精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.I am quite sure that you must have seen TV advertisements about hair care products.The models have shining hair like jewels (宝石).But now to make hair shine is no longer the task of hair care products,because hair can be made into real jewels.Believe it or not,a company called LifeGem in the U.S.turns hair into jewels.
The company is in the business of taking hair from dead people and making them into diamonds (钻石).The diamonds are for the families to remember the dead.
Now the company plans to make three diamonds using Beethoven's hair to show their latest technology (技术).The work will take about 7months and in the end,Beethoven's long hair will become 3shining diamonds between 0.5to 1carat in size.
Since the great musician died in 1827,you may wonder where they got Beethoven's hair.Actually,the hair was given by John Rezniloff,who holds the Guinness World Record for the largest and most valuable collection of celebrity (名人) hair.His collection also includes hair of Napoleon,Albert Einstein,Abraham Lincoln and John F.Kennedy.In total,the collection is worth over 5million dollars.
Though it sounds unbelievable,to have such diamonds made with hair may be a good way to show respect (尊敬) and love to those who died.
41.What does the company of LifeGem do?B
A) It produces hair care product.
B) It uses hair to make jewels.
C) It is in the business of buying shining hair.
D) It sells expensive diamonds to famous people.
42.Where does Beethoven's hair come from to make the diamonds?C
A) His family members.
B) A hair model.
C) John Rezniloff.
D) The manager of LifeGem.
43.Why does the company decide to make diamonds out of Beethoven's hair?A
A) To show latest technology.
B) To make the biggest diamond.
C) To make the most shining diamond
D) To answer the need of family members.
44.Which of the following about John Rezniloff is TRUE?B
A) He could turn human hair into jewels.
B) He owns an expensive collection of hair from famous people.
C) He was a great friend of famous people such as Napoleon and Albert Einstein.
D) He started the company of LifeGem in the U.S.
45.What does the word it in the last paragraph refer to (指)?D
A) The collection of celebrity hair.
B) The Guinness World Record.
C) The making of hair care product.
D) To make diamonds with hair.

分析 我很确信你看过护发产品的电视广告,广告中模特们有着宝石般闪亮的头发.但现在把头发搞得闪亮已不再是护发产品的任务,因为头发可以制造成真正的宝石.不管你信不信,美国一家叫"生命珍宝"的公司把头发造成了宝石.
该公司正在做收取死人的头发来制造钻石的生意.钻石是让家属纪念死者的.
现在该公司计划利用贝多芬的头发制造三颗宝石,以此展示他们的最新技术.该工作将需要大约七个月,最终,贝多芬的长发将变成三颗闪亮的宝石,大小在0.5到1克拉左右.
你也许纳闷,因为贝多芬这位著名音乐家死于1827年,他们是怎样得到他的头发的.事实上,这些头发是由约翰•瑞姿尼罗夫,也就是因收藏名人头发最多和最有价值而获得基尼斯世界纪录的人提供的.他的藏品还包括拿破仑、阿尔伯特•爱因斯坦、亚伯拉罕•林肯和约翰•肯尼迪等人的头发.其藏品总量价值超过500万美元.
尽管听起来不可思议,但拥有由头发制成的宝石却可能是对逝者表达敬意的好方式.

