精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Feeding a crowd of hundreds doesn't make Kenny Seals-Nutt nervous.
In fact,he does well and successfully in the kitchen.He's in his perfect place when  dicing tomatoes,making salads and baking cakes.
By the time Kenny,16,reached his third year of high school at Hickory Grove,
North Carolina,US,he had become president of his school's cooking club.He also  opened his own food company,called Modern Fusion.
Kenny said he developed his love of cooking by watching his mother,and his grandmother,who owned a catering business(饮食业).Kenny helped them both in order to remember their tips:how long to cook chicken so it stays wet,and the right amount of tomatoes to add to the noodles or fishes.
At the age of 5,he cooked his first dish.Taking it for his school lunch,he warmed  it up in the school's microwave,while the other kids ate their sandwiches.
"I love to eat,and it started to become more fun to cook than to use a microwave,"he said.
Cooking came easy to Kenny,and he enjoyed adding new ingredients (作料)  into
common dishes."It started with a strong interest and I wanted to know more,"he said.
He began to watch the Food Network and read chef(大厨)blogs.
Last summer,Kenny put his skills to the test by working with his grandmother to cater(备办食物)for his uncle's wedding.While she cooked traditional dishes,Kenny  wanted to add something new to them.
Now Kenny spends his weekends catering his own events:weddings,birthday  parties,baby showers and so on.Kenny's dishes are always a hit.
Chef Frederick Mookie Hicks,owner of a catering business,said Kenny's success comes from his ability in the kitchen.Hicks said he has asked Kenny to cook with him on jobs three times now,and he presents Kenny as a positive example of a good chef to  the students in his cooking classes.
"He's so smart at cooking that he doesn't let anything stop him,"Hicks said."I
knew in the first five minutes of working with the kid that he is something special."
26.What does the underlined word"dicing"probably mean?B
A.Planting.
B.Cutting.
C.Drawing.
D.Eating.
27.Which of the following best describes Kenny's cooking?B
A.Traditional.
B.Creative.
C.Simple.
D.Strange.
28.From the last two paragraphs,Hicks implies(暗示)A.
A.Kenny has a great talent for cooking       
B.anybody should learn from Kenny
C.Kenny is one of his best students             
D.no chefs can do better than Kenny
29.We can learn from the article thatD.
A.Kenny proved himself by catering his uncle's wedding alone
B.Kenny likes to follow his mother's recipe when cooking
C.Kenny was able to cook his first dish in middle school
D.Kenny's success in cooking has a lot to do with his family
30.What's the best title of the passage?A
A.Kenny,a special chef                     
B.Kenny and his family
C.Kenny's business                          
D.A gift for Kenny.

分析 给数百人做饭并不会让肯尼•西尔斯-纳特感到紧张.事实上,他在厨房做得很出色,也很成功.切西红柿,做沙拉和烤面包都是他最擅长的领域.那时候,16岁的肯尼在美国北卡罗莱纳州的希科里格罗夫学校上高中三年级,他是学校烹饪俱乐部的主席.他也开办了自己的餐饮公司,取名叫做现代融合.肯尼说他对烹饪的喜爱源于经常看妈妈做饭,而且他的奶奶有一家餐饮企业.肯尼帮他们俩记一些细节,如鸡肉要做多长时间才能保持它的湿润,面条或者鱼要加多少西红柿才合适.当肯尼5岁的时候,他做了第一顿饭.带到学校当午餐吃,在微波炉里加热,当时其他孩子正在吃三明治.他说:"我喜欢吃,自己做饭开始变得比用微波炉更加有趣."烹饪对肯尼来说很容易,他喜欢给菜里添加新的佐料.他说:"我刚开始有很浓厚的兴趣,我想知道更多."他开始看美食频道,读大厨的博客.去年夏天肯尼通过和奶奶一起为叔叔的婚礼准备食物考验了他的技能.当奶奶做传统的食物,他想添加一些新的东西在里面.现在肯尼把周末时间都花在自己的事情上,如给婚礼、生日派对、婴儿受洗等准备食物.他的菜总是给人意外惊喜.一个餐饮公司的厨师弗雷德里克•穆奇•希克斯说肯尼的成功来自己于他在厨房的才能.他说他和肯尼在烹饪上合作了三次,他把肯尼作为一个正面的好厨师例子介绍给他烹饪班的学生们.希克斯说:"他在烹饪上很有天赋,所以他不会让任何事情来阻止他.当和这个孩子在一起待了5分钟,我就知道他是与众不同的."

