
—________, thanks. I'd like a glass of water.
A. Either B. Neither C. Both
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖北省鄂州市九年级下学期4月调研考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
— This computer doesn’t work.
—Really? I will have it____ tomorrow.
A. repaired B. repair C. to repair D. been repaired
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届湖北省鄂州市九年级下学期4月调研考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
—Don’t stop trying ________ your dream comes true.
—Yeah.
A. whenB. if C. until D. As
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届浙江省衢州市九年级下3月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Could you tell me _______at the meeting?
—Sorry, I don’t know. I didn’t attend it.
A. what does the headmaster say B. What did the headmaster say
C. What the headmaster says D. What the headmaster said
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届浙江省衢州市九年级下3月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The USA is a big country _______at any time.
A. to visit it B. to visit
C. visiting D. for visiting
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届浙江省温州地区九年级下学期第一次模拟考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
-- Can you guess _________ the new Nike sports shoes?
-- Yes, Maybe he asked his grandpa to pay for them, I think.
A. how he paid forB. where he boughtC. when he paid forD. why he bought
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届江西省九年级下学期期中考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--What did you say just now?
--I asked _______.
A. that I could open the door B. could I open the door
C. how could I open the door D. how I could open the door
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com