解答 41.答案:B.细节理解题
根据第2段首句The company is in the business of taking hair from dead people and making them into diamonds.该公司从事这种业务,即收取死人的头发,并将其制造成宝石.in the business of:从事…生意(业务).故选B.
42.答案:C.细节理解题
根据第4段中Actually,the hair was given by John Rezniloff,who holds the Guinness World Record for the largest and most valuable collection of celebrity  hair一句得知,约翰•瑞姿尼罗夫提供了贝多芬的头发,他还收藏了其他数位名人的头发,获得了基尼斯记录.故选C43.答案:A.细节理解题
根据第3段中Now the company plans to make three diamonds using Beethoven's hair to show their latest technology 一句,得知,该公司计划利用贝多芬的头发制造三颗宝石,以此来展示它们的最新技术.latest最新的.故选A.
44.答案:B.推理判断题.
根据第4段中Actually,the hair was given by John Reznilof,who holds the Guinness World Record for the largest and most valuable collection of celebrity  hair.His collection also includes hair of Napoleon,Albert Einstein,Abraham Lincoln and John F.Kennedy.In total,the collection is worth over 5million dollars两句话得知,他只是个收藏了很多名人头发的收藏家,而不是宝石制造商,不是结交了多位名人,也不是美国LifeGem的老板.故选B.
45.答案:D.词义理解题.
根据最后一段中Though it sounds unbelievable,to have such diamonds made with hair may be a good way to show respect  and love to those who died,本句话的意思是,尽管听起来不可思议,但拥有由头发制成的宝石却可能是对逝者表达敬意的好方式.让步状语从句中的主语本来是to have such diamonds,由于它太长,作为从句主语显得句子头重脚轻,所以用代词it代替,另外也避免主句和从句的主语重复.故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

5.They are our new classmates,we should make friends withthem.(they)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Some ______ are on the table.GO and get them.(  )
A.orangesB.appleC.burgerD.bread

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.He asked me ____ with him,but I made Tom ______ instead.(  )
A.go,goB.to go,to goC.to go,goD.go,to go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.根据对话内容,从下边的方框中选出正确的答语.其中有两项为多余选项.
71.What's the trouble,little kid?
72.It's a fine day today.Let's go boating in the lake!
73.My spoken English is poor.What shall I do?
74.Our family are traveling to London next month.
75.What are you going to be in ten years?
A.That sounds a good idea!
B.Have fun.
C.Maybe you could join an English language club to practice.
D.Not at all.
E.I'm not feeling well.Ihave a sore throat.
F.I'm not sure.Maybe a writer.
G.See you later.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Why are your study habits different from those of your friends?Why do you seem to learn faster in some classes while more slowly in others?One reason you may not know is that people have different learning types.Scientists say there are three different learning types:Visual (视觉型),Auditory (听觉型)and Kinesthetic (动觉型).
Visual learners learn best by seeing.If you seem to easily remember information from pictures,graphs (图表)and videos,you are probably a visual learner.You're not good at copying down what the teacher says in class.Never mind.You can draw graphs or pictures instead,if you find that works better for you.
Auditory learners learn best by hearing.If you seem to easily remember things by hearing them,then you are probably an auditory learner.You must listen carefully while the teacher is speaking because it's the easiest way for you to learn.Sometimes you may find that taking notes stops you from listening carefully.After class,you can write down what you remember or borrow your friends'notes to copy.
Kinesthetic learners learn best by doing.If you seem to learn best by working with your hands,you are probably a kinesthetic learner.Taking notes by writing can make you pay close attention to information as you receive it.Of course,you can learn best by making full use of labs or other class activities.
Hope you learn better by knowing what your personal learning type is.

38.There areB different learning types according to the passage.
A.two
B.three
C.four
D.five
39.Jude can remember the words of a song quickly by listening to it once or twice.She might be a/anA according to the passage.
A.auditory-learner                                           
B.visual learner       
C.strange learner                                                
D.usual learner
40.Kinesthetic learners learn best byD
A.remembering information from videos 
B.listening to teachers in class
C.drawing graphs or pictures
D.doing things with their hands
41.The best title of this passage may be"C"
A.Study Habits 
B.Ways to Study 
C.Learning Types
D.Reasons to Learn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Bob is modest and always acceptsothers' (other) advice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.why       sells     with        woman        good
Little Robert asked his mother for two cents."What did you do (86)with the money I gave you yesterday?"
"I gave it to a poor old(87)woman,"he answered.
"You're a(88)goodboy,"said the mother proudly."Here are two cents more.But (89)why are you so interested in the old woman?"
"She is the one who(90)sells the candy."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.I like singers who singclearly(clear)

查看答案和解析>>

同步练习册答案