解答 26.B.词义猜测题.根据he does well and successfully in the kitchen.He's in his perfect place when  dicing tomatoes可知肯尼是一个优秀的厨师,那么他他切西红柿方面肯定是很在行的,所以此处的dicing(dice的现在分词形式)表示切的意思,相当于cut,故选择B.也可将四个选项带入句中,看哪个符合句意.
27.B,推理判断题.根据Cooking came easy to Kenny,and he enjoyed adding new ingredients(佐料)into common dishes及While she cooked traditional dishes,Kenny  wanted to add something new to them可知肯尼喜欢在普通的菜里加上新的作料,如为叔叔的婚礼准备食物,他想添加一些的东西在里面,这些都表明他是非常具有创造力的,故选择B.
28.A.推理判断题.文中希克斯说Kenny's success comes from his ability in the kitchen.He's so smart at cooking that he doesn't let anything stop him可知他觉得肯尼在烹饪方面是非常具有天赋的,故选择A.
29.D.细节理解题.根据Kenny said he developed his love of cooking by watching his mother,and his grandmother…Kenny helped them both in order to remember their tips及和奶奶一起为叔叔婚礼准备食物可知他在烹饪上的成功和他的家人是分不开的,故选择D.A项错误,应该是他和奶奶一起准备食物.B项错误,由he enjoyed adding new ingredients (作料) into common dishes可知他做饭喜欢创新.C项也错误,由At the age of 5,he cooked his first dish可知他是5岁就会做饭了.
30.A.标题归纳题.根据最后一段希克斯说I knew in the first five minutes of working with the kid that he is something special及通读全文可知肯尼是一个喜欢不断创新的厨师,他是与众不同的,故选择A项.

点评 本文是一篇人物故事类记叙文,讲述了肯尼如何成为一个成功的厨师的故事.此篇阅读理解有一定难度,练习题题型丰富,需认真阅读文章,仔细审题,结合上下文找出相对应的答案或依据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.My son wasunhappy (happy) yesterday because he had no time to see his favorite film.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.You can watch more Englishvideos(录像) to improve your oral English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
A.trouble B.famous C.until D.protect E.height
Near the Thames stands a historic castle,the Tower of London.King William built it to (46)D  and control the city.The workers began this project in 1078and completed it in 1097.
The tower of London has 22towers.The White Tower is the oldest among them.It covers an area of 18miles and is 90feet in (47)E.
The tower of London used to be a palace for kings and queens of England (48)C the time of James I.Then it became a prison.But now it is one of the most (49)B tourist attractions and over 2million visitors a year come here to enjoy the wonderful view.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.你们有功课要做,所以不应该花太多时间收集邮票.
You have your homework to do,so you shouldn'tspend too much timecollecting stamps.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.I would like to visit the Great Wall with you,_________ I don't have time.(  )
A.butB.sinceC.becauseD.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.During the holiday,people have to stand in a queue for hours to buy tickets.
The underlined part"in a queue"means _________.(  )
A.in waitB.on lineC.in lineD.in hurry

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Bill often helps his motherclean(打扫) the house on Saturday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-What time shall we meet?
--Let's make ____ at half past five at the school gate,shall we?(  )
A.thatB.itC.them

查看答案和解析>>

同步练习册答案